Bruce Springsteen & The E Street Band - Live in New York City (2001)

Label: Columbia

1. My Love Will Not Let You Down (5:38)
  2. Prove It All Night (6:16)
  3. Two Hearts (4:29)
  4. Atlantic City (6:36)
  5. Mansion on the Hill (4:19)
  6. The River (11:16)
  7. Youngstown (6:16)
  8. Murder Incorporated (6:07)
  9. Badlands (5:43)
  10. Out in the Streets (6:39)
  11. Born to Run (5:56)
  12. Tenth Avenue Freeze-Out (16:09)
  13. Land of Hope and Dreams (9:46)
  14. American Skin (41 Shots) (7:45)
  15. Lost in the Flood (7:24)
  16. Born in the U.S.A. (5:46)
  17. Don't Look Back (3:19)
  18. Jungleland (10:54)
  19. Ramrod (6:28)
  20. If I Should Fall Behind (6:09)
avatar van Sven Vermant

Alle nummers zijn raak, je wordt gewoon meegezogen in de sfeer.
Ook de gespeelde nummers zijn allemaal toppers.
1 van mijn favoriete live CD's (met Live 1975-1985 ook van Bruce toevallig).

Kortom als echte Bruce fan mag deze niet in je collectie ontbreken.

5* en geen 0,01 minder.

avatar van Sven Vermant
Toch maar met 0,5* verlaagd omdat ie toch een klein tikje minder is als Live 1975-1985.

avatar van Tribal Gathering
En een wat groter tikkie minder als Live at the Hammersmith Odeon. Wat ik erg positief vind aan dit album is het flinke aantal verrassende nummers op deze cd's.

Nummers als My Love Will Not Let You Down en Don't Look Back zijn nooit op officiele albums verschenen (totaan verzamelaar Tracks) en hoewel het niet de absolute parels uit het repertoire van The Boss zijn, zijn ze toch niet te versmaden.

De uitvoering van Jungleland is helemaal top en ook Lost in the Flood klinkt erg lekker.

Mark Geerligs
Sven Vermant schreef:
Prachtige concertregistratie van Bruce met zijn oude vertrouwde E-street band de DVD van dit concert is ook zeker een aanrader..
Ik heb de DVD 3 maanden terug bestelt bij bol.com samen met MTV Unplugged. En dit is echt een super DVD. Ik vind 'Live in NYC' net een tikje minder dan 'Live in Barcelona' maar door de verrassende samenstelling van de nummers is het een leuke toevoeging aan de ander. Hoogtepunten mijn inziens zijn: Het albumloze (op deze live-cd na) 'Land of Hope and Dreams', 'American Skin (41 Shots)' (probeer op internet het verhaal achter dit nummer maar is te vinden, prachtig), 'Tenth Avenue Freeze-Out', Darkness on the Edge of Town, Atlantic City.. Naja wat eigenlijk niet? Een aanrader, maar dan wel de dvd.

Ik heb ook alle 2 de DVD´s , dus zowel live in Barcelona als in New York City. Maar ik vind nu juist het laatstgenoemde beter.
Mijn grote favorieten hierop zijn de opener 'My love will not let you down' en ' Two Hearts'.
De rest is natuurlijk ook goed te versmaden.

beaster1256
ongelooflijk sterke live cd van the boss met z'n e street band , weergaloos , vooral american skin is prachtig , kippevel , ook de dvd is zeker de moeite waard

avatar van Gert P
Heb de dvd versie al jaren maar vandaag de dubbele sacd versie binnen gekregen en zal er eens lekker van gaan genieten.

avatar van xylotones
Geweldige dubbelaar.

beaster1256
ja, bruce live is nog een stuk ( groot stuk beter ) dan studio !

