Das Pop - Das Pop (2009)

Belgiƫ
Label: 541

1. Underground (3:13)
  2. You Don't Wanna Know (2:52)
  3. Wings (3:13)
  4. Saturday Night (Part 1) (3:00)
  5. Never Get Enough (3:29)
  6. The Last Thing (3:05)
  7. Fool for Love (3:32)
  8. Try Again (3:03)
  9. Let Me In (2:57)
  10. Saturday Night (Part 2) (3:21)
  11. Girl Be a Man (3:50)
  12. September (4:03)
  13. Feelgood Factors [New Version] (4:56)
  14. Tired * (2:40)
CHIEP (crew)
Zeggen dat de fans reikhalzend naar dit album uitkeken, zou het understatement van het jaar zijn (de release werd immers keer op keer uitgesteld), maar in augustus is het dus ein-de-lijk zo ver, want dan ligt de door de Dewaele broertjes geproduceerde opvolger van "The Human Thing" in de rekken.
Opvallend:
- titelloze plaat ("Fuckland" heeft het dus niet gehaald)
- de single Tired die in 2006 werd uitgebracht staat er niet op

avatar van Ploppesteksel
Daar moet zelfs nog aan gesleuteld worden want zelfs dan is het nog niet zover, release wordt nóg maar ééns uitgesteld ..

Ploppesteksel schreef:
Met meer dan twee maanden. Bleh .
En dan te denken dat Reinard me in oktober vorig jaar vertelde dat de nummers toen al meer dan een jaar (!) af waren...

avatar van Pinsnider
Wonderlijk: titel van de plaat, hoes en tracklisting zijn bekend, maar toch duurt het nog een half jaar voordat het grote publiek kennis mag maken met het materiaal... Ik ben wel erg benieuwd naar deze!! Hopelijk is het het wachten waard!!!

Release voor oktober? was het niet nog later, 2009?:-)
Underground smaak ik alvast hoor.

avatar van bver
gerre schreef:
Release voor oktober? was het niet nog later, 2009?:-)
Underground smaak ik alvast hoor.

Ik dacht idd januari 2009 wegens "grote interesse vanuit het buitenland"

Heb ze op Pukkelpop gezien en hoewel het optreden niet echt vlekkeloos was, spraken de nieuwe nummers me wel aan.

Ben benieuwd, maar nog een hele tijd geduld dus....

avatar van Ploppesteksel
2009 al

Dwangbuis
Ik heb hen wat nummers hiervan op de Lokerse Feesten horen spelen (klonken nogal voorzichtig, maar goed, ik wil het hele album horen). Dan denk je: ze brengen 'm al bijna helemaal live dus hij gaat toch bijna uitkomen, die plaat - niks van, nóg een halfjaar op wachten...

avatar van KidChino8
LEAKED !

Onvoorstelbaar, 3 maanden voor de release date :O

avatar van Kaaasgaaf
Puike plaat hoor, klinkt lekker!
Wel ongelofelijk retro natuurlijk, seventies om precies te zijn, niet echt bijzonder dus, maar wel erg smakelijk.
Maar waarom duurde het zo lang?

avatar van Kaaasgaaf
Bij nadere beluistering is dit toch wel een heel erg slappe plaat.
Zeker na die eerste twee briljante albums en dan ook nog eens zes jaar wachten.
De liedjes zijn gewoon zwak en het klinkt allemaal zo ongelofelijk leeg en plat.
Ik ben bang dat deze band 'het' gewoon kwijt is, word daar wel een beetje treurig van.
Ik verlaag mijn stem van 3,5 naar 2,5, want dit album wordt er gewoon niet veel beter op.
'

avatar van bver
Kaaasgaaf schreef:
Bij nadere beluistering is dit toch wel een heel erg slappe plaat.
Zeker na die eerste twee briljante albums en dan ook nog eens zes jaar wachten.
'

Volledig mee akkoord. De leukere liedjes ben ik al beu gehoord wegens al heel lang geleden uitgebracht en de rest is gewoon heel erg magertjes. "Leeg" vind ik ook de perfecte omschrijving van dit album....

avatar van Kaaasgaaf
Aan het begin van dit decennium was Das Pop uit Gent eventjes het leukste bandje op alle zomerfestivals. Ze droegen retestrakke witte t-shirts met daarop in rode letters 'I Love' en het publiek droeg dat ook. Dat publiek bestond grotendeels uit mooie meisjes en ik stond daar maar wat graag tussen.

Het debuutalbum van Das Pop, 'I Love' geheten, bestond uit liedjes die bestemd leken voor een popquiz. Beatles-achtige melodieën en Bowie-esque zanglijnen werden met disco, electro, synthetsizerpop, britpop, barokpop en glamrock samengebracht tot schijnbaar vanzelfsprekende popsongs die je na één luisterbeurt al moeiteloos mee kon zingen. Over hun epigonisme deden ze niet moeilijk, de achterliggende filosofie zat al in de bandnaam verborgen: popmuziek is een jasje dat iedereen aan mag trekken. Das Pop was al met al een conceptuele band. Ze wisten slim de aandacht op zich gericht te krijgen.

In 2003 kwam Das Pop's tweede album uit, getiteld 'The Human Thing'. Zoals de titel al aangeeft gingen ze nu voor een meer menselijke benadering. Het is inderdaad minder een gimmick dan het debuut, minder bestudeerd en warmer qua sfeer. Tijdlozer ook, zou ik haast zeggen. En met gewoon weer uitsluitend rete-sterke popsongs erop, waaronder veel liefdesliedjes die mierzoet zijn maar toch sterk weten te ontroeren.

