Nitin Sawhney - Prophesy (2001)

Electronic
Label: V2

1. Sunset (4:45)
  2. Nothing (3:52)
  3. Acquired Dreams (6:32)
  4. Nothing More (1:09)
  5. Moonrise (4:54)
  6. Street Guru (Part One) (2:16)
  7. The Preacher (3:07)
  8. Breathing Light (4:50)
  9. Developed (1:04)
  10. Footsteps (2:09)
  11. Walk Away (2:39)
  12. Cold & Intimate (3:10)
  13. Street Guru (Part Two) (1:22)
  14. Ripping Out Tears (3:50)
  15. Prophesy (6:25)
avatar van musicfriek
Dit album is de opvolger van Beyond Skin, een werkelijk waar geweldig album. Nu heb ik hier helemaal niks over gehoord, weet iemand of dit een goed album is?

avatar van Herr Meijer
Opener Sunset is alvast geweldig.

avatar van musicfriek
En weet je ook meer van de rest van dit album??

musicfriek schreef:
En weet je ook meer van de rest van dit album??

Heb deze zelf al weten te bemachtigen. Zal vanmiddag deze eens gaan luisteren en beoordelen. Eerst nog even genieten van Beyond Skin, de voorganger. Erg aparte muziek, jazzy, loungy, electronic, trip-hop, Oosterse zang, van alles een beetje eigenlijk

avatar van Herr Meijer
Ahh! Nou, ik ken het verder niet, maar ik zag van de week voor maar 11 euro dit album als muziekdvd liggen, bij Concerto. Dus als je weer eens in de Utrechtsestraat bent...

avatar van Carolaah
Ah ik heb hem ook even op de gok meegenomen.
of naja, ik had het album wel al op de pc, maar nog maar 1x geluisterd en zag hem nu voor een prikkie liggen.

Opzich wel chille cd. Breathing light was mijn kennismaking met Nitin Sawhney, opzich is dat ook veruit het beste nummer op dit hele album wat mij betreft. Maar de rest valt ook wel ok weg te luisteren, alleen ja echt een buitenlands geluid hè.. Klinkt een beetje Indisch o.i.d. (alhoewel is Nitin geen Japanees?) naja ik heb er ook geen verstand van het klinkt in ieder geval vaag, maar wel chill.

avatar van Mjuman
Carolaah schreef:
Ah ik heb hem ook even op de gok meegenomen.

India - paar weken geleden live gezien - grotendeels akoestisch met oa tabla's en cello - zeer muzikaal. Op Beyond Skin staat het prachtige "Homelands"- dat is idd vaak te vinden op verzamelaars als Winterchill (Hedkandi) en vergelijkbare cd's.

ohmusica
Jammer dat sommige muziek wat in de vergetelheid raakt vanwege al dat wat er tegenwoordig over ons wordt uitgestrooid. Des te meer was het weer na jaren aangenaam het werk van Sahwney weer eens te beluisteren. Muzikaal rijk en aangenaam vanwege vele muzikale vervlechting en maatschappelijke filosofische onderwerpen. Het komt op mij niet gedateerd over daarvoor vind ik het te uniek.

avatar van pureshores
heerlijk album dat ik aan het herontdekken ben.
De single Sunset moet de kar trekken, maar geeft maar een minimaal deel prijs van dit zeer gedreven en gevarieerd album, waar de eerste drie tracks je meteen de wereld van Sawhney insleuren.

Er wordt op dit album met veel Westerse beats en drum n bass flarden gespeeld, zonder de authentieke achtergrond weg te werken achter de produktie.

Nothing doet mij nog steeds aan Swords van Leftfield denken

avatar van Mjuman
pureshores schreef:
heerlijk album dat ik aan het herontdekken ben.

Nothing doet mij nog steeds aan Swords van Leftfield denken

Sawhney is a long time fave hier - vanaf het moment dat ik Homelands (Beyond Skin) hoorde, was ik verkocht; east meets west optima forma. Geen idee, of je dit kent Nitin Sawhney - Fabriclive. 15 (2004) maar die mag er ook zijn.

Kan zijn muziek net ff wat meer pruimen dan die van Talvin Singh, al is dat ook ok

avatar van pureshores
die Fabric zal ik eens gaan opzoeken.

Ik vind dat dit Prophesy album ook qua produktie amper gedateerd overkomt.
De tekst in de inlay is ook mooi

Switch on the T.V. and someone will tell you 50,000 people died in India. Two seconds later you're watching a comedy