menu

Rammstein - Herzeleid (1995)

mijn stem
3,72 (394)
394 stemmen

Duitsland
Rock / Metal
Label: Motor

 1. Wollt Ihr das Bett in Flammen Sehen? (5:17)
 2. Der Meister (4:08)
 3. Weisses Fleisch (3:35)
 4. Asche zu Asche (3:51)
 5. Seemann (4:48)
 6. Du Riechst So Gut (4:49)
 7. Das Alte Leid (5:44)
 8. Heirate Mich (4:44)
 9. Herzeleid (3:41)
 10. Laichzeit (4:20)
 11. Rammstein (4:25)
totale tijdsduur: 49:22
zoeken in:
avatar van Sir Spamalot
4,0
Sir Spamalot (crew)
Het debuut en wat voor een debuut! Beukende gitaren, verslavende muziek en in het Duits met die rollende “R”. Allemaal keigoede nummers, meer kan ik hierover niet zeggen.

PriestMaiden
Rammstein heeft altijd goeie albums. Deze is heel goed. Is erg verslavend, vroeger veel naar geluisterd.

avatar van indana
3,0
Hoewel ik bij tijd en wijlen Rammstein goed kan waarderen op een feest of een avondje uit, gaat mij een heel album net even te ver. Het wordt mij na verloop van tijd te monotoom, maar leuk vind ik het zeker.

4,5
John Doe schreef:
Welk Rammstein nummer is er in. Twee keer hoorde ik idd Rammstein in de film vlak na elkaar, is vast hetzelfde nummer. Er werd zelfs 'Ramm...stein' gezegd hehe. Muziek in zo'n goede film krijgt aanzien.


Op het moment dat Fred Dick Laurent ontvoert is het nummer Rammstein the horen, en wanneer Pete inbreekt in dat grote huis, en die pornofilmpjes ziet, is Heirate Mich te horen.

avatar van henk_loos
4,0
Wat een debuut-album! Ik was deze laatst op kantoor aan het luisten, kwam mn baas binnen bij Du Riechst So Gut.. hahaha... je had die kop moeten zien..

ElsenaarMetal
heerlijke plaat. zeer sterk debuut!

avatar van kaztor
4,5
henk_loos schreef:
Wat een debuut-album! Ik was deze laatst op kantoor aan het luisten, kwam mn baas binnen bij Du Riechst So Gut.. hahaha... je had die kop moeten zien..


Bazen hebben doorgaans geen verstand van (goede) muziek...

Tsja, Rammstein... Nu maakt iedereen zich weer eens druk over 'eine bratwurst in deiner sauerkraut'... Nu pas nog eens.

Terwijl ik gewoon denk.. 'hun eerste albums van pakweg 14 jaren geleden, dát waren tenminste nog eens platen!'

Eigenlijk inmiddels stiekum een gepasseerd station, deze band.

avatar van metallica1997
4,5
goed album
alle nummers zijn goed behalve dad alte leid
die vind ik niet zo veel aan

4.5* voor dit album

avatar van Joeri_000
4,5
Beste Rammsteinalbum !!

Alles klopt!!

avatar van Sanderzzz
3,5
Naar mijn mening is dit toch wel niet het beste Rammstein-album.

Ik kan begrijpen dat vele mensen dit als favoriete album beschouwen. De pure, makkelijke gitaarriffs , de geweldadige lyrics en indertijd waren ze helemaal niet commerciëel.

Ik heb het dan toch liever voor hun latere werk (buiten het album Rosenrot). Maar dit album is zeker niet slecht.

Even de nummers overlopen :

Het album begint al meteen met een lange titel ; met Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen. Heel leuk nummer en goed gekozen als beginnummer omdat het lied mooi opbouwt. Favoriet stukje vind ik als ze opeens overschakelen naar een ander gitaarspel en SEKS IS EEN GESLACHT roepen met daartussen een geweldige shotgun-klik.

Der Meister vind ik niet slecht. Simpel en een leuke tekst.

Van het moment dat Der Meister gedaan is , begint Weisses Fleisch en merk je op dat WF wel op DM lijkt (daarom vind ik de latere albums dus beter, daar zit meer variatie in de nummers). Till brult een zinnetje en je hoort een riff. Daarna nog een zinnetje en dan weer een riff. Toch vind ik Weisses Fleisch lekkerder klinken dan Der Meister. Ook zeer goede gitaarsolo met een paar lekkere drumslagen die de solo beëindigen.

