Hollywood Undead - Swan Songs (2008)

Rock / Hip-Hop
Label: A&M

1. Undead (3:22)
  2. Sell Your Soul (3:57)
  3. Everywhere I Go (3:45)
  4. No Other Place (3:16)
  5. No 5 (3:05)
  6. Young (3:16)
  7. Bottle and a Gun (3:30)
  8. Black Dahlia (3:14)
  9. This Love, This Hate (4:25)
  10. California (3:17)
  11. City (3:34)
  12. The Diary (4:35)
  13. Pimpin' (3:07)
  14. Paradise Lost (3:10)
  15. Pain * (2:42)
  16. Knife Called Lust * (3:00)
  17. The Loss * (3:12)
  18. The Natives * (3:40)
bro
Erg leuke mix tussen schreeuwerige rap en schreeuwerige rock!
Sommige nummers zijn puur rap (opgelet: het is geen gangster-rap, voor echte rapfans klinkt het misschien als wannabe-rap maar ik vind het nog goed klinken), andere neigen dan weer heel sterk naar rock, en sommige zijn een mooie mix ervan. Meestal zijn de nummers dan schreewerige rap in de strofes en gitaren + cleane zang in de refreinen. De cleane zang kan soms een beetje beu overkomen omdat het nogal een hoog en jong jongensstemmetje is, maar over het algemeen vind ik het wel goed klinken.
Het single'tje Everywhere I Go doet me sterk denken aan Eminem, maar dan gewoon beter.

Nummers zoals Young zijn erg goed, naar mijn mening.

avatar van bennerd
Geef mij maar de eerste twee nummers, de rest verveelt te rap.

bro
Undead en Young zijn nog de enige 2 nummers die ik regelmatig eens durf opzetten.

Een erg leuk album om te luisteren. Moet zeggen dat er een paar nummers bij zitten die mij net iets te schreeuwerig zijn, maar de rest klinkt erg goed.

De muziek doet me denken aan een mix tussen Eminem/50 Cent, Linkin Park (vooral in uit hun begin jaren) en iets van punk-rock achtig iets wat ik niet helemaal thuis kan brengen.

Zoals Bro al zei:
bro schreef:
Erg leuke mix tussen schreeuwerige rap en schreeuwerige rock!

Al met al een goed album en zeker de moeite waard om naar te luisteren.

lambf
Een beetje wannabe ?

Die single en clip zijn toch het dieptepunt zo ver dit jaar in muziek.....

Leuk eerste nummer, maar jammer genoeg dwaalt het daarna alle kanten op. De Eminem-achtige rap is nog goed te genieten (persoonlijk vind ik het sterker dan Eminem zelf), maar wat dat lijzige stemmetje erbij doet snap ik niet. Sommige nummers zou je bovendien eerder van een boyband verwachten. Laatste nummer was ook nog wel aardig.

Sympathiek van de rest van de band dat ze niet laten zien wie dat ielige stemmetje veroorzaakt door eensgezind een masker te dragen. Maar na ICP (ok dat is schmink) en Slipknot natuurlijk niet origineel meer.

Ik heb er nu een paar nummers van geluisterd en vind het best ok klinken moet ik zeggen. Ga er wel even meer van luisteren denk ik en ben ook erg benieuwd hoe t live is. Staat er een hele band bij dan?

Relax
Wat een zielige act is dit...

Echt pubertjes die vinden dat ze een slecht leven hebben en met maskers "cool" lijken.

De muziek is nog slechter..

avatar van bennerd
Ze komen enkel tien jaar te laat om nog echt door te breken. Toen had dat best wel gelukt, denk ik.

avatar van De-noir
Ik zie ze ook net op tv, echt slecht tot in den treure

ElsenaarMetal
undead en Young zijn de enige twee die ik nog wel aan kan horen, de rest hoeft van mij niet, t is niet slecht. maar zeker niet goed.

avatar van james_cameron
Wat dubieuze mix tussen hip hop en rock. De zes jochies klinken als een mix van Eminem en Linkin Park, met de 'street credibility' van de Backstreet Boys. Gelikt in elkaar gezet met een lekker volle produktie, maar de songs zijn eenvoudig qua opbouw en er is weinig afwisseling. Ook is er gewoonweg een tekort aan goede tracks. Ik zou niet durven zeggen of we hier meer van gaan horen. En willen we dat eigenlijk wel?

avatar van MAS
MAS
Rock en hiphop dit ga ik eens checken. Kan een heel goede combo zijn zoals bij RATM.

EDIT: de 3 clipjes gekeken. Jammer, ik heb ze allemaal voor einde afgezet en vond het echt niks.

avatar van KittyBrainz
Relax schreef:
Wat een zielige act is dit...

De muziek is nog slechter..

Eigenlijk dragen ze hun maskers omdat ze hunzelf anders lelijk vinden

avatar van Timmie
sommige nummers zijn nog wel goed. het is geen pure hip-hop het is heel anders.

avatar van SweetMetal
Het album begint met krachtige en goede nummers, na een tijdje gaan de nummers wel vervelen omdat het allemaal nogal op elkaar lijkt

avatar van MusicTiger
Wat een negativiteit hier zeg!
Hollywood Undead is gewoon een van de beste bands. Dit album is top!

avatar van Nargathor
Ik kan hier nog wel redelijk naar luisteren. Vooral het nummer The Diary vind ik goed. Andere nummers die nog wel te luisteren zijn. Everywhere I Go, No Other Place en Bottle And A Gun. Undead en Young vind ik dan wel weer standaard TMF muziek XD.

Rizz
Niet echt boeiend.
Ik moet aan een baby-versie van Slipknot denken met Super Mario achter de knopjes.

verassend vette muziek! elk nummer is vet, alleen na een stuk of 10 nummers begint het te vervelen, vind dit eigenlijk vetter dan slipknot

avatar van Don Cappuccino
Waarom vergelijken veel mensen Hollywood Undead met Slipknot? De enige overeenkomst die ik kan vinden is dat beide maskers dragen. Qua stijl is het anders.

je hebt eigenlijk wel een beetje gelijk, komt meer omdat meerdere mensen het doen en op youtube ook veel staat met slipknot vs hollywood undead enzo en als je hollywood undead intypt krijg je ook veel slipknot nummers en dat soort dingen stijl is idd beetje anders maar er zijn wel overeenkomsten

avatar van JustMike
Is Jeffrey Star gay?! dit is een serieuze vraag!

ik weet niet, vind de muziek btw steeds slechter worden ben lang niet meer zo enthousiast als eerst

rockdude schreef:

Ja, maar ik wil toch nog wel een nieuw album zien...

avatar van JustMike
circles & paradise lost zijn toch emonummers?

JustMike schreef:
circles & paradise lost zijn toch emonummers?

nee hoor, hoe kom je daarbij? en circles ken ik helemaal niet? staat volgens mij niet eens op dit album

JustMike schreef:

Ja, maar ik wil toch nog wel een nieuw album zien...

ja ik ga als ze een nieuw album hebben zeker luisteren!

rockdude schreef:

ja ik ga als ze een nieuw album hebben zeker luisteren!

Ik heb gehoord dat het 'Undead Bitches' gaat heten, maar dat zijn maar geruchten.