Exodus - Let There Be Blood (2008)

Label: Zaentz

1. Bonded by Blood (3:46)
  2. Exodus (4:08)
  3. And Then There Were None (4:43)
  4. A Lesson in Violence (3:52)
  5. Metal Command (4:16)
  6. Piranha (3:48)
  7. No Love (5:11)
  8. Deliver Us to Evil (7:10)
  9. Strike of the Beast (4:00)
  10. Hell's Breath * (2:49)
avatar van AGE-411
Is dit een regulier album?
Kan toch niet?

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Neen, heropgenomen debuutalum. Onze vriend Wiki zegt: Let There Be Blood is a rerecorded version of Exodus's seminal 1985 album Bonded By Blood, featuring their modern lineup. The only band members who play on both Bonded By Blood and Let There Be Blood are guitarist Gary Holt and drummer Tom Hunting.

Overbodig of leuk? De tijd zal het uitwijzen...

avatar van James Douglas
En die nieuwe brulboei gaat de valse zanglijnen van Baloff voor zijn rekening nemen? Wie bedenkt dit? Een album dat heel erg gezien moet worden in het licht van de tijdsperiode 'opnieuw' opnemen. Hier zal Rick Hunolt vast blij mee zijn en hij niet als enige..

avatar van sdr
sdr
Hier kijk ik erg naar uit, Bonded by Blood is een klassieker natuurlijk maar ik houd eigenlijk niet echt van de stem van de zanger die ze toen hadden. De laatste zanger vind ik zelf beter. Al zullen er vast niet veel mensen er net zo over denken.

Twee nummers van dit album zijn te beluisteren op hun myspace:

avatar van Dexter
Dukes is een goede zanger, maar dit betuigt toch gewoon van weinig respect tegenover Baloff

Absoluut onnodig, dat ze maar eens verder gaan met Atrocity II.

avatar van Dime
Bonded by Blood zonder Baloff, te belachelijk voor woorden.
Overbodige, respectloze release.

avatar van exodus
Ik kan bijna niet wachten om "Let there be Blood" aan te schaffen. Ik heb reeds 2 nummers gehoord op hun My Space, en wat ik zo hoor pakt heel verrassend uit vooral. Ik vind Rob's zang sowieso op de laatste Exodus albums dichter bij het geluid van de legendarische Paul Baloff komen, dan Steve "Zetro" Souza. (Souza was als zanger ook weinig mis mee, maar klonk anders) Dus wat dat betreft is Rob Dukes meer de man om de Thrashklassieker Bonded by Blood 24! jaar na dato in te schreeuwen! Wel hoop ik dat de gitaren voldoende hard in de mix staan, aangezien ik dat altijd een opvallend element in de totaalsound van Exodus heb gevonden. (Mijn computer geeft niet voldoende aan mijn kritische oortjes om iets zinnigs over een eventuele gewenste productie te zeggen). Maar nogmaals, wat ik zo via hun My Space al heb mogen horen, wond mij ouderwets op, en het idee vind ik ook weinig mis mee om deze klassieker nog eens een keer goed in de schijnwerpers te zetten. Bovendien kun je ook eens een keer horen hoe oude klassiekers met de mogelijkheden van tegenwoordig klinken; ook leuk om te vergelijken. Exodus heeft 2 maal in mijn leven mijn hart veroverd: de eerste keer midden jaren 80 met hun eigen mooie warme en agressieve Bay Area Thrashgeluid! En de tweede keer paar jaar terug met hun IJZERSTERKE comeback! Ik ga ze misschien binnenkort voor de vierde keer zien dit jaar alweer. En Exodus...please, Let there be Blood!

Ik heb 'm.

avatar van vin13
Ze, Exodus, hebben bij hun oorpronkelijke versie het grote geld gemist door mismanagment en rechtenkwesties en nu kunnen ze door de plaat opnieuw te maken alles in eigen handen houden.
Ik begrijp het wel en Rob is ook een toffe zanger.

avatar van Kronos
Het is niet hun bedoeling de originele klassieker te vervangen schrijft Gary Holt in het boekje van de CD op de vraag waarom deze heropname. Dat is onmogelijk en dat wilden ze ook niet proberen. Maar met deze tonen ze juist hoeveel de nummers van het debuut nog altijd voor hen betekenen en hoe leuk ze het vinden die te spelen. Misschien leren mensen via deze heropname ook het origineel kennen.
De snelle stukken worden hier vaak sneller gespeeld, de trage delen soms trager.