avatar van Twinpeaks
Het derde officiele Live album van Bruce en The E Street Band en een weergave van de toenmalige comeback tour.Er wordt wel degelijk goed gespeeld en de nummers worden goed opgerekt door goedgespeelde gitaarsolo's maar op de een of andere manier mis ik de magie die live 1975-1985 zo kenmerkte.Is het misschien dat dit niet over de jaren heen genomen is en dat je niet de ontwikkeling hoort?Ik weet het niet precies ,maar ik draai deze niet zo heel vaak,al is er met de nummers op zich niks mis en de uitvoeringen zijn ook goed te noemen.Misschien hang ik meer aan de dvd Live in New York City ,waar het spelplezier daadwerkelijk van het scherm spat.Derhalve 4 sterren voor een degelijke plaat zonder al teveel verassingen.

avatar van Madjack71
Hoewel het een mooie dubbelaar is van Springsteen, vind ik het niet zijn beste live registratie. De opnames zijn hier en daar wat mat en het komt niet altijd even overtuigend de speakers uit (productie-gewijs gezien dan) Spelen kunnen deze mannen, daar hoeft geen twijfel over te bestaan. De noodzaak van dit live-album kan in me niet direct indenken. Of het moet zijn dat Bruce weer van zich wilde laten horen met de E Street Band in afwachting van een nieuw album.

De meerwaarde ligt dan ook ws. o.a in het feit dat er een aantal nummers op staan, die nog niet op een officiele live-album gevangen waren; My love will not let you down/Youngstown/Murder incorparated/Land of hope and dreams o.a

Maar kan mij toch niet aan de indruk ontdoen, dat dit een tussendoortje is.

avatar van frankieman
The River klonk nog nooit zo mooi, zo intiem. Born in the USA had nog nooit zo'n impact, Jungleland was nog prachtiger dan het nummer al is(Voor een groot deel te danken aan de machtige solo van The Big Man). En de hele band achter Bruce op Atlantic City maakt het nummer zo verfrissend en toch net zo ijzersterk als het origineel.

Maar naast deze magische uitvoeringen van de klasiekers staan er nummers die nog nooit live te horen waren(op een album dan) zoals onder andere My Love will not let you down en Youngstown. Die zo ongelofelijk mooi gebracht worden.

American Skin(41shots) weet me elke keer kippenvel te bezorgen, vooral door het trieste verhaal erachter. Bruce kan dat als niemand anders beter verwoorden en muziekaal verwerken.

Wat blijft deze live versie van Youngstown toch een machtig nummer. Ik kan dit nummer blijven luisteren.

Los
Tsja, geweldig optreden. Maar wat slecht in elkaar gezet zeg! Fade outs, overgangen die zo enorm onnatuurlijk klinken en verknipt zijn.
Hier had toch echt meer tijd aan besteedt moeten worden. En dat is zonde, want de uitvoeringen zijn prima, en de song keuze ook.
Eeuwig gemis overigens dat 'bloodbrothers' zoals ze dit deden tijdens deze toernee nergens te horen of te zien is op officiele uitgave. Wel klein stukje in de docu die op deze dvd ook staat. De gehele E Str Band hand in hand en de tranen in de ogen. Heel even de stem van Springsteen die breekt. Het fragment duurt maar 30 seconden, ik kan er 3 uur achter elkaar naar kijken.

avatar van RestLove
The River is op deze live-cd een tranentrekker van ongekend allure, wat een emotie.

Los schreef:

Ja, dat is erg jammer, dat die niet op de cd staat. Daarom krijgt de cd van mij ook niet het volle pond. De concertregistratie had veel langer gekund. Waarom hebben ze daar niet voor gekozen. Gewoon drie cd's. De dvd is daarom nog veel mooier. Die dvd zou van mij 5,5 sterren krijgen!!