Asche Zu Asche is één van de betere nummers die op het album staan. Het is gewoon een lekker nummer. Ich Komm Wieder (hese stem : Ich Komm Wieder) , In Zehn Tagen (hese stem : Ich Komm Wieder) , ja het heeft een lekker ritme. Keyboard is ook goed in dit nummer.

Seemann is een mooi nummer maar ik vind Klavier dan toch prettiger om naar te luisteren. Wel prachtig en hoog (wow !) gezongen door Till Lindemann.

Du Riechst So Gut is dan het eerste nummer dat eens anders klinkt dan de andere. Vind ik ook mijn favoriete nummer op het album. Heerlijke keyboard, leuke gitaarriffs en een leuke meezinger. Vind ik ook één van de beste Rammsteinsongs in het algemeen.

Das Alte Leid vind ik erover. Het is helemaal niet subtiel (Ich Wil Ficken) en duurt te lang naar het einde toe.

Heirate Mich, ook één van mijn favoriete nummers door het heerlijke gebonk op de deur gedurende het liedje en de heerlijke satanische sfeer die tijdens de muziek rondhangt.

Herzeleid is een apart nummer. Ik weet nog dat ik de eerste dagen dit nummer totaal afbrak, maar eigenlijk is het een best goed nummer. Het begint een beetje stroef maar het nummer wordt steeds beter en beter. En het gitaarwerk is ook goed.

Lachzeit is ook geen slecht liedje. Het operagezang van Till in het begin, het keyboard werk en de leuke gitaarriffs (bijvoorbeeld na het refrein) zijn heerlijk.

Het album eindigt met Rammstein. Vind ik jammer dat ze niet emotioneler te werk zijn gegaan voor de lyrics. De muziek zelf is dan weer heerlijk.

Herzeleid is vooral veel van hetzelfde, maar er zitten een paar goeie nummers tussen.

3.5*

4,5
[Rammstein fan]
Heerlijk album.
Lekker rauw en hard.
Enige wat het weerhoudt van een 5* is:
- productie was nog niet geweldig
- net iets te weinig afwisseling

4,0
vind nog steeds dat ze zo hadden moeten blijven: monotoon, rechttoe rechtaan en strak. nu is rammstein inderdaad een band die zichzelf te lang heeft overleefd: je kan niet eeuwig blijven hartdrocken over dezelfde dingen

avatar van Dream Theater
3,5
Mijn eerste kennismaking met Rammstein, dit na deelname aan de Dam tot Damloop waar Asche zu Asche uit een radiospeaker knalde die aan de kant van de weg stond. Hierna gelijk op zoek naar deze cd en gelijk fan. De sexueel getinte teksten passen uitstekend bij de strakke ritmes waardoor je niet stil kan blijven zitten en niet meezingen haast onmogelijk is. Favoriete nummers voor mij zijn Rammstein, Weisses Fleisch, Asche zu Asche, Laichzeit en Du Riechst So Gut.

Misterfool
Rammstein verstaat als geen ander de kunst om muziek zo ontzettend bot te laten klinken dat het nog leuk wordt ook. Het songniveau ligt op Sehnsucht nog net een tikkeltje hoger.

avatar van richiedoom
3,0
Eerste Rammstein album dat ik luister, en hoewel het supervette muziek is wordt het op den duur erg veel van hetzelfde. Monotoon vind ik een goede omschrijving voor deze plaat. Op een gegeven moment keek ik uit naar het einde hoewel het nergens slecht is. Aardig debuut

avatar van rarekwabbus
4,5
Ik weet nog goed dat ik als dertienjarig pikkie voor het eerst de clip van het nummer Rammstein zag. Volledig omvergeblazen! Die brandende zanger, die dikke riff en dat elektro-randje... Zoiets had ik nog niet eerder gehoord. Een vriend van me had toevallig op hetzelfde moment de tv aangezet (toen kwamen er nog videoclips op tv...) en wist deze plaat te bemachtigen. We hebben het een tijd helemaal grijs gedraaid. Nu, jaren later, is de impact weliswaar minder dan toen, maar het is nog steeds een geniaal album. Lekker smerig, vuig, een tikkie fout... Kan niet stuk.

avatar van wizard
3,0
Herzeleid
Rammsteins eerste was een van de laatste albums die ik van ze leerde kennen, vooral door mijn broer die dit album nu en dan draaide. Het album lijkt me vergelijkbaar met Sehnsucht, het eerste album van Rammstein dat ik leerde kennen van klasgenoten als zestienjarige.

