Murs - Murs for President (2008)

Label: Warner Bros.

1. Intro (1:47)
  2. I'm Innocent (3:53)
  3. Lookin' Fly (3:59)

met will.i.am

4. The Science (4:55)
  5. Can It Be (Half a Million Dollars and 18 Months Later) (3:42)
  6. Everything (3:34)
  7. Road Is My Religion (4:13)
  8. Sooo Comfortable (5:02)
  9. Time Is Now (4:55)

met Snoop Dogg

10. Think You Know Me (4:00)
  11. Me and This Jawn (3:57)
  12. Love and Appreciate II (4:31)

met Tyler Woods

13. A Part of Me (4:22)
  14. Break Up (The OJ Song) (4:08)
  15. Breakthrough (4:05)
avatar van Osiris Apis
Ik ben benieuwd of Murs een erg commerciële kant op gaat. Gastartiesten als Will.I.Am en Snoop zou je denken van wel.
Gelukkig staat 'Dreadlocks' er niet op. Hopelijk is het album niet van het niveau als dat nummer.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb er eerlijk gezegd ook een hard hoofd in. Denk dat hij met dit album de verkeerde kant op gaat. Enfin, toch benieuwd en ga het zeker een kans geven. Murs is toch altijd wel een van mijn favoriete mc's geweest.

avatar van MJ_DA_MAN
Better Then The Best staat er ook niet op, opmerkelijk. Can It Be is de eerste single, vind het wel een leuk nummer. Maar over de gastoptredens van Snoop en Will.I.Am heb ik natuurlijk ook mijn twijfels.

Relax
Zomaar Snoop Dogg en Will.I.Am.... hoe krijgt hij dat nou voorelkaar ? ik weet dat hij redelijk populair is maar om nou meteen met zulke gast artiesten samen te gaan werken ? Nee, dat is het laatst wat ik van hem verwacht had... heb dus lage verwachtingen.

avatar van Stapler
Het had veel erger gekunt en met Snoop heb ik nou niet zo problemen hij is toch wel een van de leukere artiesten uit de commerciële rapgame.
En Will.I.Am.. ach.. nogmaals het had veel erger gekunt.

JET_JAGUAR
Relax schreef:
Zomaar Snoop Dogg en Will.I.Am.... hoe krijgt hij dat nou voorelkaar ?

goed he.
Snoop is gewoon een harde rapper en Will.I.Am is ook meer dan de producer achter aanstekelijke popliedjes.
Can it be? is gewoon een harde track, niet zo snel oordelen allemaal.

avatar van Stapler
Zo! steek die maar in jullie zak, stelletje haters
Nee maar serieus.. soms zou je haast denken dat er hier een paar rondlopen met een commerciefobie (of hoe je dat noemt, als het überhaupt bestaat )

avatar van MJ_DA_MAN
Murs is gewoon nooit een commercieele rapper geweest, dus dat er nu twijfels zijn snap ik 100%. Als je het werk van Murs goed kent zul je ook merken dat de gastoptredens raar zijn gezien hij duidelijk tegen bling bling-artiesten e.d. is. We zien het verder wel maar één ding is zeker: de Murs van The End Of The Beginning en in samenwerking met 9th Wonder zien we niet meer terug. Hij vertelde laatst ook dat ie de stap heeft gezet van de underground naar de commercieele scene.

avatar van Stapler
Hm.. die stap volg ik dan ook niet helemaal als je bijv. dit leest:
Beetje hypocriet is het dus allemaal wel..
Maar daar wordt de muziek niet persee slechter van.

avatar van MJ_DA_MAN
Murs heeft gewoon het geld geroken en kiest nu ook daarvoor (anders teken je niet bij Warner Bros). De muziek hoeft er idd niet slechter op te worden, maar het is wel tegenstrijdig. Maar ja, het is hun beroep en als je de kans krijgt om hogerop te komen (qua salaris) pak je die kans.

Gekkenhuis
Een samenwerking met Snoop Dogg vind ik juist positief, die man is altijd origineel bezig. Verder ga ik me niet druk maken voordat ik hem heb beluisterd.

avatar van MJ_DA_MAN
Murs is wel erg bezig met de plaat, want hij promoot de plaat volop.

Relax
Ik vind zijn haar er echt ongelovelijk ... smerig uitzien, onverzorgt etc.
Maarja leuke promotie, dat wel.

avatar van 'State Of Mind'
Ben hier wel benieuwd naar

Heb net ''Time Is Now'' gehoord, klinkt heel goed

avatar van MJ_DA_MAN
Wel aardig ja . Gelukkig is het geen pimp-nummer à la Snoop Dogg geworden.

RedLightCityBoy
Heerlijk westcoast nummer idd

RedLightCityBoy
Can It Be is ook heerlijk, mooie sample

avatar van 'State Of Mind'
Inderdaad die sample is echt goed

Ben benieuwd na dit

avatar van 'State Of Mind'
Eerste vind ik niet goed andere twee wel.

avatar van Rhythm & Poetry
Eerste vind ik ook niet goed, die sample van Bury Me A G vind ik al niet fijn. Het tweede nummer is redelijk, maar niet buitengewoon. Derde nummer is wel lekker, maar niet van een hoog niveau.

avatar van Chrisseh
Hij is beschikbaar voor hen met Internet.

Zit zelf nog een beetje te twijfelen of ik 'm nou zou checken of niet... Murs is sowieso niet mijn favoriete rapper en ik geloof ook niet dat dit zijn beste album wordt (alhoewel het natuurlijk te vroeg is dat te zeggen).

tuktak
jah! commercieel is het allemaal best wel, maar ik moet zeggen, wel op een positieve manier. vergeleken met alle huidige commerciële rap-meuk is dit album van murs dan wel een stapje beter. ik vind het heel erg atmosphere, dus ben ook wel benieuwd wie de producties op hun naam hebben staan, kon het zelf zo snel niet vinden.

ik kan me voorstellen dat mensen dit album de grond in gaan boren, want jah, het is anders dan vorige releases, maar kwaliteit is het wel. een gigantische ommeslag vind ik het zelf eigenlijk niet. a part of me bv (zangrefreintje, rockgitaren...) is op papier een vreselijke track, maar na een aantal keer beluisteren kan ook dit mij wel bekoren.

is dit dan the best new thing, neehhh, maar wel gewoon een fijn plaatje.

avatar van Rhythm & Poetry
Een redelijk album, maar er mag beter verwacht worden van Murs. Na een aantal tracks van te voren beluisterd te hebben waren mijn verwachtingen erg laag gespannen. Niet helemaal terecht want er staat genoeg moois op deze cd. Everything en Break Up zijn tracks van een hoog niveau en bevatten ook niet de commerciele geluiden. Af en toe wat andere invloeden zoals rock, deze klinken leuk maar zijn niet bijzonder hoogstaand. Trouwens Will.I.Am komt bij mij helemaal niet voor op het nummer Lookin' Fly, een hele opluchting. Want zonder hem is het nog best wel een leuke, zomerse track geworden (Ik geloof wel dat ik zijn stem op het laatst iets hoor brabbelen).

Rene1979
Vind het wel een aardige cd..Misschien iets te commercieel..
Komt voor alsnog niet boven de 3.5

avatar van L_T_B
Verzoek om illegale download verwijderd.

avatar van MJ_DA_MAN
Laat me raden; E.Norton ?

avatar van Osiris Apis
Na de eerste luisterbeurt vind ik het album meevallen. Ik vind het niet akelijk commercieel klinken. Het is allemaal wel wat toegankelijker, maar niet dat het niveau drastisch omlaag gaat.