Lindstrøm - Where You Go I Go Too (2008)

Noorwegen
Dance / Electronic
Label: Smalltown Supersound

1. Where You Go I Go Too (28:58)
  2. Grand Ideas (10:10)
  3. The Long Way Home (15:58)
tuktak
plaat van het jaar wordt er al geroepen. vergelijkingen met villalobos fizheuer zieheuer vergelijkingen zijn al gelegd. niet omdat het muzikaal ook maar iets op villalobos lijkt, los van de lengte van de tracks.
tracks die eigenlijk track als enkelvoud zou moeten zijn. want eigenlijk is dit gewoon een opgeknipte track van 55 minuten. deze is op het laatst toch nog opgeknipt in 3 delen voor de skip liefhebbers ofzo. geen idee waarom eigenlijk.
als je door deze plaat skipped denk je, moet dit nou, zoveel minuten popachtige synths en een trancy sfeer. maar zet deze plaat eens gewoon helemaal op en luister hem helemaal van begin tot eind. ik was sceptisch, maar ik ben om wat betreft deze plaat. de sfeer pakt snel en blijft aanhouden, continu hoor ik weer nieuwe elementen. geen minimalachtige zaken dus, maar continu veranderende melodielijnen en afwisselende geluiden en ritmes.
niet vernieuwend of raar allemaal, maar er zit iets magisch in deze plaat.

avatar van luc011190
In dit straatje kan het niet beter worden dan niet, volgens mij. 'Nu-disco' (om het maareens in een hokje te stoppen) op zijn aller, allerbest. Spannend, meeslepend en vooral erg mooi.

avatar van Paap_Floyd
Dit is echt een prachtige plaat zeg. Ik kan me goed vinden in de woorden van de heren boven mij. Voorlopig dé plaat van 2008 voor mij.

Dikke 4* met mogelijkheden tot hoger.

avatar van dj maus
In track 1 duidelijk hoorbare elementen van Cerrone's Supernature.
En qua opbouw nogal schatplichtig aan Manuel Göttsching.

Moet ook aan Mike Oldfield denken.

avatar van Paap_Floyd
Ik moest in track 1 ook vooral aan Jean-Michel Jarre denken, en aan Göttsching ja.

Zigstar
Dat eerste nummer vond ik echt sterk. Maar na n half uur had ik het wel gehoord eigenlijk. Maar wel een leuke party-plaat.

avatar van Flammazine
Ik ken van hem alleen het nummer I Feel Space,zit dit in het zelfde straatje? Wil best wel eens wat meer horen van deze gast.

Ja, dit heeft alleen meer van alles. Epischer, grootser, meeslepender.

Zigstar schreef:

Ik zou hem wat vaker draaien, dan merk je dat het tweede nummer minstens zo goed is.

avatar van Paap_Floyd
Vergeet het derde nummer niet Herman

tuktak
eigenlijk is het gewoon 1 nummer in 3en geknipt natuurlijk...

Mensen die dit mooi vinden moeten ook 's achter deze plaat van Studio aan. Denk dat Paap en tuktak er wel mee uit de voeten kunnen.

tuktak schreef:
eigenlijk is het gewoon 1 nummer in 3en geknipt natuurlijk...
Nouja, ik vind de overgangen daar toch wel een beetje té rigoreus voor. Vloeit niet helemaal lekker. Voor mij zijn het eigenlijk meer 3 gebonden nummers

herman schreef:
Die heb ik al eens gepindakaasd, en volgens mij ook nog beluisterd, maar ik kan me er verder niks meer van herinneren Nog eens luisteren dus

lambf
Nee, ik snap niet waarom dit zo goed beoordeeld word. Vreselijk ouderwetse, "retro" disco muziek, wat je verwacht bij een strandfeest of iets dergelijke. Het 2de nummer is nog wel te doen, en had het album omhoog kunnen trekken, ware het niet dat het laatste nummer zo vreselijk is dat het de winst teniet doet.

avatar van Toon1
Dat wist je toch al voordat je ging luisteren? ...

lambf
Nee, ik had iets veel frissers verwacht. En door het 2e nummer had ik gehoopt dat het laatste nummer ook wel mee zou vallen.

