Ne-Yo - Year of the Gentleman (2008)

R&B / Pop
Label: Def Jam

1. Closer (4:23)
  2. Nobody (4:27)
  3. Single (4:10)
  4. Mad (4:09)
  5. Miss Independent (3:18)
  6. Why Does She Stay (3:07)
  7. Fade into the Background (4:17)
  8. So You Can Cry (4:14)
  9. Part of the List (3:52)
  10. Back to What You Know (4:33)
  11. Lie to Me (4:18)
  12. Stop This World (3:54)
  13. What's the Matter * (3:46)
  14. She Got Her Own * (5:32)

met Fabolous en Jamie Foxx

15. In the Way * (4:16)
  16. So Sick * (3:27)
  17. Because of You * (3:46)
  18. Sexy Love * (3:40)
|Joël|
Ik verwacht in ieder geval heel weinig van dit album en ga deze ook niet luisteren. Zijn vorige vond ik in ronduit saai en ik verwacht niet dat deze (voor mij) wel interessant wordt.

Ik vind het album van Ne-Yo nu al helemaal geweldig!
Closer, together, Stop This World ( slechte versie op internet gehoord) en So You Can Cry (ook een slechte versie) zijn echt van een hoog niveau.

Het enige wat ik raar vind is dat "Miss Independent", "It's You" en "A Millie"(A Millie als bonus) niet in het rijtje staan, terwijl je ze allang kan vinden op internet.
En ook dit zijn zeer goede nummers, "Miss Independent" word trouwens zijn nieuwe single!

Ik heb trouwens de meest hoge pet op van "Stop This World".

avatar van jelmer19
Is ie nou al gelekt of niet? Ik zie dat jij hem gelijk maar op 1 in je top 10 hebt gezet.. Daar heb je niet lang over na hoeven te denken.

jelmer19 schreef:

nope niet gelekt. , duurt nog wel ff.

Berichten omtrent correcties en de juistheid van de tracklisting verwijderd. De goede tracklisting staat er nu.

dollie
tuurlijk is het album wel gelekt
ik ben hem nu aan het beluisten, maar vind het allemaal een beetje eenonig klinken

Closer is een lekker nummer!! + ontzettend mooie clip..
Beetje ala Justin Tmberlake - My Love
Maar zelfs eigenlijk mooier..

herman schreef:

ik denk het niet, tracklist is opnieuw veranderd :

1. "Closer"
2. "Nobody"
3. "Single"
4. "Mad"
5. "Miss Independent"
6. "Why Does She Stay"
7. "Fade Into the Background"
8. "So You Can Cry"
9. "Part of the List"
10. "Back to What You Know"
11. "Lie to Me"
12. "Stop This World"

Baltasound
dollie schreef:
tuurlijk is het album wel gelekt

Gek he. RnB.

avatar van jelmer19
Album is nog niet gelekt dus ze zit de verkeerde nummers te beluisteren!

kArIzMa_TuRk
herman schreef:

In het vervolg moeten we maar weer strenger zijn met toelaten van dit soort albums.

avatar van catdog
Grappig .. er is nog niet gestemd maar de favoriete tracks zijn al aangevinkt.

avatar van MJ_DA_MAN
herman schreef:
Vind het een beetje raar, normaal moet je bij het toevoegen van een plaat een betrouwbare link meesturen met de tracklist van de plaat maar het lijkt wel alsof elke commercieele R&B-plaat meteen wordt doorgelaten (o.a. deze plaat, de nieuwe Pussycat Dolls en een aantal platen die inmiddels al verwijderd zijn). Maar goed dat er beter op gelet wordt nu (wat ook raar is, dit soort platen worden nou juist het meest verkeerd op- of teruggestuurd naar de crew).

avatar van jelmer19
Tracklist is nu overigens goed. Op Amazon kun al stukjes luisteren!
Betekent denk ik ook dat het album binnen nu en 3 dagen ongeveer zal lekken!

avatar van Woltertjes
Je had gelijk. Het album is gelekt!

