Ne-Yo - Year of the Gentleman (2008)

R&B / Pop
Label: Def Jam

1. Closer (4:23)
  2. Nobody (4:27)
  3. Single (4:10)
  4. Mad (4:09)
  5. Miss Independent (3:18)
  6. Why Does She Stay (3:07)
  7. Fade into the Background (4:17)
  8. So You Can Cry (4:14)
  9. Part of the List (3:52)
  10. Back to What You Know (4:33)
  11. Lie to Me (4:18)
  12. Stop This World (3:54)
  13. What's the Matter * (3:46)
  14. She Got Her Own * (5:32)

met Fabolous en Jamie Foxx

15. In the Way * (4:16)
  16. So Sick * (3:27)
  17. Because of You * (3:46)
  18. Sexy Love * (3:40)
avatar van jelmer19
De eerste single Closer, vond ik eerst een beetje tegenvallen maar ik moet zeggen dat ik hem steeds leuker begin te vinden. Ben benieuwd naar de rest!

avatar van NewYorkCityLight
Ik vind Closer erg jammer. Closer heeft zo'n ongelofelijk catchy refrein, maar de coupletten vallen erg tegen en de beat had veel beter gekund. Vooral in het refrein, zoiets als Enrique Iglesias' beat in Can You Hear Me? had er veel beter onder gekund!
Jammer van zo'n goed refrein, het had zo'n goed nummer kunnen zijn.

avatar van catdog
"Closer" bevalt mij wel. In vergelijking met zijn tracks van zijn voorgaande albums vind ik het vernieuwend en kan ik dit werk van Ne-Yo zeker waarderen. Ik hoop alleen maar dat hij met zijn album ook een andere richting in slaat want ik heb geen zin in een "In My Own Words, Part III" want voorganger "Because of You" klonk mij gewoon hetzelfde in mijn oren als zijn debuut, en dat was jammer want deze gozer heeft wel talent. Ik hoop dat het bij dit album eruit gaat komen en niet dat hij weer terugvalt op de 'basis'.

Roerbakmie
Pure bagger maar hij geeft het wel 2*?

Beetje apart als je het mij vraagt, zelf vind ik de single wel lekker, niet super goed maar ook niet echt matig/slecht.

Alleen vind ik dat de beat in de coupletten iets te snel gaat, ik heb het gevoel dat NeYo op dit nummer een beetje achter de beat aan zingt.

Hopelijk zijn de rest van de nummers op het album iets beter maar als alle nummers als deze zijn word dit gewoon een redelijk album.

avatar van MJ_DA_MAN
Album is wel degelijk gelekt, maar niet met deze tracklist.

avatar van jelmer19
Ik zie het ook! Maar er zwerven verschillende tracklisten rond op dit moment. Even wachten tot er duidelijk een juiste naar voren komt..

Edit : tot nu toe is dat deze lijkt me.

01 - Closer
12 - Ola Mami Feat Sixx John
13 - Together
14 - Trouble

avatar van Reijersen
Ja, die heb ik ook gevonden.

avatar van realmadrid23
gelekt??, even zoeken dan maar ben benieuwd.

UPDATE: album is NIET gelekt.

avatar van catdog
2e single heeft Miss Independent.
Toch weer positief te noemen, want hoewel het nummer meer te vergelijken valt met "So Sick" dan met "Closer" klinkt het toch weer geheel anders. Dit album zou dankzij het nieuwe geluid toch wel degelijk wat kunnen worden.

realmadrid23 schreef:
gelekt??, even zoeken dan maar ben benieuwd.

UPDATE: album is NIET gelekt.
Album is wél gelekt, al een week of zo. Leer zoeken.

avatar van Woltertjes
Er is ook een clip van A Milli. Op dit nummer rapt Ne-Yo. Ben benieuw of die ook op het album komt. Want echt een goede rapper is Ne-Yo niet.:p

avatar van Reijersen
Een rappende Ne-Yo op 'A Milli' bevalt me geenzins.

avatar van catdog
Nee.. mij ook niet. Hopelijk blijft het bij een 'remix' en eindigt het niet als een albumtrack.

avatar van j.b.b.l
99% kans dat A Millie niet op dit album komt.

avatar van MJ_DA_MAN
Hij komt er wel op, album is namelijk gelekt (voor de zoveelste keer). Maar nu plaats ik niks meer, Ne-Yo is niet iemand om veel aandacht aan te besteden.

avatar van catdog
Ik heb nog niks van een lek vernomen. In ieder geval geen lek waar de 2e single Miss Independent opstaat. En een lek zonder dat nummer is niet de officiele ..

catdog schreef:

omdat het album NIET is gelekt. MJ da MAN snap het gewoon niet..

