Fischer-Z - The Very Best Album Ever (2001)

Label: EMI

1. So Long (4:58)
  2. The Worker (3:34)
  3. Marliese (3:51)
  4. Room Service (3:42)
  5. Limbo (2:16)
  6. Berlin (4:32)
  7. Remember Russia (3:35)
  8. Red Skies over Paradise (4:31)
  9. One Voice (3:45)
  10. Cruise Missiles (4:18)
  11. Pretty Paracetamol (3:58)
  12. Crazy Girl (4:27)
  13. Acrobrats (2:42)
  14. Spiders (1:43)
  15. You'll Never Find Brian Here (2:10)
  16. The Perfect Day (4:20)
De titel van dit album is lichtelijk overdreven. Maar er staan prachtige liedjes op. Vooral So Long is weergaloos. En Marliese is ook niet verkeerd. Goeie verzamelaar.

Mooie cd! Hier staan zeker nummers op die erg goed zijn! nummer 1, 3, 9, 11(!), 12, 13 zijn zeker het beluisteren waard!

avatar van the viking
rayman schreef:

Sluit mij hierbij aan rayman,trouwens The Worker mag ook niet onvermeld blijven !

Overbodige verzamelaar.
Bijna alle nummers staan ook op GoindRed for a salad en daar staan zels 4 nummers meer op.

Fijne marketing weer.

avatar van Paap_Floyd
En dan meteen een 0,5 geven?

En wat Viking zegt: The Worker is m.i. het beste FZ-nummer

avatar van Gert P
Waarom moet ik meer geven voor iets wat een platenmaatschappij marketing is geven dan.
Dit is een nutteloze uitgave.
Die andere eerdere verzamelaar heeft wel meerpunten hoor.

avatar van Kos
Kos
Die titel. .

avatar van Paap_Floyd
Je stemt toch ook voor de nummers die op zo'n plaat staan? 0,5 lijkt me voor een plaat waar werkelijk niks van deugt. Waarschijnlijk verschillen we in onze optiek.

thebyrds69
Een steengoede groep. Ik heb deze verzamelaar van mijn vader gehad en ik moet zeggen dat de muziek direct aansloeg, echte uitschieters zijn wel Pretty Paracetamol, The Worker, So Long en The Perfect Day, wat echt een ijzer sterk nummer is!

Fischer Z staat garant voor een aanstekelijke, sublieme en melodieuse sound!

rayman schreef:
De titel van dit album is lichtelijk overdreven.

Het is uit een serie verzamelalbums dat zo heet.
Komt niet van de band zelf.

The Worker is opgedragen aan de rit van de vader van John Watts die elke dag met de trein naar zijn werk ging; maar zijn vader had juist geen hekel aan de trein, en vond het ook geen tijdsverspilling.
Ik vind het een prima verzamelaar; maar The Worker en So Long springen er wel uit.

Ik vind Marliese, Crazy Girl en Cruise Missiles ook prima te doen.
Limbo, daarentegen, is waardeloos.

Ik dacht vroeger altijd dat The Worker een nummer van The Police was; nu jaren later vind ik dat niet eens zo raar; heeft er wel wat van weg.

Ik vind alles van Fisher Z wel wat van The Police weg hebben.
Stammen ook uit dezelfde tijdsgeest: New Wave, pseudo-Reggea, Thatcher, No Future, Bom... U kent het wel.

avatar van devel-hunt
Persoonlijk heb ik meer met Fischer Z als met The Police, hoewel beide groepen zeker in de beginfase veel overeenkomsten hadden. Maar werd Sting met de jaren steeds gladder en glibberiger, John Watts daarintegen is met de jaren gerijpt tot een liedjesschrijver van hoog niveau. Het grote verschil is natuurlijk wel dat Sting een wereldberoemd artiest is geworden en gebleven terwijl John Watts in kleine gehuchten voor half volle zalen speelt. Een levend bewijs dat kwaliteit en integriteit lang niet altijd hand in hand gaan met succes en roem.

avatar van LucM
Sting heeft na de split met the Police in 1983 nog enkele uitstekende solo-albums uitgebracht nl. "The Dream of the Blue Turtles" en "Nothing Like the Sun", maar de laatste jaren is het inderdaad veel minder geworden.
Fisher Z is nog een tijd met teruglopend succes doorgegaan, maar dan is John Watts lang inactief geweest alvorens in 2003 een solo-album uit te brengen. Wellicht de reden waarom het grote publiek hem nu vergeten is.

avatar van devel-hunt
John Watts is juist altijd buitengewoon actief gebleven. Naast zijn werk onder de naam van Fischer Z, want Watts IS Fischer Z, heeft hij de laatste jaren geregeld solo platen onder zijn eigen naar uitgebracht waarvan sommige niet op MuMe zijn terug te vinden. Thirteen story's high (1997) en Spiritual headcase (2001) om er maar twee te noemen. Dus ook voor de periode 2003 was hij zowel solo als onder de naar van FZ behoorlijk actief.

