LL Cool J - Exit 13 (2008)

Label: Def Jam

1. It's Time for War (2:18)
  2. Old School New School (3:57)
  3. Feel My Heart Beat (3:34)

met 50 Cent

4. Get over Here (2:52)

met Nicolette, Jiz, Lyrikal en Ticky Diamondz

5. Baby (3:43)

met The-Dream

6. You Better Watch Me (3:07)
  7. Cry (4:15)

met Lil' Mo

8. Baby [Rock Remix] (4:20)

met Richie Sambora

9. Rockin' with the G.O.A.T. (4:02)
  10. This Is Ring Tone M... (5:49)

met Grandmaster Caz

11. Like a Radio (3:20)

met Ryan Leslie

12. I Fall in Love (3:40)

met Élan

13. Ur Only a Customer (5:06)
  14. Mr. President (4:35)

met Wyclef Jean

15. American Girl (4:26)
  16. Speedin' on da Highway / Exit 13 (4:48)

met Funkmaster Flex

17. Come and Party with Me (4:37)

met Fat Joe en Sheek Louch

18. We Rollin' (3:03)
  19. Dear Hip Hop (4:27)

met DJ Scratch

20. New York, New York (Interlude) * (0:18)
  21. New York, New York * (3:58)
  22. 5 Boroughs * (4:28)

met KRS-One, Method Man, Jim Jones en Lil' Kim

avatar van 'State Of Mind'
Volgens mij wordt dit echt een vet hard album.

avatar van jelmer19
Clipjes even toegevoegd!

avatar van RJR
RJR
De beat van Baby vind ik zo erg lijken op die van Non Stop...

avatar van JLjuju
Ben hier totaal niet benieuwd naar

avatar van Woltertjes
Alweer een artiest die over de president rapt. (nr 14)

Obama is wel populair volgens mij. Nas heeft er al een nummer over op zijn album en Young Jeezy ook. En nu LL Cool J ook.

avatar van Stapler
RJR schreef:
De beat van Baby vind ik zo erg lijken op die van Non Stop...

Maar dan (nog) slechter. En hij lijkt dus ook op Boks Ouwe

avatar van Jorge-E
Woltertjes schreef:
Alweer een artiest die over de president rapt. (nr 14)

Warren G ook op het album the G-Files die nog moet uitkomen, en die noemt ook Mr. President.

avatar van 'State Of Mind'
Mr. President van Warren G is vette track!

avatar van Game
Ik heb het echt gehad met LL. Zijn vorige album was echt slecht, waarom hij nog rapt is eigenlijk nog de vraag...Het verbaast me dat hij niet met ontbloot bovenlijf op de cover staat.

Dat hij met 50 Cent samen werkt is sowieso voor mij al de reden om dit album niet te checken. Hij verneukt zijn legendarische status een beetje vind ik.

avatar van Kill_illuminati
Game schreef:

liever 50' dan Jeezy die ik trouwens zag in de "Baby " clip.
Ik vraag me af of KRS hem nog een icon noemt of de G.O.A.T. zoals hij deed op de DVD: "Beef" over de Canibus VS LL Cool J beef.
die beat doet me denken aan die tergende beat van dat nu inmiddels oude Usher singel (kom niet op de naam,eigenlijk maar goed ook).LL is altijd al iemand die buiten z'n schoenen heeft gelopen, en altijd te commercieel doet dus ditis eigenlijk geen verassing.

zoals "Game"al aangaf is het enige nieuwe is inderdaad de cover, eens geen LL op de hoes.(radio en phenonem uitgezondert ).

avatar van jelmer19
Eerste indruk is dat er heel soms wel wat leuks tussen staat maar het meerdendeel vind ik toch niet veel aan!

avatar van 'State Of Mind'
Eerste track is al een gruwelijk lekkere binnenkomer!

avatar van 'State Of Mind'
Na eerste luisterbeurt hier even een lijstje van de tracks die me redelijk tot goed bevallen.

