Bløf - Oktober (2008)

Alternatieve titel: Pickering Sessies Deel 1

Label: EMI

1. Oktober (3:27)
  2. Eilanden (5:07)
  3. Van Veraf Was het Zo Mooi (4:21)

met Sam Bettens

4. Wij Geloven Nergens In (3:59)
  5. Liefdesbrief (3:34)
  6. Labrador (5:36)

7. Donkerrood (4:46)
  8. Hoe Lang Blijf Je Binnen? (2:51)

9. Adem In (4:38)
  10. Kouder Dan IJs (2:51)
  11. Vallende Engel (4:40)
  12. Zo Mooi Zo Mooi (4:08)
  13. Teveel (6:46)
  14. Liefde & Drank *
Baltasound
zorro83 schreef:
Als je het 06-nummer googled krijg je een advertentie van ene Kees uit Goes die op autozoeker een lichtgroene Chevrolet te koop aanbied. Erg vreemd...

En als je Umoja omdraait krijg je Ajomu, en dat is Japans voor massamoord

avatar van dix
dix
Robbieholland schreef:
Uiteraard zit het muzikaal en tekstueel goed in elkaar, maar ze hebben de lat inmiddels zo hoog gelegd in voorgaande albums, waarin ze zich altijd doorontwikkelden, dat dit een tegenvaller is.

Die lat lag inmiddels zó hoog dat ze erover gestruikeld zijn, lijkt mij.

avatar van SemdeJong
Dit weekend Oktober een paar keer geluisterd. Het weer was slecht en dit album paste prima bij het weer. Hier bedoel ik niet mee dat het een slecht album is. Het album pas gewoon goed bij een regenachtig weekend. Ga dit album zeker nog vaak beluisteren.

avatar van Hans Brouwer
Ik ben absoluut geen Bløf fan . Maar..... gisteren kreeg ik in de plaatselijke bibliotheek de nieuwste OOR onder ogen met daarin een recensie over het laatste product van Bløf: "Oktober (2008)". In desbetreffende recensie kreeg "Oktober (2008)" meer dan lovende woorden. Ik kan er niet over oordelen want ik ga mij absoluut niet wagen aan "Oktober (2008)". Echter als "een dienst" wil ik al onze Bløf fans dit goede nieuws niet onthouden .

avatar van dix
dix
Ik hoorde net de single 'oktober' voorbijkomen op radio 1.
De tekst is weer om te huilen zo slecht, maar dat waren ze altijd al... echter, ik vond de muzikale omlijsting eigenlijk wel fraai. Zoals aangekondigd, sober, maar zeker smaakvol.

avatar van Reijersen
Ik moet zeggen dat ik ansich best een liefhebber ben van Blof. En met deze nieuwe telg hebben ze een mooie ingetogen en sfeervolle plaat neergezet.

Reijersen schreef:

Inderdaad en dit is toch echt de Blof waar ik het meest van houd. Geen felle gitaren, geschreeuw en gerock... Ook mooi, maar dit album is juist een mooie aanwinst in hun collectie. Zeker na Umoja en dat vreselijke live-album dat daarna verscheen.

ElsenaarMetal
Ik ben denk ik één van de weinigen die Umoja toch wel een aardige plaat vond.
maar dit vind ik nou niet bepaald goed.
Misschien dat de teksten goed zijn, of weet ik wat.
Maar het is allemaal zo slaap verwekkend dat ik moeite heb naar de plaat te luisteren.

Misschien dat er een enkel nummer is die leuk begint waarvan ik denk, hé die is wel aardig.
Maar dan gaat het nummer door en dan valt het allemaal wel weer mee.

Ik hoop echt dat April wat beter word want hier word ik niet vrolijk van.
Of is dat niet de bedoeling van deze plaat?

Ik bedoel Labrador. Ik snap dat je van je hond houd maar om er zo'n druil nummer van te maken. Sorry maar van mij niet nodig.
Mijn eerste cijfer na een aantal pogingen gedaan te hebben de cd te luisteren:

2.5 (ik ben nog redelijk vind ik zelf?)

avatar van mjoewsick
Toen ik Oktober (de single) horde, dacht ik met Frank Boeijen van doen te hebben......

