Kingdom Come - Kingdom Come (1988)

West-Duitsland / Verenigde Staten
Label: Polydor

1. Living Out of Touch (4:17)
  2. Pushin' Hard (4:47)
  3. What Love Can Be (5:14)
  4. 17 (5:26)
  5. The Shuffle (3:40)
  6. Get It On (4:21)
  7. Now Forever After (5:36)
  8. Hideaway (5:38)
  9. Loving You (4:47)
  10. Shout It Out (3:37)
  11. Helping Hand * (4:41)
  12. Slow Down * (3:26)
  13. The Perfect O [Live] * (3:48)
  14. The Wind [Live] * (5:16)
Ik ken alleen What Love Can Be. En dat is een heerlijk liedje. Die gozert kan een beste scheur open trekken in ieder geval.

Joy
alleen een beetje suf dat het ontzettend op led zeppelin lijkt, zeker qua stemgeluid

gewoon schaamteloos gekopieerd

en als er vervolgens naar invloeden wordt gevraagd (in 1989 )de heren hoog en laag beweren led zeppelin helemaal niet te kennen

wie heeft er nog nooit gehoord van led zep?

tis gejat, geleend, en bijmekaar gechineesd, en soms is het orginineel

what love can be klinkt lekker, en das het enige nummer dat de moeitje een beetje waard is

avatar van Tribal Gathering
Tja , het is op zich helemaal niet slecht. Bijna compleet gejat van Led Zeppelin. Maar wat dit echt moeilijk te verteren maakt is dat afschuwelijke engels met duits accent.

Mad Dog
Persoonlijk vond en vind ik het een goed album. Ben ze altijd blijven volgen hierna.

Mocht je je afvragen of ze dan nog steeds bestaan???

avatar van Motorhead
natuurlijk bestaan ze nog, binnenkort ga ik nog naar concert van hun samen met dokken

Joy
dokken? en dat bestaat ook nog?

halelujah

avatar van Motorhead
ja natuurlijk ga ik voor dokken

Empyrium
IJzersterk debuut van Kingdom Come. Ik heb die Led Zeppelin haat jegens deze band nooit begrepen, er zijn wel meer bands aan te wijzen die uit de keuken van Led Zep hebben gestolen.

Get it On is eigenlijk het enige song die richting Plant en Co wijzen, de rest is gewoon prima in orde. De opmerking dat ze nooit van Led Zep hebben gehoord is natuurlijk onzin en uit zijn verband gerukt. Iedere band in dit genre kent Led Zeppelin, net zoals iedere band, direct of indirect, beinvloed is door Black Sabbath of KISS.

Kingdom Come bestaat nog steeds en leveren nog steeds kwaliteitsplaten af.

avatar van ozwald
Dit is een topper van de hoogste categorie (evenals zn opvolger); het vergelijk met Led Zeppelin is terecht maar is dat erg? Kan me beroerdere bands voorstellen om mee vergeleken te worden.

Is in de loop der jaren allemaal wel een stuk tammer geworden.

avatar van Rinus
Wat een berelekker album is dit. Dat het allemaal op Zep is geinspireerd, doet niks aan de kwaliteit van de songs af. Het album is heavy, de songs hebben goede riffs, een goede structuur en het drumwerk is fantastisch, net zoals de zang van Lenny Wolf. Het album is heel krachtig en gedreven en heeft een goede produktie, zodat het moddervette geluid kamerbreed wordt weggezet. Als je een liefhebber bent van vette classic rock, is dit allbum er eentje, die niet in je kast mag ontbreken.

Ik snap dat "gejat" niet... Ja, het heeft duidelijk invloeden van Zeppelin, maar het zijn compleet eigen nummers. En dit album is daarbij ook nog eens supergoed, bij Zeppelin zijn er een paar nummers per album goed (buiten Presence om).

What Love Can Be is trouwens sowieso één van de beste bluesrock nummers ooit.

avatar van Kronos
De stem van Lenny Wolf lijkt gewoon nogal op die van Robert Plant. En af en toe is zijn manier van zingen zeker geïnspireerd door die laatste. Verder heeft Kingdom Come niet meer te maken met Led Zeppelin als zovele andere hard-rock bands.

