The Loyalists - Redemption (2008)

Label: Backbone

1. Maximum (4:10)
  2. Gasoline (3:06)
  3. Third Strike (4:38)
  4. Machine Gun Alley (3:36)
  5. All in a Days Work (3:18)

met Louis Logic

6. Denora Hill (5:03)

met Melinda Wiggins

7. Endurance (4:39)

met The Aztext

8. Sunday School (2:15)
  9. Loyal Theory (4:19)
  10. Compatible Opposites (3:57)

met Planet Asia

11. Impulsive Wandering (5:07)
|Joël|
Ik ben blij verrast met deze release van The Loyalists. Redemption klinkt als geheel uitstekend en weet me 11 nummers lang te boeien. De regelmatig soulvolle producties, inclusief traditionele hip-hop scratches, liggen goed in het gehoor en luisteren zodoende lekker weg. Ook de rap stelt me niet teleur. Emcee Framework heeft een vlotte manier van rappen, blijft goed articuleren en beschikt dus over een behoorlijke flow. Tekstueel klinkt hij oprecht en er komt geen onzin uit, maar verwacht niet te veel diepgang, de inhoud is nergens bijster indrukwekkend.
Wat beide heren laten horen is zo nu en dan misschien standaard, maar gelukkig zijn ze verstandig geweest het bij een album van drie kwartier te laten, wat het geheel ten goede komt. Het zij gezegd, de plaat is wellicht niet verheffend genoeg, desalniettemin kan ik van nummers als Maximum, Gasoline en Loyal Theory in ieder geval geen genoeg krijgen!
Kortom, een fraai album met lekkere producties, degelijke raps en voldoende variatie; 4,5*.

jelmer19 schreef:
...Impulsive wandering is weer zo'n productie die ik geweldig vind. En die mij overtuigt van de kwaliteiten van E-Train. Prachtig om in 2008 nog een dergelijke sound te horen...
Voor zover ik weet is nummer 11, Impulsive Wanders, geproduceerd door TouchPhonics, evenals Machine Gun Alley.

P-DawG
thomzi50 schreef:
Spijtig is wel de jammerende zangbijdrage van het misplaatst ernstige Denora Hill, een rotte appel in het verder zo constante geheel, en het feit dat de groep nergens boven zichzelf uitstijgt: echte hoogtepunten ontbreken.The Loyalists hebben zichtbaar plezier in hun werk en die aanpak werkt verdienstelijk, maar in al haar enthousiasme lijkt het duo te vergeten dat albums op de lange termijn veelal worden herinnerd aan een of twee legendarische tracks.
Maximum en Loyal Theory vind ik toch zeker de twee absolute uitschieters op dit album.

Vergeet Endurance niet .

avatar van Timo710
Zijn de beats een beetje gewaagd op dit album? Ik hoor nu steeds vaker producties die voor mij bijna hetzelfde klinken. Hierdoor ben ik ook oude producers steeds minder gaan vinden. Ook samplen begint nu echt routine te worden.

Ik heb iets nodig wat weer compleet nieuw is, kan ik dat vinden op dit album? Ik ben een beetje op zoek naar het effect dat Motown 25 op me had.

Gekkenhuis
Motown 25 is toch niet zo vernieuwend?

Voor de rest kan ik me wel vinden in je kritiek.

|Joël|
Nee, ik denk dat Redemption niet is waar je naar zoekt.
De meeste nummers zitten goed in elkaar en je zal het ongetwijfeld waarderen, maar ik zou het niet omschrijven als verheffend.
Eigenlijk vind ik dat er in 2008 vrijwel geen vernieuwende hip-hop is uitgebracht, maar wel veel degelijke albums (Presto, Everliven Sound, Loyalists en Elzhi bijvoorbeeld).

avatar van MJ_DA_MAN
Motown 25 van Elzhi vernieuwend? Alles behalve eigenlijk. Op deze plaat staan iig vernieuwerende nummers dan Motown 25 (blijft natuurlijk een supernummer). Gewoon proberen, je hebt hooguit 45 minuten van je leven eraan verspilt. En samplen is overigens ook zo oud als hiphop zelf, maar wellicht bedoel je daar wat anders mee.

Gekkenhuis schreef:
Motown 25 is toch niet zo vernieuwend?

Voor de rest kan ik me wel vinden in je kritiek.
Zo'n soort sample hoorde ik alleen maar op dat nummer van U-Niq en Royston Drenthe eerder.

Ander voorbeeld dan, beats als fire rmx, of bijvoorbeeld wat er allemaal op Tronic stond van Black Milk. Waren toch weer eventjes wat andere koek.