Paul MT schreef:

Helemaal eens. Als je het origineel beluistert op The Ghost Of Thom Joad en je vergelijkt dat met deze live versie... Het origineel is een goed nummer, maar dat er zo'n fantastisch rocknummer van is gemaakt... schitterend. Samen met The River mijn favoriet op dit album.
Want zoals The River is gespeeld, dat is ook fabuleus. Zo prachtig uitgewerkt, zo subtiel en ingetogen, met zoveel emotie. En als je dat op dvd ziet is het helemaal prachtig. Toen ik dit album luisterde was ik benieuwd wie de kopstem aan het eind van het nummer (12 min.!) zong. Dan zie je de dvd en blijkt het The Boss zelf te zijn. Ik wist niet dat hij zo'n heldere kopstem kon opzetten. Geeft de kwaliteiten van The Boss nog maar weer eens aan.

avatar van daniel1974nl
Dit is werkelijk een fantastische CD/DVD...eentje die The Boss en zijn live capaciteiten perfect weer geeft. De DVD en de CD zijn beide aan te bevelen...ook al is de DVD wel beter. In de eerste plaats omdat er meer nummers op staan en het concert ver boven de 3 uur uitklokt en in de tweede plaats omdat het een schitterend aangezicht is om The Boss aan het werk te zien. Wat een energie, wat een passie en wat een ongelofijke gedrevenheid. Dit is vooral duidelijk zichtbaar met het einde van Youngstown, wat rocken die solo aan het einde en uiteraard met Tenth Avenue Freeze-Out als hij het publiek even flink opzweept, terwijl hij op de piano klimt om zijn legendarische speech te geven en de band te introduceren. Daarnaast kent het ook supermooie, emotionele emotionele momenten zoals tijdens het intro van The River of American Skin (een nummer dat Springsteen heel wat problemen bracht, en de politie van New York tegen zich in het harnas jaagde tijdens deze concerten) en A Land Of Hope & Dreams...die allen fungeren als rustmomenten...waar elders er een flink stukje op los wordt gerockt,
Ik denk, dat het gezegd moet worden dat Springsteen (ook al duidelijk beinvloed door Bob Dylan) eigen de enige artiest is die met zijn E Street Band nog steeds doet waarvoor een band als Led Zeppelin nu geroemd wordt als een van de meest legendarische bands uit de rockgeschiedenis.

The Boss is vaak getracht te evenaren, door bands als Bon Jovi etc...door inderdaad zoals elders beweerd recht toe recht aan Mastrubatiemuziek te maken...veelal werd daardoor Springsteen volledig verkeerd begrepen en elders is zijn recht toe recht aan muziek nooit geevenaard.....In zowel magie, devotie en de kwaliteit in Springsteen in dit genre heer en meester.

Momenteel is de Japanse limited edition vinyl replica (mini lp uitvoering) uit 2008 voor 8,59 thuisgestuurd te bestellen op dvd co uk
Dit ziet er niet alleen mooi uit, de Japanse cd pressings zijn altijd zeer goed.

avatar van Rogyros
Ik vind trouwens wel dat er een verschil zit tussen de eerste en tweede cd. Ik vind de eerste magistraal, echt kippenvel van begin tot eind. De tweede cd is ook erg goed, maar niet zo extreem goed. Hebbben meer mensen dat?

frankieman schreef:

Dat verhaal ken ik niet. Kun je me hoogte brengen?

avatar van Rogyros
Overigens, wat mij verbaast aan deze cd is dat ik volgens het hoesje een nummer mis. Op mijn cd staat Born To Run er niet op, althans op het hoesje. Op de cd zelf staat het nr er wel op. Er is ook een sticker opgeplakt met '19 live tracks, including 2 brand nwe songs'. Dat is toch gek. Nr. 11 is bij mij Tenth Avenue volgens het hoesje. Maar als ik de cd draai is het laatste nr. van cd 1 weldegelijk nr. 11, Born To Run.

Hebben meer mensen dat?

avatar van Madjack71
Rogyros schreef:Dat verhaal ken ik niet. Kun je me hoogte brengen?

