Kane - As Long as You Want This (2000)

Label: BMG

1. As Long as You Want This (3:57)
  2. Can You Handle Me (3:17)
  3. Damn Those Eyes (4:49)
  4. Hands (4:52)
  5. Where Do I Go Now (4:13)
  6. I Will Keep My Head Down (5:05)
  7. Not Here (4:11)
  8. Waiting, Waiting (4:46)
  9. Rescue Me (4:46)
  10. Until Nothing Else Matters (3:52)
  11. Just Go (3:29)
  12. My Hearts Desire (4:22)
  13. Taurus (Hanging On) (5:28)
0,5
meest waardeloze band/muziek ooit ! 0.5*

avatar van andré
inderdaad, net als Toto trouwens...

Zijn stem verveeld gewoon heel snel, maar verder vind ik Kane op zich best een goede band.

JonnieBrasco
Waardeloos is Kane zeker niet, de band bestaat uit goede muzikanten. Maar geweldig vind ik het ook niet. Ik zou nooit een cd van ze kopen.

Ik kan trouwens ook niet leven met die "Best-of" rock-verzamelalbums waar Kane tegenwoordig steeds regelmatiger op te vinden is. Dan pak je zo'n cd (omdat je nieuwsgierig bent hoe ze het nu weer gecompileerd hebben), maar dan staat "Kane" zomaar ineens in het lijstje tussen Queen, Nirvana, Deep Purple etc. Belachelijk. Golden Earring, oké dat kan nog, maar Kane?

avatar van starbright boy
JonnieBrasco schreef:
de band bestaat uit goede muzikanten.

Voor mij geen reden om een band niet waardeloos te kunnen vinden, bovendien bestaat Kane elke week uit andere muzikanten (bijna dan toch).

JonnieBrasco
Wat ik er mee bedoel is dat ik muziekliefhebbers ken die erg graag naar Kane-concerten gaan en dat is niet omdat bij Kane de nadruk ligt op goeie songs of een goeie show, maar ik denk meer op de muziek. Dat blijkt onder andere ook uit hun live u2-sessies, die ik overigens wel moedig en redelijk geslaagd vond. En tja, dat ze elke dag van samenstelling veranderen, daar wordt het niet beter van natuurlijk...

avatar van starbright boy
Och, je kunt nog zo'n goede muzikanten hebben, als de liedjes vaak vreselijk drakerig en pompeus zijn valt er niks aan te redden. Maar het ergste is dat ik de "emotie" van Kane geen moment geloof.
Ik ben een keer bij een Kane-optreden geweest en vond het live nog veel erger dan op cd. Kane rekte zijn toch al niet bijster boeiende ballads op tot epossen van tien minuten waarbij Dinand zich vreselijk ongeloofwaardig stond aan te stellen op het podium. Kane vond ik niet veel meer dan de grote Dinand-show.
Maar dit is natuurlijk allemaal mijn mening.

avatar van Sander B.
Eigenlijk verdoe ik m'n tijd om met Kane bezig te zijn, maar ik vind het gewoon echt waardeloze muziek! Moest het even kwijt...:)

pabostudent
Toch mooi om te zien dat ik niet de enige ben die een enorme aversie jegens Kane heeft, die band bezorgt me ongelovlijke jeuk. (en niet op de goede manier)

avatar van fish
As long as you want this......nou, dat is dus niet lang. Ik zou ook willen dat ze er mee stopten.

Erg slechte meningen, echt niet mee eens. Maarja dat zijn die van jullie! Ik vind het in ieder geval wel een top band en zul zeker de echte albums kopen (dus niet 'What if' en 'February'.)

Een 3,5***

Wat hier allemaal in de discusie wordt gezegd heeft weinig (of geen) betrekking op dit album. Hier staan een aantal leuke nummers op, en de samenstelling was rond dit album nog langdurig hetzelfde.

Na dit album zijn ze afgezakt naar bedenkelijk niveau.
De show erom heen doet mij om een of andere reden altijd aan volumia denken.

Goed bandje, alleen met een arrogante zanger. De nummers die ze maken zijn wel oké en volgens mij gaat het daar om. Hun eerste album, en ook niet de beste 'So Glad You Made It' is al weer stukken beter. Evengoed staan er leuke nummers op.

