Dweezil Zappa - Zappa Plays Zappa (2008)

Label: Music Media

1. Introduction * (1:42)
  2. Andy * (9:04)
  3. Call Any Vegetable * (7:21)
  4. Tell Me You Love Me (3:45)
  5. Florentine Pogen (12:51)
  6. Cosmik Debris (6:26)
  7. I'm the Slime (5:17)
  8. Pound for a Brown * (16:16)
  9. Don't Eat the Yellow Snow (2:01)
  10. St. Alfonzo's Pancake Breakfast (1:50)
  11. Father O'Blivion (4:44)
  12. Inca Roads * (15:32)
  13. Eat That Question * (10:44)
  14. I'm So Cute * (3:33)
  15. Tryin' to Grow a Chin * (3:38)
  16. Punky's Whips * (11:13)
  17. Black Page #1 * (2:11)
  18. Black Page #2 (4:01)
  19. Regyptian Strut * (4:22)
  20. Peaches en Regalia (3:15)
  21. Montana * (7:14)
  22. Village of the Sun * (3:16)
  23. Echidna's Arf (Of You) * (4:57)
  24. Zomby Woof (7:13)
  25. Black Napkins * (4:14)
  26. The Torture Never Stops / Oh No (12:54)
  27. Son of Orange County * (1:41)
  28. Trouble Every Day * (6:04)
  29. Sofa * (29:12)
  30. Cheepnis * (4:03)
avatar van henksluis
Joy schreef:
nog steeds even uitmuntend

die band zet een prestatie neer van jewelste

vooral dupree's paradise is geweldig, de dvd versie uiteraard

Hi Joy, mee eens, maar dupree's paradise komt helaas niet op mijn dvd-versie van zappa plays zappa voor

avatar van Pink
Viier sterren en ook gebaseerd op de Dvd versie.
Zeer goede performance en zoals iemand boven me het al zei, sinds de oude Zappa er niet meer is, is dit het beste wat je kan krijgen.

avatar van freakey
Ik heb hier de uitgebreide box van besteld bij Zappa.com, de 2 dvd's plus 3 cd's (kompleet concert!!), dvd's zijn natuurlijk weer niet bespeelbaar vanwege verkeerde regio (later nog maar een keer de europese gekocht voor €10,--), maar wat zijn die 3 cd's geweldig!! Als je dan toch fan bent, probeer die maar eens!!

freakey schreef:

Alle extra tracks maar es toegevoegd...

avatar van area51
Wie had gedacht dat Frank's muziek anno 2010 zo geweldig kon gebracht worden?
En nu maar wachten tot Dweezil meer uitbrengt van zijn geweldige band...

avatar van bikkel2
Ik heb deze op dvd en het is verbazingwekkend wat Dweezil en zijn hogeschoolgroep hier laten zien en horen . Zappa jr. begon weer helemaal opnieuw met gitaar spelen en heeft de composities van zijn Pa grondig uitgezocht . Het is ronduit knap en complex wat hier gedemonstreerd wordt . Ik ben geen echte Zappakenner , ik ken een aantal albums en wat losse flarden van liedjes en wellicht ooit zal er wel wat meer bijkomen .
Maar hier blijkt hoe fameus het allemaal inelkaar steekt . Geen makkelijke kost , van de hak op de tak springend , maar wel altijd met de nodige absurde humor in het vizier gehouden .

Het is mooi dat men anno nu Zappa's erfenis op deze manier kan aanschouwen . Dweezil is een geweldenaar en beheerst het kunstje perfect .
Ben overigens wel benieuwd hoe lang hij hier mee doorgaat . Het lijkt me dat hij ook wel door wil gaan met zijn eigen bedenksels .

avatar van EvilStrings
Fantastische tribute! De band speelt supergoed, maar ik vind vooral Napoleon Murphy Brock en Dweezil eruit springen. Dweezil is sindsdien nog beter geworden op de gitaar, zoals ik heb mogen aanschouwen in de Metropool.

avatar van saxotoon
20 en 21 november in Utrecht en Groningen. Zorrug dat je erbij bent!

avatar van ricardo
Magistraal gewoon, was erbij in Groningen in 2009, en heb kwalitatief gezien nog geen beter concert gezien.

avatar van Stalin

Ik laat het nu eens een keer aan me voorbij gaan.
The Dweez komt elk jaar wel met zijn coverbandje naar de Lage Landen, dus ik sla een jaartje over...

avatar van ricardo
Ik heb ze ook al een aantal keren gezien, en hij komt nu zelfs met maar een stuk of 6 bandleden.

In 2009 vond ik het een stuk leuker toen ze met zijn 13en op het podium stonden.

Ik sla deze editie ook over.

avatar van saxotoon
Overslaan? Dat denk ik niet, als het effe kan ben ik erbij.

Stalin schreef:

Ik laat het nu eens een keer aan me voorbij gaan.

Vorig jaar al Zappatical gehad..

avatar van Tony
Not the real thing en daar blijf ik problemen mee houden. Heb deze toch eens in huis gehaald om te luisteren of het me zou gaan pakken, tot nu toe niet, dus kan er vooralsnog helaas niet meer dan een kleine voldoende aan geven. Loop dus ook niet echt warm voor de live optredens, hoe goed gespeeld het allemaal ook is op dit album en waarschijnlijk ook live.

avatar van Stalin
Ik denk dat Napoleon Murphy Brock na dit interview geen kerstkaarten meer van de Zappa's hoeft te verwachten...

Met name zijn opmerkingen over Dweezil vanaf de 10e minuut

avatar van Tony
Haha, ja. Ik zeg amen.

Wat een dork van een interviewer trouwens. De hele tijd op z'n blaadje kijken welke vraag hij nou weer wil gaan stellen en niet gewoon met Napoleon in gesprek zijn. Hij reageert voortdurend alsof ie geen Engels begrijpt.

avatar van saxotoon
Napoleon heeft natuurlijk een punt dat de familie Zappa business is, maar dat neemt niet weg dat de band ZPZ een fantastische performance geeft van de muziek.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
De wondere wereld van het internet heeft me de versie gegeven van drie en een half uur fantastische muziek, de cd-versie had ik al op mijn wenslijst geplaatst maar jammer vind ik maar de één cd versie terug op Wowhd. Bummer! De muziek vind ik natuurlijk geweldig en toch blijft het jammer dat de Grote Snor zelf niet meer onder ons is want wat een beresterke muzikale prestatie is dit. Het blijft natuurlijk een interpretatie van de geweldige muziek van Frank Zappa, ik blijf me afvragen wat hij ervan zou hebben gevonden gezien zijn messcherpe kritische geest... Ik denk dat hij hier en daar er meer de pees zou op hebben gelegd en op andere plaatsen minder zou hebben geduld, bijvoorbeeld de ultralange versie van Trouble Every Day, met drumsolo. Eentje om in het oog te houden op platenbeurzen.