Rob Dukes doet ook nog een woordje, dat hij wenste dat Paul het album in deze tijden van betere technologie had kunnen inzingen. Aangezien dat niet kan is het voor Rob een eerbetoon aan Paul geworden.

Zo mooi leggen zij dat uit en zo goed doen zij dat met de muziek ook wat mij betreft. Het debuut is onvervangbaar en heeft zijn charmes, maar het is leuk om te horen hoe het debuut van toen klinkt door het Exodus van nu.

avatar van Dexter
Het is leuk om het een keer te horen, maar als ik Bonded By Blood wil horen, blijf ik toch de originele plaat opzetten, hoor. De productie van die plaat is juist een grote charme, en wil ik die nummers in een andere versie horen dan zet ik wel "Another Lesson in Violence" op, met een uitstekend bij stem zijnde Baloff.

Verder weinig mis mee met het album, muzikaal klinkt het allemaal perfect, en sommige nummers zijn erg geschikt voor Dukes' stem (Strike of the Beast!).

3,5*: al zijn de nummers geweldig, en klinkt het met moderne productie en dito zang absoluut niet verkeerd, met creativiteit heeft het niks te doen, en ik had liever gezien dat ze nu Atrocity.. Exhibit B dit jaar uit hadden gebracht.

P.S. Hebben jullie ook allemaal het nummer Hell's Breath na Strike of the Beast?

avatar van Axl_Rose
Opnieuw opnemen van oude nummers blijkt een ware rage geworden te zijn. Na Testament, Destruction en Sodom, komt nu Exodus aan de beurt.

Waarom? ik snap het niet goed. De oude nummers zijn tijdloos en die mindere productie heeft juist zijn charme... Ik kan me moeilijk voorstellen dat hier mensen op zitten te wachten als men reeds het origineel in huis heeft.

Remixen/remasteren vind ik best fijn. Van opnieuw opnemen moet ik echter niks weten. Daarmee doet men alsof er iets mis is met hun oude releases.

avatar van laboomzaa
Axl_Rose schreef:

Ze krijgen niets/nakka/nothing voor bonded by blood.....dus brengen ze deze plaat opnieuw uit op hun eigen label...snappie!!!

Waarom niet eigenlijk?

Van de vijfde van Beethoven heb ik wel drie verschillende opnamen in huis. Op elk worden verschillende accenten gelegd en zo vullen ze elkaar aan.

Nu is dat nog wel een groter meesterwerkje dan Bonded by Blood van Exodus, maar die is zeker ook leuk genoeg om in een andere uitvoering in huis te halen. Ik ga er het origineel dat ik al heb sinds het uitkwam ook weer meer door spelen.

laboomzaa schreef:

Hola, rustig blijven jongen. Niet gefrustreerd geraken. Ik gaf gewoon mijn mening over het opnieuw opnemen van albums. Geen reden om zo uit te vliegen...

Het gaat dus blijkbaar om een geldkwestie...

avatar van laboomzaa
Ik bedoelde het helemaal niet kwaad...snap jou mening heel goed en daar heb je 100% gelijk in!!!

laboomzaa schreef:

Ai, mijn excuses dan. Ik had het verkeerd begrepen.

On topic dan: is Hell's Breath een nieuw nummer? Mijn oude CD eindigt met Strike of the Beast...

avatar van Dexter
Hell's Breath is een oud nummer dat alleen maar op vroege demo's voorkwam, maar nog nooit op een officiële release was uitgebracht, net zoals Impaler (later wel op Another Lesson in Violence en Tempo of the Damned).
Dat is dus nog een leuke bijkomstigheid. Het lijkt me leuk als in de toekomst meer nooit uitgebrachte nummers opnemen. Sommige nummers bevatten ook riffs van Hammett die later zijn gebruikt in Metallica songs.