Het nummer zou over Amadou Diallo gaan, die met 41 kogels door agenten van de New Yorkse politie werd doodgeschoten, tijdens zijn 'aanhouding''.
Voor meer specifieke info; American Skin (41 Shots) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Verders; de 1ste cd, kent een wat meer aanwezige muzikale 'noodzaak' als cd2. Hoewel met een krachtige 41shots, zeldzame live uitvoering van Lost in the Floot en Jungleland er een aantal zeer sterke live tracks op staan. Born to Run, heb ik eerder en beter gehoord.

avatar van rkdev
Rogyros schreef:
Dat is toch gek. Nr. 11 is bij mij Tenth Avenue volgens het hoesje. Maar als ik de cd draai is het laatste nr. van cd 1 weldegelijk nr. 11, Born To Run. Hebben meer mensen dat?
Ja mijn versie heeft dat ook, al staat op de CD zelf wel Born to Run vermeld.

avatar van bram-f
Een van de beste live cd's die ik ken.
Bruce live werk vind ik dan ook vele malen mooier dan zijn studio werk, dan valt de passie en het plezier nog meer op.
De verandering van het nummer Atlantic City bijvoorbeeld, op Nebraska een mooi nummer, live een explosie van muziek.
kortom, ik hoop dat ze nog jaren doorgaan en dat ik ze nog vaak live mag meemaken, aangezien ik nog maar net kom kijken.

avatar van Madjack71
Indien je dat nog niet gedaan hebt, moet je zeker de live box '75/'85 en Hammersmith Odeon albums luisteren, want die zijn -wat mij betreft- nog een slagje beter. Hierop vind ik het geluid niet altijd even goed tot zijn recht komen...doet verders niets af aan het sterke spel van The Boss en zijn trouw companen.

avatar van Scorpion_21
Overdonderend. Dat is het eerste woord dat bij me op kwam op het moment dat ik deze cd voor het eerst luisterde. Springsteen legt een enthousiasme aan de dag dat besmettelijk is. Van het eerste tot het laatste nummer weet The Boss er alles uit te persen en geeft hij zich compleet. Een concert van Springsteen is een beleving.
De cd is over de hele breedte goed, maar hoogtepunten zijn voor mij de uitvoeringen van American skin en Tenth Avenue Freeze Out. Op dat laatste nummer toont Springsteen zestien minuten lang wat hij in zich heeft. Hij weet een song die oospronkelijk nog geen drie minuten duurt te rekken tot een organisch hoogtepunt met apotheotisch slot.

De CD gaat nooit vervelen. Elk nummer heeft een verhaal en Bruce weet zit verhaal muzikaal te vertellen alsof je het elke keer weer voor de eerste keer hoort. The Boss hoort bij de top 3 van beste live artiesten ooit. Daarbij mag niet vergeten worden dat hij een geweldige band achter zich heeft met stuk voor stuk topartiesten die Springsteen al tientallen jaren begeleiden. Bruce mag met recht The Boss worden genoemd. Deze cd is echt een aanrader en hij ligt veelal voor spotprijzen in de cd-rekken.

avatar van BB King
"Land of Hope and Dreams" wat een briljante song!

Scorpion_21 schreef:

Precies de woorden zoals mijn gevoel na de eerste keer luisteren ook was!

Wat vind je op dit album dan van The River? De studioversie duurt ook maar vijf minuten , maar hier deze diamant is schitterend opnieuw geslepen naar een 12 minuten durende ongekende schoonheid. De manier waarop Youngstown is omgezet naar een rocknummer verdient mijns inziens ook het vermelden waard!

avatar van Heer Hendrik
Ik heb al heel veel live registraties en livecd's beluisterd en ik wilde er 1 in mijn top 10. Mijn conclusie was dat ik niet om deze live registratie heen kon, omdat hierboven al alles is gezegd over dit album. Het knappe van Springsteen is dat hij bestaande nummers zo kan uitvoeren dat ze live volledig anders klinken en dat zie je niet veel terug bij andere artiesten. Pak "Born in the USA"Het klink totaal niet zoals op de studioplaat. Dit nummer heeft nu nog meer inpact. Het houdt je geboeit. Hij dwingt je echt om het naar dat nummer te luisteren.
De Live DVD heb ik ooit gehad, maar waarschijnlijk kwijt geraakt bij het uitlenen. Uiteindelijk is dat ook weer een compliment, want de gene die hem leende vondt de dvd wel zo goed dat hij/zij maar besloot om hem te houden.