menu

The Tallest Man on Earth - Shallow Grave (2008)

mijn stem
3,99 (324)
324 stemmen

Zweden
Folk
Label: Gravitation

  1. I Won't Be Found (2:47)
  2. Pistol Dreams (3:34)
  3. Honey Won't You Let Me In (2:56)
  4. Shallow Grave (2:37)
  5. Where Do My Bluebird Fly (3:17)
  6. The Gardener (3:56)
  7. The Blizzard's Never Seen the Desert Sands (2:01)
  8. The Sparrow and the Medicine (3:06)
  9. Into the Stream (2:47)
  10. This Wind (3:25)
totale tijdsduur: 30:26
zoeken in:
Social_Mask
Die stem..! Zou Dylan hier bekend mee zijn?

elrayo
Ik vind, zoals dix ook al aangaf zijn stem meer weghebben van Devendra Banhart. Maar Bob Dylan hoor je hier natuurlijk ook wel in terug.

Social_Mask
Ja, maar Devendra Banhart ken ik niet (een gemis?), dus het maken van een vergelijking tussen de twee is onmogelijk te doen voor mij.

Dit is verder een aardige plaat, alleen dat 'over the top rauwe gezang' zoals Daniël zei begint op een gegeven moment wat vervelend te worden. En evenals bij Dylan, vind ik het niet overal even boeiend. Het openingsnummer is wel vrij goed.

avatar van De Daniël
4,5
Nu na lange tijd weer in een Tallest Man on Earth bui en wat is het dan weer lekker om naar te luisteren dit. Heerlijke liedjes met goed gitaarspel en een prachtige stem. Ik vind het te gek.

avatar van Booyo
4,5
In het begin vond ik het allemaal niet bijster bijzonder. Goede stem, lekker gitaartje, maar dat kom je wel vaker tegen. Maar nu, een vijftal luisterbeurten verder begint het spreekwoordelijke kwartje te vallen (wat een heerlijk cliché is dat toch). Elk nummer blijkt ijzersterk en overtuigend gezongen. Met name the gardener, wat een schitterende plaat! En ja die stem.. Ook ik kan niet onder de vergelijking met Bob Dylan uitkomen.. Ongeloofelijk dat dit een Zweed is! Ik ga maar snel achter zijn nieuwe album aan, want aan de ratings te zien lijkt ook die de moeite waard..

4,5*

avatar van Mark DJ
wow, die stem was even schrikken... ben benieuwd hoe ik dit ga vinden eerste indruk: 'best ok!'

avatar van AOVV
4,5
Naar aanleiding van de nieuwe van The Tallest Man On Earth deze nog maar eens opgelegd, en ik vind het nog altijd even geweldig, eerlijk gezegd. Ik ben er nog niet uit of 'The Wild Hunt' deze plaat overtreft, wegens te weinig luisterbeurten, maar het zal in ieder geval geen makkelijke opgave zijn. Heerlijke plaat van een singer-songwriter die bovendien ook nog 'ns erg begaafd is in het bespelen der gitaar.

4,5 sterren

avatar van Masimo
3,5
Wauw, wat 'n plaat zeg! 't Was even wennen aan de stem van deze man, maar wat is het een prachtig geluid wat er uit de keel van deze man komt.. The Tallest Man On Earth heeft mij hiermee in zijn greep gekregen en ik ben echt heel blij dat ik de muziek van deze man ben tegengekomen.

Where did my bluebird fly is een van de nummers die ik een hele nacht op repeat zou kunnen horen. Een grandioos nummer is 't, op de voet gevolgt door 't prachtige The Gardener (kuch, deze mag stiekem ook een hele nacht op repeat)en Pistol Dreams Verder is deze CD gevuld met alleen maar sterke nummers en dat maakt het een genot om naar deze grootse CD van onze grote vriend te luisteren.

Na The Wild Hunt kan ik amper wachten op 't volgende album..

avatar van Gründafjørdøhur
4,5
Nadat ik The Wild Hunt een aantal keren heb gedraaid en wat live versies van zijn oudere nummers had bekeken werd ik nieuwsgierig naar dit album en ik heb 'm dan ook aangeschaft...

Geweldig album. Deze kerel heeft een geweldige, rauwe stem. De vergelijking met Bob Dylan wordt hier dus veel gemaakt, maar ik ken Bob Dylan's muziek helaas (nog) niet echt goed dus daar ga ik dan ook maar niet op in. Toch vind ik wel dat hij live toch echt wel beter klinkt dan op het album, zowel vocaal als zijn gitaarspel.

YouTube - The Tallest Man On Earth - The Gardener (Live on KEXP)

Verders wel geweldig nummers op dit album. Where Do My Bluebird Fly? Into The Stream Where Do My Bluebird Fly. Allemaal geweldige nummers. Niet dat de andere nummers er veel aan onder doen maar ik vind vooral deze op het eerste gehoor er echt uitschieten.

4,0
Where Do My Bluebirds Fly vind je er schijnbaar érg ver bovenuit schieten?

avatar van Lennonlover
3,5
Social_Mask schreef:
Ja, maar Devendra Banhart ken ik niet (een gemis?)