avatar van LucM
Ik had mij gebaseerd op allmusic en daar zijn bij John Watts tussen 1983 en 2003 geen solo-albums te vinden. Inderdaad heeft hij albums onder eigen beheer uitgebracht (ze staan vermeld op zijn eigen website), maar die zullen zeer moeilijk te vinden zijn. Live treedt John Watts nog regelmatig op waar hij zijn oude nummers ten gehore brengt.
Ik ben het wel eens dat Fisher-Z en John Watts ondergewaardeerd zijn.

Room Service klinkt nogal Kevin Ayers-achtig.

Machtige reggae-backing, trouwens...

avatar van musician
Dit is een aardige kennismakings cd van Fischer Z, grotendeels gebaseerd op de eerste 3 cd's van de destijds (1979-1981) buitengewoon populaire band.

Een kennismakings-cd voor allen, die nog niets in huis hebben van Fischer Z maar er toch wat van willen hebben. Want: hier staan (voor weinig geld, heb hem vandaag weer zien staan voor 5 euro) de paar hits op die Fischer Z heeft gehad en die eerste drie cd's zijn eigenlijk helemaal niet meer zo gemakkelijk te vinden.

De drie die ik bedoel zijn natuurlijk Word salad, Going deaf for a living en Red skies over paradise.

Ja, ebay, marktplaats e.d., maar niet meer bij de gangbare platenzaken.
Dus een kleine jacht en je hebt een klein pareltje in huis. Beslis dan of je op zoek gaat naar ander werk van Fischer Z

musician schreef:

Ja, ebay, marktplaats e.d., maar niet meer bij de gangbare platenzaken.

Going Deaf For A Living en Red Skies Over Paradise zijn gemakkelijk van Bol.com af te plukken voor €7,99. Word Salad is te krijgen onder een andere naam (gewoon Fischer Z) aangevuld met wat hitjes en die is iets duurder.

kaztor schreef:

Ja, dat zeg ik! Internet en niet zo gemakkelijk bij de platenzaken!

Ps: ik vergat nog, dat hier ook het eerste solosingletje van John Watts op staat, One voice. Ook minder gemakkelijk te krijgen.

avatar van Paap_Floyd
Word Salad is toch ook gewoon makkelijk te vinden onder de normale titel?

avatar van Von Helsing
Het solo debuut is ook nog makkelijk te vinden, heb deze zelfs geremasterd aangeschaft.

avatar van musician
@ Kaztor, Paap Floyd, Von Helzing. Het enige dat ik zeg is, dat het bestellen van de eerste 3 cd's maar het makkelijkst gaat via internet en niet meer de platenzaken. In het geval van Fischer Z.

Het is meer een constatering en een soort van bewegwijzering voor jeugdige, nieuwe kopers dan dat er sprake is van een mening.

Die moet van jullie afkomstig zijn, gaan over deze cd en wordt in ieder geval door mij zeer sterk op prijs gesteld (voorzover jullie niet al eerder jullie mening hebben gegeven, dan heb ik dat bij deze cd in ieder geval met interesse gelezen).

avatar van Hans Brouwer
the viking schreef:
Als we dan toch nummers gaan noemen die niet onvermeld mogen blijven: "Berlin" en "Remember Russia"! 4**** voor The Very Best Album Ever (2001). Goede vervanger voor mijn Fischer-Z albums die ik op lp heb en waarbij ik er nooit aan toe gekomen ben om deze lp 's te vervangen voor een cd.

Father McKenzie
Ik vind het redelijk samengesteld, maar ik heb de eerste 3 cd's al, dus ik kan hier niet veel mee, ik kan best zelf eens een best of gaan branden, en voor 90 % zullen daar wel dezelfde nummers opstaan. Room Service vind ik onweestaanbaar, zo ook So Long, uiteraard.

avatar van Jan Wessels
Vanmiddag aangeschaft bij FRS voor 5 euro. De elpee's heb ik nog liggen maar om op cd de hits te hebben is altijd goed. Deze groep maakte uitstekende muziek die je echter niet té vaak moet horen vreemd genoeg. Misschien is het de stem van Watts?
De extra motverende factor om de cd mee te nemen was voor mij het mooie One Voice van Watts solo-album (en dat album is weer beslist niet minder dan wat Fischer Z voortbracht).

avatar van Gert P
Er had een betere verzamelaar ingezeten met nummers als Limbo, spiders, youll never find brian here en acrobats.

avatar van Jan Wessels
Gert P schreef:

Huh? Die staan toch op deze verzamelaar?