Kingdom Come - Kingdom Come (1988)

West-Duitsland / Verenigde Staten
Label: Polydor

1. Living Out of Touch (4:17)
  2. Pushin' Hard (4:47)
  3. What Love Can Be (5:14)
  4. 17 (5:26)
  5. The Shuffle (3:40)
  6. Get It On (4:21)
  7. Now Forever After (5:36)
  8. Hideaway (5:38)
  9. Loving You (4:47)
  10. Shout It Out (3:37)
  11. Helping Hand * (4:41)
  12. Slow Down * (3:26)
  13. The Perfect O [Live] * (3:48)
  14. The Wind [Live] * (5:16)
Guitars & Wings
Als ik de site van Lenny Wolf zo bekijk, ziet het naar uit dat de reunie van de originele line-up (de beste) een feit is. Te gek.

Bij toeval zag ik op de website van het kleine franse label Bad Reputation dat zij deze plaat opnieuw (2011 !!) hebben uitgebracht met 4 extra nummers. Dat is altijd interessant. Helping Hand is afkomstig van de cd single: What love can be (1988). Slow Down komt van de cd single: do you like it (1989).
Dit is trouwens niet dezelfde slow down van master seven.
De bonusnumers zijn zeker de moeite waard en een leuke aanvulling, zeker omdat de orginele cd wat kort was.

avatar van spinout
Een goeie band. Goede zanger, lekker hoorbaar baswerk, mooi gitaarwerk en ook de drums klinken goed. Jammer dat de laatste 4 nummers richting soft rock gaan. Toch staan er zeker 3 toppers op dit album, te weten What love can be, 17 en Get it on.

Jan Wessels schreef:
De overeenkomst met Led Zeppelin viel mij nooit zo op om eerlijk te zijn.

Nu ik Mothership van Led Zeppelin een tijdje in huis heb hoor ik trouwens wel enige overeenkomst, bijvoorbeeld tussen Get It On en Kashmir van Led Zeppelin.
Het voelt soms net een beetje aan alsof Kingdom Come doorgaat waar Led Zeppelin is opgehouden. In ieder geval doen ze dat goed want nog steeds mag ik deze muziek graag horen (op flink volume).

Jan Wessels schreef:
Kreeg rond 1988 een CD Video van Kingdom Come gratis bij de Oor. Oor stuurde toen CD Videos mee van allerlei verschillende bands, waarschijnlijk door de fabrikant bedacht om CD Video te promoten. Op mijn schijfje staan 1) The Shuffle, 2) 7Teen, 3) Pushin' Hard en 4) Get It On plus de videoclip van Get It On. Ik vond dit cd-tje altijd prima te pruimen: lekker hard maar wel muzikaal en helder geproduceerd.

Een tijdje geleden het complete album gekocht op CD omdat ik wel benieuwd was naar de overige nummers. En de CD was ook nog eens de remastered uitvoering dus verwachtte ik een nog helderder, dynamischer geluid. Helaas is er bij de remastering iets niet helemaal goed gegaan, de muziek klinkt echt een stukje vlakker, de gitaren knallen niet meer maar lijken wat naar de achtergrond gemixt. Heel erg jammer allemaal, juist dat dynamische geluid sprak me aan. Gevolg is dat de ik het album eigenlijk nooit draai maar me beperk tot m'n oude schijfje met vier nummers...

avatar van ArthurDZ
Berichten verplaatst naar Kingdom Come

Jan Wessels schreef:

Kom ik in Deventer voor een paar euri de originele CD uit 1988 tegen (nog Made in W-Germany... ). Dat klinkt toch een stukje lekkerder dan de dicht gesmeerde remastering.

avatar van Faalhaas
Ik zoek meer muziek in deze stijl en bij voorkeur ook uit deze tijd. Dus melodieuze rock/hardrock met een mooi warm bluesy gitaargeluid. Waar kom je dan op uit? En ja Whitesnake en Led Zeppelin ken ik al

avatar van Kronos
The Black Crowes is too obvious en Great White ken je vast ook al.
House of Lords, Tesla, Cinderella, Spread Eagle, Greta Van Fleet, Wolfmother... ?

avatar van vielip
Heavy Bones, Gotthard, Salty Dog, Thunder, The Quill, Quireboys, Rival Sons, Horisont, Graveyard?

avatar van Faalhaas
Niet alle namen komen mij even bekend voor, dus ik heb weer wat te doen. Dank heren!

avatar van BlauweVla
Vergeet de eerste van Stone Fury niet

avatar van milesdavisjr
Burning Tree (van ex- Black Crowes gitarist Marc Ford), Y&T, Coverdale/Page , Blue Murder, Badlands, Lillian Axe...Volgens mij helpen wij Faalhaas de lente door!

Dit plaatje van Kingdom Come ligt lekker in het gehoor. De productie is warm en bluesy, zo blief ik ze graag.
De zang van Lenny Wolf is soms op het randje maar daar ontkom je ook niet aan als je grote voorbeeld Plant is. In tegenstelling tot zijn Britse held blijft Wolf vaker aan de goede kant van de streep. Een fijn plaatje met lekker gitaarwerk.

BlauweVla schreef:
Vergeet de eerste van Stone Fury niet

Ken ik uiteraard al topplaat idd!

milesdavisjr schreef:
Volgens mij helpen wij Faalhaas de lente door!

Ben druk aan het luisteren ja, dank allemaal voor de tips . Een verloren pareltje als het KC debuut echter nog niet tegengekomen. Maar geeft ook maar weer eens aan hoe enorm goed dit was, alles klopt gewoon, de songs, de sound, de stem. Pure perfectie.

avatar van blondegod
Nu had ik in de jaren 90 deze cd al eens van een toenmalige maat geleend, alleen tegelijk met nog 10 andere cd's, een uitgebreide luisterbeurt is er toen dus niet van gekomen. Now forever after is mij wel altijd bij gebleven, topnummer!

What love can be zal op een verzamelaar gestaan hebben, die kende ik ook (nog)

Aangezien ik laatst de opvolger (in your face) uitgebreid heb mogen beluisteren was het nu de beurt aan het debuut. De verwachtingen waren torenhoog ...... maar helaas viel het toch wat tegen. Ik lees regelmatig dat de 2 eerste albums weinig voor elkaar onderdoen, maar daar kan ik mij niet in vinden. Dit album klinkt wat rauwer als zijn opvolger. Die klinkt toch wat meer gepolijst en smoother of hoe je het ook maar wilt noemen.

Niet dat dit een slecht album is, zeer zeker niet! Living Out of Touch, The Shuffle, Now Forever After, Hideaway, Shout It Out. Zijn heerlijke nummers maar de opvolger is in mijn ogen stukken beter!

Op naar nr 3 "Hands of time" !

3,5 *

blondegod schreef:

Ik ervaar dat niet als een probleem.

avatar van blondegod
Ik zie het ook zeker niet als een probleem, meer als een voorkeur. Zelf heb ik het liever helder en clean.