Kingdom Come doet onvermijdelijk denken aan Led Zeppelin, maar wie even verder dan de oppervlakte luistert kan moeilijk naast het eigen karakteristieke van deze band kijken. En dat resulteert op dit album in een kleine verzameling ijzersterke songs.

Joy
Naja, je kan toch moeilijk ontkennen dat bijvoorbeeld een Get it gewoon regelrecht een ietwat verbasterde kopie is van Kashmir

Er is hier wat meer aan de hand dan dan alleen de stem van Lenny Wolf lijkt op die van plant mbt Zeppelin (waarvan ik get it on de absolute winnaar vind)

avatar van Kronos
Zoals Empyrium al schreef, Get it On is in feite het enige nummer dat rechtstreeks te herleiden valt naar Led Zep. Daar de band dan op gaan afrekenen doet hen en hun muziek echt te kort. En het omwille daarvan een schaamteloze kopie noemen vind ik schaamteloos kortzichtig. Want het is niet zo dat het Kingdom Come ontbreekt aan eigen inspiratie.

avatar van VanDeGriend
Middelmatig. Het begint heel vet maar na verloop van tijd begint deze plaat door zijn eenvormigheid danig te irriteren. Met name de zang, die op eerste gehoor indrukwekkend lijkt, wordt storend gekunsteld. Als deze plaat 5 nummers had geduurd was de score hoger geweest. Nu 2.5*

flebbie
Rinus schreef:

Hier kan ik me helemaal in vinden! Specifieke nummers aanhalen heeft weinig zin, omdat ze stuk voor stuk ijzersterk zijn. Gitarist Danny Stag verdient ook wel een speciale vermelding vind ik. Zijn in blues gedrenkte solo's maken het album helemaal af.

Wat de Zep vergelijking betreft, Lenny's stem heeft wat weg van Robert Plant, maar daar kan de beste man ook weinig aan doen. Daarnaast vind ik dat Kingdom Come juist een heel eigen geluid heeft, uit duizenden herkenbaar.

Wel jammer dat het hierna steeds een beetje minder werd, al is opvolger In Your Face ook niet misselijk.

Heerlijke plaat, toen en nu ook nog. Luister het niet meer zo vaak, maar als ik The Shuffle weer opzet gaat ie gewoon lekker vol open. Speelden destijds in Paradiso in het voorprogramma van Magnum en een jaar later, na de release van hun tweede, op een soort festivalweek ook In Paradiso. Iets als AmsterdamMusic ofzo, weet niet meer precies.
Bij het eerste nummer Do You Like It knalde zowat de hele geluidsinstallatie. Ze hebben toen een hele leuke akoestische set gespeeld, met als hoogtepunten What Love Can Be en Hideaway (ook een van mijn favorieten).
Ach ja, typisch eind jaren 80 hardrock, heerlijke tijd eigenlijk...
Van Maiden tot Van Halen, van Anthrax tot Queensryche, van Def Leppard tot Metallica, vond het allemaal even geweldig. Allemaal geweldige concerten.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Now Forever After blijft zovele jaren na datum een heerlijk nummer met heerlijke solo. Ik kan er echt van genieten en daar gaat die volumeknop weer!

avatar van vielip
Lekker belangrijk of het op Led Zep lijkt. Het is gewoon steengoeie muziek en daar gaat het om! Ik heb liever dat het op Led Zep lijkt dan op Madonna dus mij hoor je niet klagen
Staat geen slecht nummer op dit album (net als op z'n opvolger trouwens).

avatar van sinkthepink
Geweldige platen toch, de eerste 2 dan. Ik pak ze nog regelmatig uit de kast en het blijft genieten.
De platen hierna waren toch meer solo platen van Lenny Wolf, maar missen het "band" gevoel.
Ze werden altijd als Zep-clone gezien, maar daar doe je ze toch tekort mee vind ik. De nummers zijn gewoon zeer sterk evenals de muzikanten en produktie....staat wat mij betreft nog steeds als een huis !

avatar van vielip
Niks aan toe te voegen! Geweldige albums van een geweldige band (toen nog )

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Kingdom Come, heerlijk debuutalbum, Amerikanen met een halve Duitser, vergelijkingen met Led Zeppelin, in het begin heb ik dit nooit begrepen want Led Zeppelin was buiten de klassiekers tamelijk onontgonnen terrein voor mij. Die scha en schande is ondertussen al lang goedgemaakt.