Goede nummers op dit album: 'Not Here', 'Rescue Me', 'Just Go', 'My Heart's Desire' en 'Taurus'.

Aantal sterren: 3,5*'en

Hun cd. Er staan wel wat goede nummers op. alle andere cd's zijn hopeloos.

Nou nou, ik moet toch even voor de jongens opkomen. Vind Dinand niet arrogant en een zanger met een heel eigen geluid. Je moet er van houden maar dat doe ik wel. Voor mij is Kane overigens alleen Dinand en Dennis want de band heeft vaak van leden gewisseld. Niet alles op dit album kon ik waarderen maar zeker een aantal nummers die ik ook zeer de moeite waard vind.

rodneyVL
Erg knap album als je je bedenkt dat kane de bezettingswisseling heeft van een gemiddeld openbaar toilet.

rodneyVL
Oja en Dinand haal alsjeblieft je kaken van elkaar als je praat en zingt...

Ik vind dit een geweldig album echte rock.

@starbright boy: De emotie geloof je niet? Hij stelt zich aan op het podium? Jezus man doe eerst wat research voordat je zulke dingen er neerkwakt. Pure onzin.

De emotie in dit album is puur. Tuurlijk Dinand is een showman en dat laat hij ook graag zien en daar is die ook goed in, maar als het op nummers aankomt als Damn Those Eyes en I Will Keep My Head down is hij bloedserieus.

teutoon
@ Rodney

Haha, dat vind ik nou ook zo irritant.

Joannetje
Wat een boel negatieve reacties zeg!

Ik was echt verliefd op dit album toen ik het alweer vijf jaar geleden kocht. Al de nummers vervelen nog steeds niet en zijn zo sterk. Jammer genoeg hebben ze dat voor mijn gevoel niet kunnen vasthouden op de volgende cd. Hoewel Fearless wel weer dicht in de buurt komt... maar een album als deze zal er volgens mij niet meer komen.

avatar van Cinogenic
Dit album met een live optreden in de Pull in uden.
Klein intiem zaaltje waar ze de nummers lieten knallen, met in het voorprogramma "direct'
Ik vindt dit album echt geweldig afwisselend van gevoelige nummers tot snellere nummers.
Heb kane hierna vaak live gezien en blijf Dinant een KEI op het podium vinden, wat andere er ook van mogen vinden.
Laatste keer op Werchter, grappige sfeer, op zijn blote voeten beetje ronddartelen en gewoon zijn ding doen.
Cool.

avatar van VanDeGriend
TOTO schreef:
meest waardeloze band/muziek ooit ! 0.5*

MM valt mee hoor... heb dat zelf meer bij Toto.

avatar van avdj
Verenigde Staten?

avatar van Yak
Yak
*Ahem!*
Aangepast.

avatar van marco straaten
degelijk album, vooral waiting, waiting vind ik erg goed

1,0
En nog een cd waarij ik me afvraag wat me in hemelsnaam heeft bezield om dit te kopen. Ik moet destijds echt helemaal de weg kwijt zijn geweest. Excuses aan mezelf.
Geaccepteerd jongen.

rayman schreef:
Geaccepteerd jongen.

Hier nog iemand die de gifbeker helemaal leeg heeft moeten drinken. Mijn ex was er helemaal kapot van zodat ik er niet omheen kon om ze live te moeten zien spelen.

Wat een ellende, dan kom jij er nog goed vanaf met je c.d.'tje Rayman!

1,0
Kom ik zeker goed weg. Allemachtig, wat heb jij een ellende meegemaakt.
Het is echter wel zo dat ik de cd zelf heb gekocht. Jij kreeg het er bij als soort schoonfamilie. Oftewel: jij kon er niks aan doe, en ik ben gewoon een sukkel geweest.

avatar van monique
damn those eyes vindt ik een prachtnummer

avatar van Jaspert
0,5
Wat een narigheid, de dag dat ze zichzelf opheffen moet wat mij betreft een nationale feestdag worden.
Maar elke voordeel heb zijn nadeel, ik kan Dinand nog steeds erg fijn nadoen in mijn galmende badkamer.