1. 2. 3. 4. 6. 9. 14. 16. 19.

13 & 15 zijn ook wel leuke tracks, voornamelijk door de beats.
7 heeft ook een goede beat.

Gote pluspunt zijn de producties van 't album.

Maar dit is zeker een grote verbetering ten opzichte van ''Todd Smith''.

Favoriete track is de eerste track ''It's Time For War''

Dit zal wel een ruime 3.0 gaan worden.

Relax
Dit is zijn 12de album.. was grappiger geweest als het zijn 13de was.

avatar van 'State Of Mind'
Hij heeft z'n mixtape ook meegerekend denk ik; The Return of the G.O.A.T.

Mijn review:

**It's Time For A War**
Heerlijke binnenkomer, welke me doet denken aan zijn eerdere albums. Z'n raps zijn heerlijk op dit nummer, ik denk m'n favoriet van het album op dit moment.

**Old School, New School**
Lekker nummer met goede raps en lekkere lyrics. Op dit nummer kan ik echt horen dat hij weer terug wil naar vroeger. Maar of het hem helemaal lukt?

**Feel My Heartbeat**
Echt niet mijn ding dit nummer. Zijn het zowel 50 als Kelis op deze track? Ik vind het nummer echt enorm irritant en ze hadden het nummer beter kunnen schrappen.

**Get Over Here**
Echt een geweldig nummer. Heerlijke raps en goeie lyrics. Nicolette springt er voor mij echt uit op dit nummer, maar de rest vind ik ook super op dit nummer, waaronder de flow van LL.

**Baby**
Nou dit nummer ken ik onderhand wel. Het is een nummer wat wel lekker weg luisterd, maar meer voor ff tussendoor. Het is niet een nummer dat ik me over 10 jaar nog ga herrinneren.

**You Better Watch Me**
Eindelijk weer een beetje oude LL Cool J. Vind het nummer alleen wel een beetje irritant, door die kerel op de achtergrond. Maar toch zijn z'n raps niet verkeerd.

**Cry**
Dit was het eerste nummer wat ik hoorde van het album. Op zich ook een aardig nummer, maar niets wat me bij gaat blijven. Gewoon een lekker R&B nummer voor tussendoor.

**Baby Rock**
Walgelijk nummer! Ik weet niet wat hij met dit nummer heeft willen bereiken, maar ik vind het helemaal nix. Ik ga em denk ik maar skippen met luisteren.

**Rockin' With The Goat**
Eindelijk weer eens een echt goed nummer. Heerlijke lyrics en goeie raps. Eindelijk horen we weer een x de echte LL, hij heeft het dus toch nog in zich.

**This Is Ringtone**
Op zich wel een aardig nummer, maar toch ook weer nix wat eruit springt. Vind z'n raps opzich wel goed, maar ik vind het nummer redelijk slecht geproduced.

**Like The Radio**
Toen ik zag dat Ryan Leslie aan deze track meewerkte, had ik hoge verwachtingen. Helaas maken mijn verwachtingen het niet waar. Vind de track echt helemaal niks.

**I Fall In Love**
Gelukkig kan LL ook nog goede nummers maken. Eindelijk weer een nummer wat gewoon lekker is om te luisteren, waarbij de raps goed zijn. Over de lyrics ben ik nog niet helemaal uit.

**Ur Only A Customer**
Geweldig nummer!! Dit zijn de nummers waarvan ik hou, het neigt wel een beetje naar de R&B kant, maar toch echt een goed nummer. Mag ie van mij wel releasen.

**Mr President**
Ik verwacht altijd best veel van een nummer met Wyclef. Het is alleen echt weer zo'n typisch Wyclef nummer, wat we onderhand wel kennen. Toch zijn LL's raps heerlijk!

**American Girl**
Op zich een lekker nummer om te luisteren met goeie lyrics, maar toch vind ik hem na 2 minuten irritant worden, dus uiteindelijk niet helemaal positief over.