Nu ik Herzeleid de afgelopen weken redelijk intensief heb beluisterd, moet ik concluderen dat ik dit album in de toekomst weinig ga luisteren. Voor mij bereikte Rammstein een hoogtepunt met Mutter. Herzeleid mist wat van de melodie en afwisseling van dat album. Herzeleid is vooral hard en stampend en leunt, behalve op de industrial aanpak, voor een deel op de duitstalige teksten. De snauwende, bozige Duitse klanken (met rollende rr) passen perfect bij de muziek. Het probleem is dat de muziek te monotoon is. Het is alsof elk nummer vanuit hetzelfde idee geschreven is, en bij Das Alte Leid begint het concept voor mij uitgewerkt te raken. Door ballads als Seemann wordt nog geprobeerd voor een beetje afwisselling te zorgen, maar dat is niiet afdoende.

Met de meeste nummers is niks mis, maar als geheel vind ik Herzeleid teveel een eenheidsworst. In mijn herinnering is Sehnsucht al beter dan dit album, maar dat album heb ik jaren niet gehoord. De komende week/weken ga die maar weer eens beluisteren.

3.0*

avatar van deric raven
4,0
Natuurlijk klinkt Rammstein als Laibach.
Maar kijk eens wat verder.
Deze band komt net als Einstürzende Neubauten uit Berlijn, en ook die invloed hoor je wel terug.
Vergelijk de hoes van Herzeleid met die van Deutsch Amerikanische Freundschaft - Alles Ist Gut (1981), en je ziet zeker vergelijkingen.
Neue Welle en de disco van Modern Talking, de house van Scooter.
De horror van Falco’s Jeanne ( geen Duitser oké, maar wel succesvol daar).
Kortom een mix van typische Duitse factoren.
Misschien klinkt Laibach wel gewoon Duits.
Rammstein sloot goed aan bij de opkomende rock uit de VS; bij gitaarbands als Smashing Pumpkins en Nirvana, maar ook bij de elektronica van Marilyn Manson en Nine Inch Nails.
Rammstein; genoemd naar de ramp tijdens de vliegshow in 1988, waar tientallen om kwamen.
Alleen de naam wil al genoeg shockeren.
Toch al een rotjaar en rotmaand voor Duitsland.
In dezelfde maand; augustus vond de gijzeling van Gladbeck plaats, welke ook slachtoffers eisten.
Het contact welke de gijzelaars met de pers hadden is vergelijkbaar met die van de bankovervallers van de clip van Ich Will.
Nieuwszenders die de politie belemmerden.
Wat wil Rammstein bereiken?
De zwarte bladzijdes uit de geschiedenis verheerlijken, of juist bewust maken dat deze verschrikkelijke feiten niet vergeten worden.
Is Rammstein links?
Is Rammstein rechts?
Nemen ze zichzelf serieus?
Of overheerst de sarcastische humor?
Ook ik wist deze band niet te plaatsen.
Herzeleid sloeg in als een bom.
Sehnsucht het logische vervolg.
Mutter de grote doorbraak, vooral in de VS.
Iets wat bij opvolger Reise, Reise (Amerika) beaamd wordt.
Duidelijke zelfspot.
Ondertussen gelooft iedereen het allemaal wel.
De liveshows met Till Lindemann als hun eigen brandende Arcade Fire.
Neemt niet weg dat Herzeleid een droomdebuut was.

avatar van BloodBrothers
Allemaal heerlijke nummers! Stampende nummers, beukende gitaren, afwisselende klanken, gewoon in één woord perfect!


avatar van blondegod
3,0
Smaken verschillen, gelukkig maar! Het album heeft enkele (2) geweldige nummers ; asche zu asche en du riechst so gut. De rest is middelmatig tot zwak.De opvolgers Sehnsucht en (met name) Mutter zijn een stuk beter.

4,0
Nog steeds een zwak voor dit album. Sehnsucht is misschien nog beter, maar met deze plaat ontdekte ik Rammstein na hun passage op Pinkpop (1997 ?), en was meteen verk(n)ocht. Tegenwoordig ligt Rammstein niet meer veel op, maar een optreden van hen laat ik niet links liggen.

avatar van Rockfan
2,5
Dit is niet mijn favoriete Rammstein-cd.

Het begint geweldig met Wohl Ihr Das Bed.....daarna zakken de nummers af tot het minste nummer Seemann waarna het niveau weer stijgt tot het uitsekende Rammstein.

avatar van ricardo
3,5
Van de eerste 4 Rammstein albums spreekt deze mij het minst aan, het klinkt wat dof en vlak vind ik, en je kunt horen dat ze er echt even in moesten komen nog. Niet slecht, maar de 3 hierna bevallen mij een stuk beter.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:32 uur

geplaatst: vandaag om 13:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.