Maar " miss independent" is al een weekje beschikbaar op het web.

avatar van MJ_DA_MAN
Oh ja, het is dan ook heel raar dat ik aanneem dat het album gelekt is als ik op een blog zie staan dat de retail te downloaden is. Maar goed, ik ben dan ook niet op de hoogte van de walgelijke R&B-wereld van tegenwoordig.

MJ_DA_MAN schreef:

goede r&b songs blijven er bestaan gelukkig ook in deze tijd . ne-yo is 1 van de velen die daar verantwoordelijk voor is. mede door zijn hulp als songwriter heeft hij veel artiesten geholpen,
en ook dit album " the year of the gentleman" zal dat bewijzen..

offtopic : en wat betreft MJ DA MAN . als je het walgelijk vindt waarom post je dan op een r&b artiest?. laten we niet over hiphop beginnen want dat is dood.

avatar van MJ_DA_MAN
Hiphop is dood ja, ben blij dat jij dat als hiphopprofessor constateert.

realmadrid23 schreef:

Niet praten over een genre waar jij niks van weet.(en als je na het beluisteren van Chingy,Lil Wayne,Kanye West en 50 Cent constateert dat hip hop dood is kan ik ook constateren dat r&b dood is na het beluisteren van Chris Brown,mario en Loyd)

Trouwens ik vind niks bijzonders aan Ne-Yo.Hij weet zich niet echt te onderscheiden,moet wel eerlijk zeggen,ik luister wel liever naar Ne-yo dan naar Chris brown.Closer vind ik trouwens helemaal niks hebben.Klinkt net als die nieuwe single van Chris Brown Forever alleen zonder vocoder.

avatar van Woltertjes
Vind dat Ne-Yo zich toch wel heeft weten te onderscheiden. Heeft niet voor niets zoveel hits op zijn naam staan en schrijft veel teksten voor andere artiesten. En Closer vind ik juist wel een heel goed nummer. Denk dat Year of the Gentleman ook erg goed word.

Woltertjes schreef:
So?Grotendeels van zijn nummers zijn gewoon standaard R&B(wat ik van hem heb gehoord).Hij heeft niet echt een unieke stijl ofzo.

Dat vind jij ja

Woltertjes schreef:
Dat vind jij ja
Nee dat is zo.Nummers van Ne-Yo konden zo van Chris Brown zijn en de nummers van Chris Brown konden van Ne-Yo zijn.Hij kan zich ook niet onderscheiden met zijn stemgeluid.Zelfs met zijn nieuwe single onderscheid hij zich niet.

Ne-Yo

Chris Brown

avatar van Woltertjes
Die twee staan los van elkaar. Ne-Yo heeft een hele andere stijl dan Chris Brown.

avatar van Reijersen
Ik denk dat j.b.b.l het vooral vocaal bedoeld. Al die stemmen van die R&B-sterretjes hebben dezelfde vlakke, jengelende toon. Daarom kan op elk nummer, van elke artiest, elke stem.

Als het om de artiest in zijn geheel gaat dan moet ik Woltertjes toch wel ietwat gelijk geven. Chris Brown heeft een andere stijl als Ne-Yo. Maar ja, het is allebei even opvlakkig.

Bij het eerste album van Ne-Yo was ik erg enthousiast, ik vond het iets verfrissends aan, anders. Maar na het de opvolger 'Because of You' was het vooral veel middelmaat en nog meer van hetzelfde dat we allemaal al gehoord hebben. En dan komt de single 'Closer'. Het heeft wel iets, maar ook weer niets. Dus het is even afwachten met dit album.

avatar van MusicFreak
het is zo gladjes allemaal, de muziek,, clips en vooral hijzelf...
het is gewoon niet mijn muziek.....

avatar van catdog
Releasedate verschoven naar 16 September. Ik vraag me af waarom...

avatar van MJ_DA_MAN
Nog één berichtje dan: releasedatum is nu 16 september.