Randy Newman - Harps and Angels (2008)

Label: Nonesuch

1. Harps and Angels (5:07)
  2. Losing You (2:40)
  3. Laugh and Be Happy (2:17)
  4. A Few Words in Defense of Our Country (4:14)
  5. A Piece of the Pie (2:41)
  6. Easy Street (3:14)
  7. Korean Parents (3:26)
  8. Only a Girl (2:44)
  9. Potholes (3:39)
  10. Feels Like Home (4:37)
avatar van muziekobsessie
bizarre plaat, maar of die na meerdere keren luisteren ook nog mooi is, is de vraag. Tenminste wel weer wat te luisteren in deze cd-komkommertijd. Wat een bagger zeg releases uit 2008. Nouja in augustus 2 Nieuwe om naar uit te kijken Sophie Zelmani en Ray Lamontagne. Voor de rest wordt ik nergens warm of koud van.

avatar van Bartjeking
Goeie comeback van Randy Newman, volgens mij voor het eerst in 10 jaar met nieuwe nummers (niet een score). Na vijf luisterbeurten ben ik om: 4 *

Illegale downloads, natuurlijk.

avatar van mrmiddel
Een 4,5. Dit is een Randy Newman die bijna net zo scherp, gevat en jong is als een kleine veertig jaar geleden. Ik heb een hele lap tekst geschreven, noem het een recensie, voor geinteresseerden staat het hier.

Die wordt hier in huis de komende maanden regelmatig gedraaid.

nijme255@adsl
Heeft-ie nog geen kookprogramma?

Schitterende recensie Martijn.

nijme255@adsl
nijme255@adsl schreef:
Heeft-ie nog geen kookprogramma?

Beetje flauw van mij want mooie recensie van Martijn.
Dan heb je echt liefde voor muziek.
Meer hier van aub...

Father McKenzie
@ mrmiddel (Martijn), mooie recensie, het is dat ik nu wegmoet, vanavond lees ik het op het gemakje na, en een nieuwe van Newman is altijd een belevenis, het is als oude wijn...
ik verwacht hier dan ook wel wat van!

A Piece of Pie, stukske belgische crisis... Met Antwerps gebrabbel

Nou ik hen 'm in huis en het is een aanrader!!! 10 prachtige liedjes. Echt weer de ouderwetse Randy, Enigste klein minpuntje 20 euro voor een redelijk korte cd. Had iets minder gekund. Maar is wel een dikke 5! Mooiste nummer m.i. FEELS LIKE HOME

avatar van heicro
Ad Brouwers schreef:
Mooiste nummer m.i. FEELS LIKE HOME

Is tie net zo mooi als zijn mooiste nummer allertijden BIRMINGHAM?

Simon Smith (crew)
Ja, mooi dat hij "Feels like home" eindelijk ook zelf heeft opgenomen, de versie van Bonnie Raitt van Faust was al prachtig. Echt een klassiek liefdesliedje!

avatar van Bartjeking
inmiddels grijsgedraait en 0.5* erbij; 4.5* voor deze geniale comeback. Iemand een idee of deze goede man nog eens naar ons landje komt? Zou er veel voor over hebben om hem eens live te kunnen aanschouwen.

avatar van heicro
Tja, hij maakt nog steeds dezelfde muziek als pakweg 35 jaar geleden, maar ik vergeef het hem, want zijn liedjes zijn nog steeds van een hoog niveau.
3.5* om mee te beginnen.

avatar van Freddielotje
Eindelijk weer eens wat nieuws van deze luie songwriter. Zeven liedjes zijn nieuw, drie verschenen al eerder w.o. op Faust. Newman beschikt gelukkig nog immer over een scherpe pen. Hij zingt zelfs over de politieke problemen in Belgie.
Ik vind de productie van Newman wel erg laag. Zijn eerste nieuwe album (Songbook niet meegerekend) in tien jaar duurt nog geen 35 minuten.

beaster1256
ja, maar beter 35 minuten sterk werk , dan 70 minuten geleuter

en hier werkt het dan weer al moet ik zeggen dat newman de grootste luilak is die ik ken

maar klasse , vooral uit zijn pen , want zingen kan ie ook niet

avatar van Joey B
Hier kijk ik heel hard naar uit, sinds ik Newman een paar maanden geleden via Sail Away leerde kennen. Eén van dezer eens naar de cd-winkel hollen...

Meneer Bungel
hey, waar kun je deze al luisteren?

Legaal zijn 30 seconden per nummer te beluisteren bij Bol.com...

Freddielotje schreef:
Zeven liedjes zijn nieuw, drie verschenen al eerder w.o. op Faust.

