B.B. King - One Kind Favor (2008)

Blues
Label: Geffen

1. See That My Grave Is Kept Clean (4:49)
  2. I Get So Weary (4:17)
  3. Get These Blues Off Me (4:30)
  4. How Many More Years (3:10)
  5. Waiting for Your Call (6:02)
  6. My Love Is Down (5:25)
  7. World Is Gone Wrong, The (4:24)
  8. Blues Before Sunrise (4:21)
  9. Midnight Blues (3:49)
  10. Backwater Blues (7:36)
  11. Sitting on Top of the World (3:41)
  12. Tomorrow Night (5:00)
Deze nieuwe B.B.King doet zijn naam van King echt alle eer aan.
Ik persoonlijk heb mij deze aangekocht op vinyl.Dit is kippevel blues zoals er nog meer zou mogen gemaakt worden.
Hopelijk wordt onze King nog zeer oud en maakt hij nog heel veel van deze mooie platen.
Zeker kopen................
Keep The Blues Alive

J-P

avatar van Ronald5150
Op hoogbejaarde leeftijd komt B.B. King met een dijk van een album. Producer T Bone Burnett creëert de perfecte omstandigheden voor King om met "One Kind Favor" nog een keer te schitteren. Burnett verzameld een aantal klasse muzikanten die samen met B.B. King een prachtig authentiek bluesgeluid neerzetten. De stem van B.B. King lijkt nog op geen enkele manier aan kracht te hebben ingeboet en klinkt ontzettend diep en donker. Met name in de slow blues liedjes gaat die stem door merg en been en heeft een heerlijk rauw randje. Ook het kenmerkende gitaarspel van King is overduidelijk aanwezig op "One Kind Favor". King laat Lucille weer prachtig zingen en aan de mooie warme klank is niet te horen dat King al 83 jaar is. Met "One Kind Favor" levert B.B. King een van zijn beste albums ooit af en hij bewijst eens en te meer dat hij de absolute King of the Blues is.