Als iemand die uit de pop/rock/progrockhoek komt kan ik toch ook in deze muziek opgaan, mits hij voor mijn ongeoefende oren enigszins gestructureerd is. Sommige nummers hier klinken als uitgesponnen jams, anderen hebben meer vorm met in ieder geval een kop en een staart (zoals het goedgeluimde Pigling bland en de opener met z'n bijzonder spannende intro en die dansende elektrische piano) of hebben een mooie sfeervolle abstracte opzet, zoals het fascinerende slotnummer waarin dat prachtige intro van All white ook weer terugkeert, en de eerste helft van Drop (jammer dat het fuzzorgeltje van Mike Ratledge in de solo daarna niet de volle en warme klank heeft die ik van hem gewend ben). Dat zijn momenten die ik koester, en dan neem ik de stuurloze solo's van As if (door willemmusic hierboven geprezen, maar aan mij echt niet besteed – hoewel de entree van die donkerbruin brommende contrabas een héél ander verhaal is) en de abominabele maar godzijdank korte drumsolo op L B O maar voor lief. Wie weet hoe deze muziek nog op mij gaat groeien?