Ik bedoel meer dat heel veel beats nu een beetje doen wat DJ premier 20 jaar geleden al deed en ik dat nu al wel zo'n beetje gehoord heb. Voor mij klinkt een heleboel hiphop nu een beetje standaard, waardoor er weinig uitspringt. IK ben dus steeds meer opzoek naar hiphop die anders is. Is dat hier in te vinden?

Timo710 schreef:
Moeilijk te zeggen, kan me namelijk niet precies voorstellen wat jij vernieuwend vindt. Echt vernieuwend is deze plaat iig niet, maar dat is niet meer dan logisch want dan zit je niet in het goede straatje hiphop (bezoek anders de MySpace van het duo; alle nummers die je daar kan luisteren staan op dit album).

Gekkenhuis
Als ik zo allemaal lees wat je zoekt, zal ik je doorverwijzen naar de Madlib albums en Flying Lotus. Die maken vernieuwende hiphop beats.

Ik bedoel een sample gebruiken die nog nooit iemand heeft gebruikt, is natuurlijk niet per definitie vernieuwend als je er gewoon een standaard bass en drum onderzet.

|Joël|
Die van Flying Lotus is mij ook meermaals aangeraden, dus die is wellicht het proberen waard. Lees anders de recensie eens van Gijs. Hij spreekt van een album dat zodanig imponeert dat het de genregrenzen ontstijgt... klinkt als het 2008-album waar je naar zoekt.

avatar van MJ_DA_MAN
Flying Lotus is dan ook niet 100% hiphop, dus is het normaal dat het niet als pure hiphop klinkt (mocht je alleen naar dat laatste opzoek zijn).

Gekkenhuis schreef:

Dat bedacht ik me ook toen ik het berichtje typte, ik zet net Madvillian op, voor het eerst dat ik het een beetje snap... denk dat dit wel gaat blijven hangen.

tuktak
als je iets wil horen wat niet gemiddeld is kan ik oa busdriver aanraden:

Rene1979
Kan iemand mij vertellen waar ik deze kan krijgen....
Zie em niet op de nederlandse sites en ook niet in de winkels

P-DawG
jelmer19 schreef:
Cdbaby.com
Andere 2 albums van de groep zijn daar ook te verkrijgen!

P-DawG schreef:

Thanks maar zoek eigenlijk een nederlandse site,.....

avatar van snatchNsteal
wat een ongelofelijk chille album. nog nooit van ze gehoord maar ze zijn echt goed. chille producties en keiharde lyrics!

avatar van discipline
inderdaad wat een rlxt album wat een goeie mc en wat een beats 4,5* die zeker nog kan groeien naar een 5

Social_Mask
Heb het afgelopen jaar bijna geen enkel nieuw album beluisterd. Dit album is 1 van de weinige, maar het klinkt wel verdomd lekker allemaal. Niet shockerend of heel erg vernieuwend, maar dat hoeft niet altijd. Sterke beats en ook vette flows.

avatar van jelmer19
Staat op #2 in de toplijst van 2008

avatar van Boris91
Wat klinkt die Inspectah Deck sample in Impulsive Wandering vet zeg:p. Denk met dit album weer eens een dope hiphopformatie ontdekt te hebben, want dit klinkt veelbelovend.

avatar van hiphopisntdead
kan iemand mij aan dit album helpen?

hiphopisntdead schreef:
kan iemand mij aan dit album helpen?

Jij bent wel op zoek he naar albums
Deze heb ik toevallig origineel...
Maar wel via ughh.com (creditcard nodig)

EPMD
Heel vet album.. Zo goed dat ik em gelijk heb gehaald en toen had ik alleen nog maar gasoline en impulsive wandering geluisterd (dat nummer vind ik het beste van dit album).. Beats, lyrics, flows zijn allemaal goed. Ik geef em 4,5...

Rene1979
Heb nu de drie albums die the loyalists hebben uitgebracht...
De mannen hebben ervoor gezorgd dat dit mijn favo rap groep is geworden... Alle albums zijn even vet..

avatar van Niek
Leuk album met twee toppers: Maximum en Denora Hill.

Rene1979
Zojuist heb ik alle albums van deze mannen het volle pond gegeven! Dit zijn drie masterpieces... Echt heel raar dat ze niet bekend zijn..

avatar van StrangeFruit.
Inderdaad een masterpiece! ik stond echt versteld toen ik dit voor het eerst hoorde, heb daarna gelyk een ouder album van ze gedownload (Moodswing) wat ook super klinkt, was toen wel vry snel uitgeluisterd maar ik denk dat ik ze zo er maar weer even bypak !

StrangeFruit. schreef:

Cool dat je er zo over denkt. Zou zeggen pak ze er alledrie even bij;)