Kingdom Come - Kingdom Come (1988)

West-Duitsland / Verenigde Staten
Label: Polydor

1. Living Out of Touch (4:17)
  2. Pushin' Hard (4:47)
  3. What Love Can Be (5:14)
  4. 17 (5:26)
  5. The Shuffle (3:40)
  6. Get It On (4:21)
  7. Now Forever After (5:36)
  8. Hideaway (5:38)
  9. Loving You (4:47)
  10. Shout It Out (3:37)
  11. Helping Hand * (4:41)
  12. Slow Down * (3:26)
  13. The Perfect O [Live] * (3:48)
  14. The Wind [Live] * (5:16)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Kingdom Come, heerlijk debuutalbum, Amerikanen met een halve Duitser, vergelijkingen met Led Zeppelin, in het begin heb ik dit nooit begrepen want Led Zeppelin was buiten de klassiekers tamelijk onontgonnen terrein voor mij. Die scha en schande is ondertussen al lang goedgemaakt.

Kingdom Come, slepend, meeslepend, rockend, swingend, ik houd van het stemgeluid van die zanger die enorm kan uithalen, dergelijke zangers zijn dun gezaaid maar er is meer, de muziek. Ik hoor hier goede muzikanten spelen met liefde voor de song, het album, de groep. Ik houd enorm veel van het geluid van dit album, een beetje galmend, niet te veel, heerlijk naturel zonder al die poespas, gitaren, bass en drums. Ik kan hier nog echt van genieten maar die volumeknop mag niet te veel naar rechts meer…

Kingdom Come, uitstekende songs met variatie zonder enkele dip, uitstekend ingespeeld met geweldig veel gevoel voor melodie met mijn absolute favoriet het te gekke Now Forever After. Produced by Bob Rock (jep, dezelfden van St. Anger van Metallica) and Lenny Wolf, hier hebben ze een productie neergezet om U tegen te zeggen.

Kingdom Come, Kingdom Come is het en niet Led Zeppelin, terecht of onterecht gelanceerd door journalisten om controverse (zie mijn oude Aardschokken) aan te wakkeren, iets wat de groep dan ook geen windeieren heeft gelegd. Kingdom Come is het en meer dan de moeite waard.