Kim Wilde - Close (1988)

Label: MCA

1. Hey Mister Heartache (4:34)

2. You Came (4:34)
  3. Four Letter Word (4:02)
  4. Love in the Natural Way (4:16)
  5. Love's a No (4:15)
  6. Never Trust a Stranger (4:05)
  7. You'll Be the One Who'll Lose (4:31)
  8. European Soul (5:21)
  9. Stone (4:40)
  10. Lucky Guy (2:38)
  11. Tell Me Where You Are * (3:10)
  12. Wotcha Gonna Do * (4:00)
  13. She Hasn't Got Time for You '88 * (4:34)
  14. Hey Mister Heartache [7" Version] * (3:49)

met Junior

15. You Came [7" Version] * (3:28)
  16. Never Trust a Stranger [7" Version] * (4:03)
  17. Love in the Natural Way [Video Edit] * (3:46)
  18. You Came [Shep Pettibone 7" US Radio Edit] * (4:11)
  19. Hey Mister Heartache [12" Version] * (8:07)

met Junior

20. Hey Mister Heartache [Kilo Watt Remix] * (6:02)

met Junior

21. Hey Mister Heartache (Bonus Beats) * (4:37)
  22. Hey Mister Heartache [Acapella with Percussion] * (4:41)

met Junior

23. You Came [12" Version] * (6:43)
  24. You Came [Shep Pettibone 12" Mix] * (7:31)
  25. You Came [Dub Version #1] * (4:52)
  26. You Came [Dub Version #2] * (4:44)
  27. Never Trust a Stranger [12" Version] * (5:56)
  28. Never Trust a Stranger [Sanjazz Mix] * (5:44)
  29. Four Letter Word [Extended Version] * (5:46)
  30. Four Letter Word [Late Night Mix] * (3:53)
  31. Love in the Natural Way [Extended Version] * (5:55)
Deze cd toonde aan dat Kim Wilde haar wilde jaren wel gehad had. De hits van dit album waren nog best aardig, maar verder was het een ingedutte pop-plaat geworden. Helaas geen Cambodia meer .

avatar van musicfriek
En toch vind ik You Came nog steeds een erg lekker nummer. Hoogstaande muziek heeft ze nooit gemaakt eigenlijk, ik vind haar nummers uit de beginperiode wel beter dan wat ze later uitbracht. Cambodia blijft wel haar sterkste. Never Trust a Stranger vond ik destijds een heerlijke meeschreeuwplaat. Van Four Letter Word kromden mijn tenen echter weer, zo zoet. In de jaren 90 heeft ze al helemaal niks fatsoenlijks meer uitgebracht. Herinner mij de Yvonne Elliman-cover If I Can't Have You nog wel. En dat was niks meer dan een stompzinnig huppelk*tnummer. Haar duet met Nena was wel grappig, maar helemaal doodgedraaid door radio en tv.

Oftewel, Kim Wilde vind ik een middelmatig zangeresje die typisch in de jaren 80 thuis hoort. Soms leuk om even terug te horen, maar niet teveel

avatar van bikkel2
Soort van laatste stuiptrekking van de succesvolle periode van Kim Wilde . Een leuk mens , aantrekkelijk , maar geen hoogvlieger op vocaal gebied .
Dit waren de hoogtijdagen van het producers trio Stock , Aitken & Waterman . Die met veel tophits en albums uit die periode iets van doen hadden . Een niets aan de hand plaat dus eigenlijk . Kim doet haar best en er staan sympatieke liedjes op .Wat slowers en wat dancytracks .
Never Trust A Stranger is zelfs aanstekelijk en heeft een lekker refein .
Hierna was de magie wel weg en kon Kim rustig aan kinderen beginnen en zich op gaan maken voor een loopbaan als tuinarchitecte . Tegenwoordig treed ze weer op .

avatar van LucM
Deze heb ik nog op LP. Een aardig album die een aantal hits leverde zoals "Hey Mister Heartache", "You Came", "Four Letter Word" en "Never Trust a Stranger". Ik ben het wel eens met musicfriek en bikkkel2 dat Kim Wilde geen hoogstaande zangeres is, maar haar hits mogen er wel zijn.
Van typische hitparade-acts zoals Kim Wilde kun je trouwens beter een goede compilatie kopen dan haar reguliere albums.

Maar liefst 4 hitsingles, dan doe je het zo slecht nog niet. Toen het gros van de early eighties popidolen niet meer meetelden, stond Kim Wilde nog stevig aan de top.

Ik geef de voorkeur aan de songs en productie van haar eerste albums, maar deze heb er ik graag bij staan.

avatar van dazzler
Er waren zelfs 5 singles.
De eerste 4 tracks en track 6.

Wilde Life: the official Kim Wilde fansite Discography - wilde-life.com

avatar van Madonna
Heb haar live gezien in 1988. Stond ze in de het voorprogramma van de King of Pop Michael Jackson. Was een succesvol jaar voor haar. Deze CD is best leuk, staan genoeg leuke nummers op.

-3-

avatar van Poeha
Vind dit juist een puik album van Kimmie.
Vooral de laatste 3 tracks en uiteraard Never Trust a Stranger stijgen boven de rest uit.
Ik zet hem meteen weer eens op, is alweer veel te lang geleden.