Daarna hoorden we lang, zeer lang, niets meer van deze band. Twee jaar geleden brachten ze nog wel een losse single uit, waarop ze opeens verdacht veel als The Strokes klonken. En vorig jaar werd dan bekendgemaakt dat ze met hun stadsgenoten David en Stephen Dewaele (bekend van Soulwax en Too Many DJ's) de studio in waren gedoken om een plaat op te nemen die als werktitel ''Postcards From Fuckland'' zou hebben. Toen ik dat las bekroop me al een wantrouwend gevoel. Die titel leek naar mijn gevoel namelijk zo stoer-doenerig een creatieve droogte te verhullen. Maar goed, we zouden zien. Muzikaal had Das Pop mij immers nooit teleurgesteld, al leek het zo beangstigend lang geleden dat zij 'the next big thing' waren en ik tussen de meisjes in strakke t-shirts stond. Bijna een ander tijdperk.

Geruststellend dat die titel blijkt te zijn geschrapt. Het album heet nu gewoon ''Das Pop'' en is vorige week over het internet gelekt. Het woord 'fuckland' wordt echter wel in een aantal songs gezongen. Ik weet niet waar het woord voor staat en ik weet ook niet of ik het weten wil, maar ik vind het stom klinken. En lelijk. En ergens ook flauw. En met deze drie woorden (stom, lelijk en flauw) zijn de liedjes op dit derde album helaas ook zeer raak getypeerd. Het klinkt allemaal heel fris, vrolijk en vet. De productie van de gebroeders Dewaele knalt letterlijk je speakers uit. En bijna alle liedjes beginnen dan ook nog eens heel veelbelovend. Maar al na enkele seconden kan je de gedachte 'dit hebben we al zo vaak eerder en zo veel beter gehoord' steeds weer onmogelijk onderdrukken. De liedjes klinken plat, leeg en geforceerd.

Zes jaar tussen twee albums is een lange tijd. Het betekent meestal dat de band in kwestie óf aan een verrassend meesterwerk bezig is geweest óf dat ze tevergeefs geprobeerd hebben iets terug te vinden wat ze jammerlijk zijn kwijt geraakt. Das Pop is 'het', wat ze ooit hadden en wat van hen zo'n bijzonder leuke band maakte, definitief verloren en het doet mij pijn om dat te constateren. Fuck indeed.

Bron: http://kasblog.punt.nl/

metronomy
Das Pop blijft toch wel met dEUS behoren tot m'n favoriete Belgische groepen. Opnieuw bevestigt Das Pop met strakke poppy-nummers (bv. het ontzettend verslavende Wings). Onze Belgische Chinese Democracy zal het publiek weer doen swingen deze zomer op de festivals.

En zou dit eindelijk de grote doorbraak zijn in het buitenland? Ik denk het wel.

avatar van djarend
En hij is weer uitgesteld, zou deze week komen. maar wordt pas half april, allicht dat ze de plaat toch nog gaan veranderen ?,,,,,,,...

djarend schreef:
Dus de versie die nu gelekt is bevat de demo's van de "niet-singles"?

avatar van Nickstbo
Jep, deze koop ik niet meer..
20 April, te stom voor woorden.

metronomy schreef:

Ik denk van niet. In het buitenland doorbreken had met de vorige twee platen nog zeer goed gekund. Maar van deze zijn de nummers gewoon niet goed genoeg.

CHIEP schreef:
Dus de versie die nu gelekt is bevat de demo's van de "niet-singles"?

Dat lijkt me toch van niet. De plaat klinkt helemaal af.
Of ze moeten negatieve recensies hebben gelezen en weer helemaal van voor af aan begonnen zijn. Maar dat zou natuurlijk een beetje slap zijn. Hadden ze van te voren ook wel kunnen bedenken, dat dit gewoon niet een goede plaat is. Daar valt niets meer aan te doen, ben ik bang.

avatar van flooriz
Once again, the release date of Das Pop's third album was been pushed back. The band have decided not to release it through Sony / BMG.

haha... jaja

flooriz schreef:

haha... jaja

Of andersom, SONY BMG has decided not to release Das Pop, na alle slechte reacties....

avatar van Opschuiven
Wings en Saturday Night zijn echt supergoede nummers, snap de slechte reacties op deze plaat niet echt

avatar van michelweber
Nou, eindelijk dan op 21 september 2009 in de Benelux, de europese release volgt enkele weken later...zie hun myspace....en ...7 oktober in Vera, Groningen.
Schitterende plaat!

CHIEP (crew)
En "Never Get Enough" wordt op 31 augustus uitgebracht als vierde single.

avatar van cinefiel
Snap hier echt de lage quotering niet, deze plaat staat vol ideale popsingles. Misschien hier en daar wat vulsel (Let Me In, The Last Thing), maar voor de rest toch een heel goeie plaat.

avatar van michelweber
Nu op de luisterpaal van 3voor12...!

avatar van djarend
Heb nu aantal nummers gehoord, vind hem toch ook niet slecht, maar ja wat wil je, het is een soulwax productie Vanaf morgen in de winkels, komen 15 oktober in Breda spelen in Mezz, met een nog andere toffe band van dit moment, Hicky Underworld (die weer door Das Pop zijn geproduceerd )

Lost Highway
Naar mijn mening zwaar overschat Belgisch bandje, terwijl we zoveel talent hebben. In vergelijking met The Black Box Revelation of Hickey Underworld stelt dit niet zoveel voor. Idem voor Soulwax, vind ik ook erg overschat.

avatar van Mjuman
Met ruim 2 weken samen met The Hickey World zeer nabij mijn woonst - zullen we het er gewoon maar op wagen - gewoon als onbeluisterd blad erheen gaan - wat is wijsheid?

avatar van Orange
Gewoon heen gaan, volgens mij zal het geweldig zijn! De nieuwe plaat is fantastisch.