Het lijkt wel new age muziek.
Vreemde party om dit op te draaien dan o.O

Overigens lees ik op dit moment een new-age werk dus ik heb er verder niets op tegen hoor. Vind sommige synths erg lelijk maar ik overleef het wel

avatar van Joey B
Sinds ik Studio's Yearbook 1 en Lindstroms It's a feedelity affair heb leren kennen, kijk ik hier geen klein beetje naar uit. Afwachten geblazen.

Zigstar
Clor schreef:
Het lijkt wel new age muziek.

Dwangbuis
dj maus schreef:
Moet ook aan Mike Oldfield denken.

Jep, ik heb nu anderhalf nummer beluisterd en ik legde verbanden met krautrockachtig werk uit de jaren 70.

Zigstar schreef:

Ik heb nog nooit een electro/disco-album geluisterd behalve sporadisch soms wat new-age-muziek dus daar zal het wel aan liggen xD
Ik merk wel dat ik hem al voor de derde keer vandaag opzet dus dat ik het toch ergens wel leuke muziek vind :O

avatar van Joey B
Eerste luisterbeurt: lijkt een voltreffer te worden. De Göttsching-vergelijkingen zijn meer dan terecht, zo te horen. Hij gaat in ieder geval nog veel opstaan. Voorlopig hou ik het op 4*.

Ben nu bezig aan een eerste luisterbeurt en het verbaasd me hoe hard mijn aandacht naar de muziek getrokken word. Werkelijk genieten! Voorlopig valt het Krautrockachtige element het meeste op.

Ik heb zo het gevoel dat dit veel gedraaid zal worden de komende dagen!

avatar van Pinsnider
Ik ga niet mee met de lofuitingen over dit album, maar ook weer niet met Lamb F. Ik vind het allemaal een beetje niets-aan-de-hand-bliebjesmuziek... Het zit wel vernemstig in elkaar, maar het pakt me niet echt. Daar duren de nummers me toch ook echt te lang voor... Misschien werkt het beter aan zee op een zomerse dag en niet na een harde dag werken en pisweer...

avatar van Marco dB
Wel aardig, maar ik hoor vooral Jean Michel Jarre of Vangelis die zojuist een beatbox voor z'n verjaardag heeft gekregen.

Ik ben niet zo kapot van de eerste track, maar de tweede en de derde zijn geweldig wat mij betreft! Bij eerdere opmerkingen dat "Grand Ideas" bijna net zo goed als "I Feel Space" kan ik me alleen maar aansluiten

In Grand Ideas zit trouwens een sample van Led Zeppelin's Carouselambra.

Vergelijk hier:

avatar van dix
dix
eerste track deed mij iets te veel aan war of the worlds denken

avatar van Urbanoetang
Leuke frisse plaat die ik graag draai als ik met mijn studie bezig ben. Wil niet zeggen dat het achtergrondmuziek is, maar ook daarvoor is deze plaat goed geschikt. Skippen moet je inderdaad niet doen op deze plaat, dat verpest de hele sfeer. Al met al; heerlijk! Eerste kennismaking met Lindstrom, dus binnenkort weer nieuw materiaal van hem opsporen!

Lindstrøm ken ik van zijn album met Prins Thomas, verder zegt deze man me niet zo veel maar dat is ook niet zo vreemd als je verder niet zo heel erg thuis bent in dit genre.
Zo af en toe maak ik graag het zijstapje en nu dus naar Where You Go I Go Too.
En wat moet ik er nu van vinden bedenk ik me telkens weer? Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Het is lekkere muziek, zit goed in elkaar en ik kan er goed mee uit de voeten maar net als dat album met Prins Thomas raakt het me ook niet zwaar en echt in een euforiestemming raak ik er ook niet door. Fijn plaatje zeggen we dan toch?! En meer ook niet.
Toch moet ik er wel bij zeggen dat het ooit opeens helemaal kan omslaan, zo'n plaatje is dit dan weer wel. Dit kan in positieve zin of negatieve. Voorlopig gok ik op het eerste.......

avatar van VanDeGriend
Right. Net nu de *&*^zomer voorbij loopt en het tijd wordt om de Red House Painters en Mazzy Star cd' s weer vooraan in de kast te zetten loopt Griend tegen deze plaat aan. Gelukkig schijnt vandag de zon

Lekker...wat zeg ik...heel lekker !!