Mooie luisterliedjes....

avatar van tribaltyn
dit tekent met het zo vaak voorkomende slappe nederlandse gezeur wel erg af tegen het vorige album Omoja. wat veel vernieuwender was en een wereldse klank bevatte...

avatar van rudiger
mjoewsick schreef:

Geef mij October van U2 maar .

avatar van hadiederk
mjoewsick schreef:

Hoezo? 't Is toch goed verstaanbaar?
Of bedoel je dat ze dezelfde vage lyriek hanteren.
"Wie wil er bloed op de achterbank van de werkelijkheid"

SPAROOD
Lekker wegluisterend album.

hadiederk schreef:
Hoezo? 't Is toch goed verstaanbaar?

Sjesis wat een originele opmerking he... Leef je nog in de 80-ige jaren???

Joy
wij geloven nergens in, ik denk acuut aan fokke en sukke

zoveel prachtige muziek op de wereld, en dan luistert men naar blof

tis nog jammer

stuart
Het is in ieder geval beter te verstaan dan Toeoel.

Joy
los daarvan, wij geloven nergens in is nogal een boute uitspraak
dat zou betekenen dat de hele band de neus exact dezelfde kant op heeft staan en met individuen is dat never nooit het geval, zelfs niet bij de individuen ten tijde van 40/45 in een concentratiekamp met voor de buitenwereld ogenschijnlijk maar 1 deler, zien te overleven

wij geloven nergens in is dan ook een titel die nergens op slaat en nogal kinderachtig overkomt

je kan er dan ook helemaal niks mee

tenzij het regime 40/45, zich in de band op kleine schaal afspeelt en 1 ervan de fuhrer is en bepaald dat de hele band nergens in gelooft, wat dan weer een utopie is

ook van veraf is blof niet mooi

stuart
Jij ook niet

Joy
beweer ik ook niet, sterker, ik zou van mij net zover weg blijven als van blof als ik jou was

avatar van Bulsara
Dit album past prima in Bløf's niet-streven om elke keer maar meer, beter, groter en weet-ik-veel te moeten zijn, zoals bijv. dhr. Borsato wel doet. Die wordt ronduit vervelend, terwijl dit album juist "minder is meer" is. Hulde voor "Eilanden" en vooral "Van Veraf Was Het Zo Mooi". Past uitstekend bij een onstuimige herfstdag, met een lekker bokbiertje erbij. Ben benieuwd was "April" gaat worden!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Bløf blijft me teleurstellen met hun zware sh*t albums. In het begin maakten ze nog leuke muziek. Lekker losjes, lichte thematiek en gewoon erg gezellige muziek. Het lijkt erop alsof we dat nooit meer terug zullen horen. Bløf is voor mij al verleden tijd geworden na hun eerste album en dit album is een bevestiging op die regel.

1.5* voor het enkele, inde buurt komend van aardige, nummer.

avatar van levensnevel
mw levensnevel kwam vorige week opgetogen met dit zilveren schijfje aanzetten: de nieuwe Bløf'. Heb de CD ondertussen een aantal maal afgeluisterd (het is 'gelukkig' de korte versie)
Het valt allemaal niet mee dat inspiratieloze gesomber liedje na liedje. Laten we het houden op een kortstondige dip in de inspiratie en creativiteit van de heren.
1 klein juweeltje wat hoop geeft voor de toekomst van deze Zeeuwse heren: het nummer Liefdesbrief
2 kleine sterretjes voor de moeite

avatar van IntoMusic
Lol... wat een emotie en een lage scores... En ik doe er nog wel een half sterretje bij. Beste album van hun sinds tijden en tijden . Maar als je van plaatje vol met het geschreeuw van Pascal houdt, tja dan is dit andere koffie
Daarnaast is het een mening om het inspiratieloos of niet creatief te noemen. Gewoon even wat rustiger aan en wat lekker kabbelende muziek... nietssss mis mee.

Sstttt
IntoMusic schreef:
Je gaat er alleen zo van..... .

Sstttt schreef:
Je gaat er alleen zo van..... .

Moet je maar een andere naam gebruiken . Achja, voor een lekkere zondagochtend of heerlijk met de koptelefoon op...

Nightporter
Als Blöf een van de vaandeldragers moet zijn van de hedendaagse nederpop, dan is het toch buitengewoon droef gesteld. Muzikaal en tekstueel is het bijzonder armoedig. Het is een band met muzikanten, die zich absoluut niet onwikkeld hebben de de afgelopen jaren. Blöf bezit niet de creativiteit de luisteraar te verassen en te boeien. Elk jaar brengen ze weer van die tamme albums uit. Huishoudbeurspop !

Nightporter schreef:
...Huishoudbeurspop !

Hebben ze in ieder geval een groot bereik bij de huisvrouwtjes... Uhm, misschien dat ik maar een carrieremove ga maken richting huisman...