Lijkt me wel, ja. Aan jou top 10 te zien kunnen singer/songwriters je wel bekoren. Devendra dus zeker eens checken!

avatar van Nakkie13
3,0
Deze is nog beter dan The Wild Hunt.

avatar van midnight boom
4,5
Minstens net zo goed als the Wild hunt

avatar van Gründafjørdøhur
4,5
Ik zette vandaag The Gardener weer eens op maar wat een prachtige tekst heeft het ook.

avatar van Ducoz
4,5
Deze ga ik morgen middag toch proberen te kopen! Dan heb ik allebei zijn studioalbums en kan ik er weer tegen aan in de vakantie!

avatar van Ducoz
4,5
Lekker album! Vind alleen de nieuwste "voller" klinken!

avatar van herman
Wat off topic berichten verwijderd.

avatar van Co Jackso
4,0
Dit eerste album van The Tallest Man on Earth is wat minder als zijn opvolger, maar niettemin een uitstekende plaat. Het album is kort, maar eigenlijk is dat ook wel eens goed. Hij snapt dat zijn nummers van hoge energie niet te lang moeten duren. Het beste nummer is met afstand The Gardener. Voor de rest is het album van een constant uitstekend niveau.

Stijn_Slayer
Prima debuutalbum van deze veelbelovende singer-songwriter. Vocaal best een beetje Dylanesque. Soms heb ik er wat moeite mee, maar 't valt mee. Even wennen aan het wat scherpe, snerpende geluid. Folk uit de oude doos. Wel weer eens fijn.

5,0
Wat een knei-ter-goed album, zeg!
Ik weet niet waarom dit meer dan anderhalf jaar ongemerkt op mijn computer heeft kunnen staan...
Alle 10 vijf sterren!
(Ok, Shallow Grave, The Blizzard en This Wind een halfje minder, maar da's echt muggenziften.)

avatar van RoyDeSmet
3,5
Heb dit album nooit echt beluisterd. Een keer of twee misschien.
Gisteren heb ik deze zelfbenoemde langste man ter wereld live gezien in Paradiso en hij speelde een stuk of drie nummers van deze plaat. Die bevielen prima!
Daarop vanochtend dit album toch nog even opgezet.

The Gardner en Where Do My Bluebirds Fly zijn prachtige nummers. Ook I Won't Be Found doet er niet voor onder. De rest is.... wat wisselvallig, maar over het algemeen zeker goed.

avatar van likeahurricane
4,0
Live in Utrecht

The Gardener

avatar van frolunda
4,0
Door de jaren heen,zo links en rechts toch al flink wat nummers van The Tallest Man on Earth voorbij horen komen maar uit welk jaar ze afkomstig waren of album ze stonden ; geen idee.Het werd daarom weleens tijd om het oeuvre van Kristian Matsson (de man achter The Tallest Man on Earth) wat te ordenen,mede op het vooruitzicht van zijn concert,later dit jaar.
Logischerwijs begonnen met zijn debuut Shallow Grave uit 2008,en dat is al meteen heerlijk luisteren en behoorlijk indrukwekkend.De muziek van The Tallest Man on Earth beweegt zich ergens tussen folk en (breekbare) pop en valt onder andere op daar zijn kalmte en geeft je direct een sereen gevoel.Het instrumenten gebruik is beperkt en veelal akoestisch maar desondanks klinkt Shallow grave verrassend afwisselend.
De grootste troef is hier echter (voor mij in ieder geval dan) de stem van Kristian Mattson,soms wat onvast en zelfs overslaand maar hij doet iets met je ,al kan ik moeilijk uitleggen wat precies maar rustgevend hoort er zeker bij.Het lichte accent helpt wat dat betreft ook nog mee.
De vergelijkingen met Bob Dylan snap ik ergens wel maar toch brengt The Tallest Man on Earth me in een totaal andere gemoedstoestand dan de meeste muziek van Robert Allen Zimmerman.Ik heb jaren geleden eens een tijd in Leksand,Zweden (geboorteplaats van Mattson) doorgebracht en het zou me niks verbazen als dat er iets mee te maken had.
Erg fijn debuut derhalve met voorlopig Where Do My Bluebird Fly ,The Sparrow and the Medicine en Into the Stream als minieme uitschieters.

avatar van ZERO
4,5
Met zijn laatste album pas The Tallest Man on Earth ontdekt en op een jaar tijd al z'n albums en EP's gekocht. Wat mij betreft de beste singer-songwriter van de afgelopen 10 jaar, zonder twijfel zelfs.

Dit debuut behoort zeker tot z'n beste werk en bevat eigenlijk enkel toppers. Moeilijk om er 2 favorieten uit te kiezen, al vind ik The Gardener er misschien toch wat uitschieten. Als 2e favoriet heb ik gekozen voor Honey Won't You Let Me In, al was de opener ook zeker een kanshebber.

Ook live is de Zweed trouwens fantastisch goed. Vorig jaar gezien in Utrecht en echt enorm van genoten!

Net niet de volle mep, omdat ik z'n laatste nog beter vind. Al komt deze zeer dicht in de buurt.

4,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 15:08 uur

geplaatst: vandaag om 15:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.