All Shall Perish - Awaken the Dreamers (2008)

Label: Castle

1. When Life Meant More... (3:01)
  2. Black Gold Reign (4:37)
  3. Never...Again (3:12)
  4. The Ones We Left Behind (1:07)
  5. Awaken the Dreamers (4:37)
  6. Memories of a Glass Sanctuary (2:43)
  7. Stabbing to Purge Dissimulation (2:36)
  8. Gagged, Bound, Shelved and Forgotten (3:43)
  9. Until the End (2:56)
  10. From So Far Away (2:38)
  11. Misery's Introduction (1:01)
  12. Songs for the Damned (3:38)
avatar van james_cameron
Technisch vernuftige deathcore inderdaad, bijzonder goed uitgevoerd, maar helaas heb ik niet zoveel met het genre. De songs missen een groove en zijn, ondanks dat ze goed te behappen zijn, voor mij niet direct genoeg. Een afwisselend album, dat zeker, maar het blijft bij mij niet hangen.

avatar van Don Cappuccino
Deze vind ik erg goed, een tijd niet gedraaid maar nu heb ik hem weer herontdekt. Een van de betere Deathcore-groepen die ik ken. Technisch is dit gewoon niet normaal goed, de gitaarsolo's zijn echt gestoord maar ook de nummers zelf deugen. Hele brute nummers zoals Stabbing to Purge Dissimulation en mooie rustpunten zoals The Ones We Left Behind en Memories of A Glass Sanctuary. De gitaren ronken maar zijn ook zeer melodieus. Een nummer is daar zelfs helemaal op gericht, From So Far Away. Daar wordt er flink op los gesweept door Rusty Cooley, ook een meestergitarist.

De zang is gewoon erg goed en de drums verdienen ook lof, complimenten voor Matt Kuykendall. Deze man speelt blastbeats alsof het niks is maar kan ook prachtig fluisteren met zijn drums, iets wat niet veel drummers in dat genre doen.

Een erg goed album wat ik na 3 jaar nog steeds veel draai, zwaar ondergewaardeerd eigenlijk. Kirk Hammett hoort ook de klasse van deze groep, hij had namelijk dit album in zijn top 25 van 2000 tot 2009. Ik ben ook zeer benieuwd naar het album. 4 sterren.