**Come And Party With Me**
Lekker nummer van LL en Fat Joe. Vind ze allebei goed passen op het album en ze leveren allebei goed werk. Zeker 1 van de uitblinkers op het album.

**We Rollin**
Niet gedacht, maar toch nog een lekker nummer. LL wil denk ik nog wel een hit scoren met een slowjam rap nummer, waarbij deze er denk ik wel perfect voor is.

**Dear Hip Hop**
Ook wel weer een lekker nummer, maar zulke nummers kennen we onderhand wel een keer. Als dit nummer weg was gelaten had ik niks gemist op het album.

Top 5:

**5** Come And Party With Me

**4** We Rollin'

**3** Get Over Here

**2** Ur Only A Customer

**1** It's Time For A War

=======================================

Ik vind Exit 13 opzich wel een aardig album. Het album wisselt goede en slechte nummers een beetje af. Helaas heeft het album maar een aantal echte uitblinkers, en in mijn ogen net iets te weinig goede nummers om het echt te gaan redden. Toch wel een grote verbetering op z'n vorige album.

Mijn oordeel: 2,5 / 5,0

Relax
Je vind ieder nummer goed en/of heerlijk.. toch een 2.5 ?

avatar van 'State Of Mind'
Ja inderdaad een beetje vreemde redenatie voor slechts een 2.5.

Als het album niet echt tracks heeft die eruit springen, is het album me niet meer waard als een 2,5. En ik vind nieteens elke track goed of heerlijk.

avatar van 'State Of Mind'
Ik zou wel eens willen weten wie ''It's Time For War'' heeft geproduceerd.

avatar van Rhythm & Poetry
0,5
De eerste twee nummers (met name de eerste) wisten mij te verbazen. Twee sterke producties met een felle LL. Daarna gaat het echter de mist in, mede door de gastartiesten maar ook door de dramatische lyrics van de gastheer zelf. Productioneel wordt het nog wel eens leuk (zoals de Baby Rock Remix, Ur Only a Customer en American Girl). Ik had er zeker minder van verwacht, maar alsnog is het een matig album.

Edit: 1200ste stem

tuktak
Rickiejj, je bent 16. Speedin' on da Highway / Exit 13 vergeten te reviewen

wat ook best een acceptabele track is trouwens.
de eerste 2 tracks beginnen idd wel ok, zelfs track 3 met 50cent vind ik nog wel te pruimen als dat 1 van de mindere tracks zou zijn geweest.
het niveau zakt daarna echter drastisch en worden aardige tracks afgewisseld met bagger. hip-pop wordt afgewisseld met wat 2008 hiphop en zelf wat oldscoolsound (grandmaster caz).
al met al had hier veel meer in kunnen zitten. het album is echter een zootje geworden van stijlen waar ook nog eens teveel missers op zitten, de plaat duurt daardoor eigenlijk ook te lang. ll heeft alle ingrediënten in zich om een classic te maken, het is er alleen nog nooit uitgekomen.

avatar van 'State Of Mind'
Goede gastbijdrage van Nicolette op ''Get Over Here'' haar flow bevalt me heel goed. Refrein van 't nummer is in tegenstelling tot dat niet om aan te horen!

avatar van lizzy123
wanneer komt de cd uit of is tie al uit gelekt op het net ???

avatar van 'State Of Mind'
Hij is op 5 september gelekt en op 9 september officieel uitgekomen.

tuktak
hij is al zolang gelekt dat ik hem al niet eens meer luister

avatar van Jorge-E
Ik heb hem zelfs al in de winkel zien ligge.

avatar van realmadrid23
zijn laatste album onder Def Jam, het is de schuld aan jay-z dat LL niet meer scoort in de hitlijsten. ( zegt hij zelf).

avatar van Stapler
Beetje sneu zo'n uitspraak.

avatar van 'State Of Mind'
Hoezo is dat Jay-z zijn schuld?