Luister maar eens naar dit nummer, vanaf 1:52

avatar van Dime
Dime schreef:
Bonded by Blood zonder Baloff, te belachelijk voor woorden.
Overbodige, respectloze release.

Maar om eerlijk te zijn, klinkt deze remake wel retestrak.

avatar van Dexter
Inderdaad een 100% meevaller, maar je komt niet weg zonder Dukes met Baloff te vergelijken, en soms vind ik Dukes iets te veel schreeuwen, wat soms heel goed uitkomt (Metal Command, Strike of the Beast), maar soms toch wat minder (And Then There Were None, No Love). Ook de drums klinken weer erg goed. Tempo of the Damned werd oa dankzij Huntings werk naar ongekende hoogte gebracht, en op Atrocity A vond ik hem te onopvallend. Maar hier beukt hij er weer strak op los.

John Donsson
Voor mij hadden ze het niet hoeven te doen. Ik bedoel, ik luisterde zojuist "lesson in violence" op hun myspace...... en dan begint Dukes te zingen. Met alle respect voor Dukes hoor maar, ergens verwacht je toch de psycho stem van Baloff met z'n freaky hoge uithalen en dan krijgt je opeens de dertien-in-een-dozijn stem van Dukes voor je kiezen, da's best een domper.

Vanuit het perspectief van de band bekeken kan ik het ook wel begrijpen en verder stoor ik me er absoluut niet aan dat ze deze klassieker opnieuw hebben uitgebracht, bovenstaande tekst is gewoon mijn persoonlijke mening over de muziek op het album, niets meer en niets minder.

Ik ga hem in ieder geval niet kopen en als ik bonded wil horen haal ik het origineel uit de kast.

Verder alle respect voor EXODUS, thrash pur sang. Atrocity vindt ik een meesterlijk album waar ik met veel plezier heen luister ook al ben ik geen grote fan van Rob Duke's stemgeluid.

PS: De gitaren hadden ze ook niet lager hoeven te stemmen......

Heb je het hele album beluisterd of enkel dat ene nummer?

avatar van AGE-411
Het is een schande dat zulke albums uit komen.

avatar van Dexter
Eerst luisteren, dan oordelen zou ik zeggen.

release schreef:
Heb je het hele album beluisterd of enkel dat ene nummer?

Enkel dat nummer, als ik het zo lees. Ik kan die stem ongeacht de argumentatie die erbij staat dan ook niet erg serieus nemen.

Pas bij meerdere luisterbeurten van het gehele album wordt de waarde van deze heropname duidelijk.

Het is in geen enkele zin een vervanging van het origineel. Maar wel een bijzondere aanvulling.

John Donsson
Ik heb de drie nummers op myspace geluisterd en de rest van het album luister ik regelmatig sinds 1986. Ik ken de nummers dus aardig goed en het deoet er verder niet toe dat ik de rest niet heb gehoord.

Het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat ik aan het origineel gewend ben.

En nogmaals, ik heb er verder totaal geen problemen mee dat ze dit hebben gedaan, Exodus zal altijd één van m'n favoriete thrash bands blijven. En als Atrocity exhibit B uitkomt ren ik direct naar de winkel om het te kopen maar deze sla ik effe over.

Relax
Maar dat is toch geen reden voor een 0,5?

John Donsson
Het album heeft voor mij totaal geen toegevoegde waarde vandaar de 0.5.

Aangezien je tot nu toe twee uitermate hooghartige reacties op die van mij heb gegeven waarin je allerlei assumpties doet zonder dat je ook maar een klein beetje bergrijpt wat ik wil zeggen neem ik jou vanaf nu ook niet meer serieus. En je zou jezelf ook niet zo serieus moeten nemen.

Ga lekker op fok of nu.nl reageren zou ik zeggen, daar blijkt dit soort gedrag normaal te zijn.

Het is ook de bedoeling dat je pas stemt als je het hele album kent, gezien je bericht hierboven leek die 0,5 op een anti-stem en dat mag niet.