avatar van realmadrid23
album is gelekt, heb het net beluisterd. ik vindt het beter als zijn vorige album .

avatar van musicman13
lekker album. Hij zei dat het iets anders zou worden maar dat is het niet geworden. Gewoon lekker op z'n Ne-Yo!

weinig variatie wel, jammer maar toch een 3,5.

musicman13 schreef:

weinig variatie wel, jammer maar toch een 3,5.

is maar goed dat het ook niet anders is geworden, kijk maar naar het laatste album van craig david , dat is gewoon een puinhoop. maar dit is het zeker niet ..

avatar van Allard-A
Het album is nu ook te beluisteren op Def Jam's First Play:

avatar van musicman13
realmadrid23 schreef:

ja precies!

avatar van Ericos
Super album. Net het album even grondig beluisterd en het is echt een heerlijk album.
Zijn oude R&B stijl gaat nu iets meer de POP kant op, wat ik heel erg positief vind.
Zijn vorige album viel toch een beetje in het niets vergelijken met zijn eerste album. Maar dit album overtreft de tweede groots.

Er staan veel rustige nummers op, die ik echt heel mooi vind en de uptempo nummers zijn heel dansbaar.

avatar van catdog
Sinds gister in de winkel te koop.. ik ga hem morgen eens even achter opzetten in het magazijn.. ik ben benieuwd.

avatar van Reijersen
Een nieuwe Ne-Yo. Zijn eerste album beviel me, maar zijn tweede was niet al te best.
De eerste single, Closer, was een fris dansbaar nummer in mijn optiek. En zo staan er wel meer op dit album. Maar helaas ook een paar niemendalletjes met als dieptepunt het nummer 'Why Does She Stay'.
Ne-Yo bezingt alle platgereden paden, maar weet zo nu en dan best origineel uit de hoek te komen, tekstueel gezien. Vocaal zit het allemaal dik in orde. Maar het grootste probleem van het genre zit toch wel in de productie. Of het nu Ne-Yo of Usher is, het is totaal inwisselbaar voor elkaar. 'Nobody' is zomaar te zien als een langzamere versie van Usher's 'Love in This Club'

En dan nog dit. De zanglijnen van 'Fade into the Background' doen mij erg sterk aan Prince's 'When Doves Cry'denken. Niet bijster origineel dus. Zoals het album in het algemeen is.

avatar van Game
Reijersen schreef:

Dat vind ik ook zo jammer aan het R&B genre, vooral de mannelijke artiesten hebben altijd van die zoete stemmetjes en het klinkt niet erg afwisselend. Ook gaat het altijd over hetzelfde onderwerp: liefde. Ideaal voor vrouwen (of tienermeisjes) dus.

Producties op dit album zijn dik in orde, alleen de stem van Ne-Yo is niet echt leuk om lang naar te luisteren. Gastoptredens vind ik wel leuk, maar een heel album is teveel van het goede.

"Closer", "Fade Into" en "Back To What You Know" zijn de leukste nummers voor mij.

Game schreef:

Ook gaat het altijd over hetzelfde onderwerp: liefde. Ideaal voor vrouwen (of tienermeisjes) dus..

Welkom in de wereld van R&B,

avatar van Game
realmadrid23 schreef:

Welkom in de wereld van R&B,

Yes, maar jij geeft dit album een 4,5. Waarom vind je het dan zo goed?

Misschien dat ik het tijd moet geven om dit te waarderen... De stem van Ne-Yo is niet verkeerd.

Hmm, best een leuk album. Wel had ik na de geweldige singles 'Closer' en 'Miss Independent' iets beter gewacht. Zo vind k het tweede nummer al helemaal niks. 'Mad' vind ik dan weer geweldig en 'Single' is ook erg leuk. De rest is wat middelmatig, met als beste nummers 'Lie to me' en 'So you can cry now', vind ik.

Game schreef:

Yes, maar jij geeft dit album een 4,5. Waarom vind je het dan zo goed?

omdat r&b mijn genre is.

avatar van *San*
Geen goed album,
ik erger me een beetje aan zijn houding.Hij komt zo arrogant over.