Kingdom Come, slepend, meeslepend, rockend, swingend, ik houd van het stemgeluid van die zanger die enorm kan uithalen, dergelijke zangers zijn dun gezaaid maar er is meer, de muziek. Ik hoor hier goede muzikanten spelen met liefde voor de song, het album, de groep. Ik houd enorm veel van het geluid van dit album, een beetje galmend, niet te veel, heerlijk naturel zonder al die poespas, gitaren, bass en drums. Ik kan hier nog echt van genieten maar die volumeknop mag niet te veel naar rechts meer…

Kingdom Come, uitstekende songs met variatie zonder enkele dip, uitstekend ingespeeld met geweldig veel gevoel voor melodie met mijn absolute favoriet het te gekke Now Forever After. Produced by Bob Rock (jep, dezelfden van St. Anger van Metallica) and Lenny Wolf, hier hebben ze een productie neergezet om U tegen te zeggen.

Kingdom Come, Kingdom Come is het en niet Led Zeppelin, terecht of onterecht gelanceerd door journalisten om controverse (zie mijn oude Aardschokken) aan te wakkeren, iets wat de groep dan ook geen windeieren heeft gelegd. Kingdom Come is het en meer dan de moeite waard.

avatar van Jan Wessels
Kreeg rond 1988 een CD Video van Kingdom Come gratis bij de Oor. Oor stuurde toen CD Videos mee van allerlei verschillende bands, waarschijnlijk door de fabrikant bedacht om CD Video te promoten. Op mijn schijfje staan 1) The Shuffle, 2) 7Teen, 3) Pushin' Hard en 4) Get It On plus de videoclip van Get It On. De laatste heb ik nooit kunnen zien omdat mijn computer(s), dvd-speler en latere Blu-Ray speler dit formaat niet herkennen .
Maar goed, om terug te komen op de muziek: ik vond dit cd-tje altijd prima te pruimen: lekker hard maar wel muzikaal en helder geproduceerd. De overeenkomst met Led Zeppelin viel mij nooit zo op om eerlijk te zijn. Zo nu en dan kom ik 'm weer tegen in de kast en dan knalt het lekker op volume voorbij. Get It On is wel mijn favoriete nummer van deze vier.

avatar van Von Helsing
Ook de originele bezetting van Kingdom Come komt weer bij elkaar voor een nieuw album + tour.

avatar van vielip
Hey dat wist ik nog niet! Hopelijk gaat het knallen (in de positieve zin).

avatar van Metalhead99
Muzikaal inderdaad wel duidelijk geïnspireerd door Led Zep, maar dat vind ik niet hinderlijk. Ze weten toch hun eigen gezicht goed te behouden door de heerlijke "80's sound" die dit album heeft. Ik vind dit soort ouderwetse Rock/Metal platen gewoon zeer tof!

Nieuwstad
Von Helsing schreef:

Echt?

avatar van Von Helsing
James Kottak is nu nog druk in de weer met de Scorpions. Hun tour duurt nu volgens mij al 3 jaar. Zodra die tour voorbij zullen alle originele leden zich melden in Los Angeles. In principe had dit eind vorig jaar al moeten gebeuren maar de Scorpions weten van geen ophouden. In de tussentijd is er toch nog een album van Kingdom Come uitgekomen met alleen Lenny Wolf. Een uitstekend album overigens.

Nieuwstad
Ik ga zeker kijken als ze weer in de originele bezetting gaan optreden. Zag net een interview met Rick Steier op youtube, en hij heeft er iig zin in

avatar van vielip
Dan ben ik ook van de partij. Zou geweldig zijn zeg!