Hans Zimmer and James Newton Howard - The Dark Knight (2008)

Duitsland / Verenigde Staten
Score
Label: Warner Bros.

1. Why So Serious? (9:14)
  2. I'm Not a Hero (6:34)
  3. Harvey Two-Face (6:16)
  4. Aggressive Expansion (4:35)
  5. Always a Catch (1:39)
  6. Blood on My Hands (2:16)
  7. A Little Push (2:42)
  8. Like a Dog Chasing Cars (5:02)
  9. I Am the Batman (1:59)
  10. And I Thought My Jokes Were Bad (2:28)
  11. Agent of Chaos (6:55)
  12. Introduce a Little Anarchy (3:42)
  13. Watch the World Burn (3:47)
  14. A Dark Knight (16:15)
  15. Bank Robbery (Prologue) * (5:23)
  16. Buyer Beware * (2:55)
  17. Halfway to Hong Kong * (3:43)
  18. Decent Men in an Indecent Time * (2:50)
  19. You're Gonna Love Me * (4:51)
  20. Chance * (3:33)
  21. You Complete Me * (4:50)
  22. The Ferrries * (9:56)
  23. We Are Tonight's Entertainment * (5:37)
  24. A Watchful Guardian * (6:45)
  25. Why So Serious? [The Crystal Method Remix] * (5:30)
  26. Poor Choice of Words [Paul van Dyk Remix] * (6:14)
  27. Gunpowder and Gasoline [Mel Wesson Remix] * (4:33)
  28. Rory's First Kiss [Ryeland Allison Remix] * (6:03)
avatar van Florsi Florsa
Hij valt me een beetje tegen. De sfeer is wel lekker dreigend, maar het is toch wel de hele tijd hetzelfde. Neemt niet weg dat ik erg veel zin heb om de film te gaan zien.

avatar van JohnWilliams
Wat kan ik over de muziek zeggen:'Ik heb de score eindelijk beluisterd'!!!

De nummers zijn werkelijk fantastisch maar helaas toch niet echt allemaal...Vooral het 1ste nummer is niet echt mijn favoriete track integendeel het is een afgrijselijke track die niet leuk is om te luisteren. Die rare metro-geluiden voegen niets aan de score toe (ze zullen wel mooi passen bij de film). Gelukkig zitten er nog wel goeie tracks tussen zoals track 2 en track 3 (de enige track waarbij ik het gevoel had dat James N. Howard de leiding had). en laten wee ook niet track 12 vergeten natuurlijk.

Gelukkig dat het mooie theme er weer in zit van Batman Begins, al moet ik eerlijk zeggen dat ik dat album mooier vond dan deze. The Dark Knight is een aparte score, je moet er van houden. Vooral de Hans Zimmer fans zullen weg zijn van deze score...de Newton Howard fans moeten even slikken want zoveel Howard tracks zitten er niet in. Track 3 is wel een echte Howard track...Maar het is dat zijn naam erop staat vermeld anders had ik gezweerd dat alleen Hans Zimmer alles heeft gemaakt. Maar ik vind de score erg mooi...jammer dat het pianothema niet zo vaak erin voorkomt want die vond ik mooi (echt super).

De mooiste tracks zijn...

* I'm Not a Hero
* Harvey Two-Face!!!
* Introduce a Little Anarchy
* The Dark Knight

CONCLUSIE

Het laatste nummer is ook geweldig (lekker lang etc.) want vaak hou ik wel van lange tracks. Helaas duurde de 1ste track ook zo lang (Why so Serious). Ik blijf het namelijk echt een bagger track vinden...gelukkig dat de rest wel mooi was. Veel actiemuziek dus en lekker veel ritme's zoals we van Zimmer gewend zijn...en soms een vleugje kippelvel met de Newton Howard nootjes (vooral dus te horen in track 3).
Mijn cijfer voor deze score is of een 3,5* of toch die 4*...ik ga toch voor de laatste...ik geef de score 4*.

avatar van Thunderball
Deze vanmiddag aangeschaft en ik zit hem nu te beluisteren.

Bij een eerste luisterbeurt vind ik hem goed, maar niet super. Tijdens het kijken van de film leek de muziek meer indruk te maken.
Er zitten hele mooie tracks bij zoals nr 14 wat nu opstaat en al een tijd lang door de speakers komt, maar feitelijk is ook dit weer gewoon het maintheme, wat al voor Begins was gecomponeerd en dus niet echt een nieuw iets is.

Ik geef hem voor nu een ruime 3,5 ster.