Tracks 4 en 5 zorgen ervoor dat het geen 5* album is geworden na al die jaren.

avatar van Janz
Wilde Kim probeert zich hier staande te houden tussen Madonna en de Stock, Aitken & Waterman producties, maar overtuigt toch het meest als zij terugkeert naar haar eigen geluid, zoals op Never Trust a Stranger.

avatar van vigil
Komt hier even een mooie remaster van

bonustracks
11. Tell Me Where You Are (B-side of ‘Hey Mister Heartache’)
12. Wotcha Gonna Do (B-side of ‘Never Trust A Stranger’)
13. She Hasn’t Got Time For You ’88 (B-side of ‘Four Letter Word’)
14. Hey Mister Heartache 7″ version

11. Four Letter Word Late Night mix
12. Love In The Natural Way extended version

avatar van Poeha
Hier een remaster van
Daar word ik nou eens vrolijk van ...een aantal uitvoeringen van wat extra's heb ik al, maar verder komt deze hoog op de most wanted lijst te staan.

avatar van dazzler
Mooi, de twee voorgangers hadden al een tijdje een remaster.
Het was dus nog even wachten op het beste album van dit drietal.

Haar drie eerste voor EMI waren al geremasterd.
Ik heb ze in huis, maar de kwaliteit is niet zo denderend.

avatar van lennon
Singles zijn leuk (alhoewel.. 4 letter word is wat zoetjes...), de rest valt me tegen....

avatar van spoiler
Een redelijke plaat, maar "Never trust a stanger" mocht ik vroeger graag luid draaien. Wat een lekker nummer is en blijft dat.

avatar van vigil
Gisteren de 2disc versie meegenomen. Een hele stapel lag er bij de Media Markt (Rotterdam Alexandrium) voor het mooie bedrag van 6,99!

Ik zal de cd een paar beluisteren en dan zal ik er een stukje over plaatsen. Ik heb nu wel een aantal cd-singles over uit die tijd maar die raak ik ook wel weer kwijt :-0

avatar van Castle
Ik ben benieuwd wt je bevindingen zijn. Ik had het album ooit na uit komen gekocht en op wat singles na niet echtkapot van.
Misschien de bonusdisc met remixen wat is?

We wachten af

avatar van dazzler
Die luistersessie is er gekomen, maar baarde weinig opzien.
Ik vond zelfs de singles minder spectaculair dan ik mij herinnerde.
Dus dat bijhorende geschrijf leek me niet zo eenvoudig.

You Came en vooral Never Trust a Stranger steken er met kop en schouders bovenuit.

Deze reminder herinnert me er ook aan dat ik mijn punten nog moet herzien.

Castle schreef:
Misschien de bonusdisc met remixen wat is?

Veel ken ik er al van (via die cd-singles) en die zijn over het algemeen wel de moeite waard. Maar ik moet het allemaal even uitzoeken wat ik wel en niet heb.

dazzler schreef:
Die luistersessie is er gekomen, maar baarde weinig opzien.
Ik vond zelfs de singles minder spectaculair dan ik mij herinnerde.
Dus dat bijhorende geschrijf leek me niet zo eenvoudig.

Deze reminder herinnert me er ook aan dat ik mijn punten nog moet herzien.

avatar van Mjuman
Ooit op lp gekocht voor luttele duiten. En toen kwamen Nena en Kim samen weer op de buis: een ietwat uitgezakt moeke - die veel over tuinen schreef - en een nog steeds 'droge' rock-chick; dan ga je dingen weer draaien en besluit je dat het welletjes is.
Herinner me Kim liever van Cambodia, Kids in America, Chequered Love, evt View from a Bridge - frisse, leuke, no-need to worry (denk Kim Appleby) muziek op RAK.

Een luistersessie en bijhorend geschrijf volgen nog.

Oei...ik vind 1 schijf al een hele kluif. 2 zal waarschijnlijk een marteling worden. Inderdaad you came en stranger zijn top. De rest verreweg van dat.

avatar van Mjuman
vigil schreef:
Ah, het Kim bashen is blijkbaar ineens begonnen

Welnee, man - alleen als ik 7 foppen uit ging geven voor muziek zou ik dat niet aan een dubbel-cd van dit album uitgeven - ging ik eerder op zoek naar een goedkoopje van OMD's laatste Ik heb de eerste 5 lp's van haar en draai ze zeer zelden; m.n. op verzoek van een zeker iemand. Gaat de compilatie-cd mee in de auto (vakantie), wordt ie hoogstens eenmaal gedraaid. Gewoon passé, rien ne va plus - klaar! Nix negatiefs verder.

avatar van vigil
Maar ik heb die laatste van OMD al dus vandaar dat mijn keuze hier op is gevallen.

Kim is uiteraard wel een beetje voorbij maar we waren wel allemaal vroeger stiekem een beetje op haar dus dan mag je daar best nog wel eens aan terug denken zonder al te veel in het verleden te blijven hangen

vigil schreef:
Ah, het Kim bashen is blijkbaar ineens begonnen

Nee hoor, maar dit album is gewoon slappe hap naar mijn idee... dus het is meer Close bashen

Hoe zou ik haar ooit kunnen bashen?

Hehe id..bovendien staan hier best goeie nummers op en ze is knap..

avatar van Rudi S

Hoe zou ik haar ooit kunnen bashen?

En zeker niet Joepie bashen, die heb ik ook nog wel gelezen.