A few words..., Feels like home en? Wat was het derde al bestaande liedje?

avatar van Freddielotje
Simon Smith schreef:

A few words..., Feels like home en? Wat was het derde al bestaande liedje?

Correct: het zijn er twee.

Geweldige cd! Randy Newman blijft naar mijn mening een van de meest unieke artiesten met vooral een geniale stem en prachtig gebruik van akkoorden. En op deze cd staan weer van die supereigen nummers, zoals Easy Street. Daarnaast vind ik Losing You en Feels Like Home werkelijk prachtig. Zo oprecht!
Ik ben altijd al een groot fan geweest van Randy Newman's filmmuziek (vooral voor Monsters Inc. ) maar blijf daarnaast ook luisteren naar zijn "eigen" nummers.
Een aantal jaar geleden ben ik in het Philips Muziekcentrum naar een concert geweest van Newman. Ik zat daar tussen bijna alleen maar "oudere mensen" (maar ik was zelf ook pas 15 ). Maar live is het allemaal nog zoveel mooier, vooral ook vanwege de praatjes tussendoor. Een unieke man met eeuwig mooie muziek.

Nou ja, comeback... ik heb 'm toch niet zo heel lang geleden een paar keer live gezien.
Bij dit album duurde het wel even voordat het spreekwoordelijke kwartje viel. Misschien had het te maken met het feit dat ik niet echt zat te wachten op een nieuwe cd van hem. Zijn laatste studioplaat, ik meen dat het Bad Love is, haalt het toch niet echt bij de klassiekers. Maar na paar keer luisteren vind ik Harps & Angels nu al een nieuwe klassieker, hoewel het feitelijk weinig nieuws te bieden heeft.

Father McKenzie
Toch maar weer meegenomen, een fan, zeker?
Na een eerste beluistering in de auto ben ik redelijk positief, maar je zit met mensen in de auto en je luistert met een half oor...
Ik kom er dus zeker op terug.
We gaan daar vanavond eens intensief naar luisteren en vooral ook het tekstboekje bij de hand houden, want Randy is meesterlijk in leuke teksten..

Father McKenzie
Randy Newman blijft een unieke plaats opeisen in singer-songwriterland... hele aparte muziekstijl heeft die man, herkenbaar uit duizenden;
Zijn pen is scherp as ever... vaak heel cynisch, zoals op Korean Parents, Laugh and Be Happy en de titelsong.

De plaat duurt niet lang en had best een kwartiertje langer mogen duren, maar Newman is de luiheid in persoon denk ik.
Enfin, beter een dik half uur prachtmuziek dan de vele te lange platen die uitgebracht worden en die soms vlug vervelen wegens te veel kaf tussen het koren...

Deze plaat klinkt als vanouds, zijn stem wordt ietsje ijler, maar de ouwe kan het nog! Hoezee!

avatar van LucM
Wij hebben 9 jaar op een nieuw album van Randy Newman moeten wachten (productiviteit is niet zijn sterkste kant) maar eindelijk is hij dan verschenen. Randy Newman heb ik altijd één van de beste singer-songwriters gevonden en hij blijft goede albums uitbrengen, ook "Harps and Angels" is sterk. Zeer aparte stem en muziekstijl met wat blues en jazz, zijn teksten blijven scherp en cynisch.
Allen jammer dat het album zo kort is (ong. 35 min.) maar wat erop staat is steeds van hoge kwaliteit.

Bericht over optreden verplaatst naar Randy Newman

Davez
Eerst vond ik het maar niks. Nadien gaf ik hem nog een kans maar dan met de teksten erbij. Heerlijk!

Ik vind zijn stem niet bepaald aantrekkelijk, de arrangementen moeten ook wennen maar de teksten zijn enorm origineel.

Na de derde luisterbeurt constateerde ik dat de muziek eigenlijk ook gewoon prachtig is en leuk georchestreerd. De stem bwa die nemen we er maar bij.

Deze krijgt voorlopig een plaats in mijn top 10 van 2008 (wie weet wat komt er nog de komende maanden...)

beaster1256
na enkele maanden blijkt dit album niet zo sterk als de ouwe randy's begin jaren 70 , zoals sail away en good old boys , het is zelfs een stuk minder !

avatar van lowieke
Heb hem nu pas voor het eerst gezien!! Verschrikkelijk dat dit album stiekem langs me is gegaan...

Vind het echt een meesterwerk, maar ja Randy Newman is ook gewoon een geniale man! Die stem, die teksten en natuurlijk de piano...een en al geweldig!