Murs - Murs for President (2008)

Label: Warner Bros.

1. Intro (1:47)
  2. I'm Innocent (3:53)
  3. Lookin' Fly (3:59)

met will.i.am

4. The Science (4:55)
  5. Can It Be (Half a Million Dollars and 18 Months Later) (3:42)
  6. Everything (3:34)
  7. Road Is My Religion (4:13)
  8. Sooo Comfortable (5:02)
  9. Time Is Now (4:55)

met Snoop Dogg

10. Think You Know Me (4:00)
  11. Me and This Jawn (3:57)
  12. Love and Appreciate II (4:31)

met Tyler Woods

13. A Part of Me (4:22)
  14. Break Up (The OJ Song) (4:08)
  15. Breakthrough (4:05)
Gekkenhuis
En bovendien mocht 9th van Warner niet fruityloops gebruiken, als ik zijn beats op deze plaat luister.

Harco
MJ_DA_MAN schreef:
Laat me raden; E.Norton ?

Nee, haha. Korhymes.

tuktak
Gekkenhuis schreef:

wat bedoel je nou eigenlijk?

Gekkenhuis
Dat 9th zijn beats veel professioneler klinken. Er is geen fruityloops bass meer te horen.

avatar van MJ_DA_MAN
Kan iemand me de lijst met producers geven? Kan ze zelf namelijk nog nergens vinden. Ik hoorde 9th Wonder idd al een paar keer voorbij komen (teleurstellend helaas op het eerste gezicht).

avatar van Rhythm & Poetry
1. Intro (Produced By: Wild Animals)
2. I'm Innocent (Produced By: 9th Wonder)
3. Lookin' Fly feat. will.i.am (Produced By: Keith Harris; will.i.am)
4. The Science (Produced By: Scoop Deville)
5. Can It Be (Half A Million Dollars And 18 Months Later) (Produced By: Scoop Deville)
6. Everything (Produced By: LT Moe)
7. Road Is My Religion (Produced By: Khalil)
8. Sooo Comfortable (Produced By: Josef Leimberg)
9. Time Is Now feat. Snoop Dogg (Produced By: Terrace Martin)
10. Think You Know Me (Produced By: Nottz)
11. Me And This Jawn (Produced By: Nottz)
12. Love And Appreciate II feat. Tyler Woods (Produced By: 9th Wonder)
13. A Part Of Me (Produced By: Terrace Martin)
14. Break Up (The OJ Song) (Produced By: Knotch)
15. Breakthrough (Produced By: 9th Wonder)

Bron: www.undergroundhiphop.com

Gekkenhuis
Kortom, vrijwel alle producers komen uit de Snoop Dogg stal.

avatar van MJ_DA_MAN
Nottz, die man komt ook vrijwel nooit met wat goeds, nu ook weer met zo'n rukbeat als Think You Know Me.

Relax
Meneer 9th Wonder is wel heerlijk aan het doorbreken zo.

raffael77
Blijkt Murs nu eindelijk ook een bitch te zijn in hiphop land.

avatar van Rhythm & Poetry
Nee hoor dat valt allemaal heel erg mee. Het is niet omdat hij een commercieel succesje wil boeken (de vraag of dat er wel in zit) dat hij ineens niet meer kan rappen. Een samenwerking met Will.I.Am is jammer (die track valt overigens best mee) en ook die track met Snoop had ik graag anders willen zien, maar toch het album is toch echt fatsoenlijk. Murs heeft nog steeds op veel nummers goede verses en enkele producties zijn, net als op eerder werk van Murs, erg sterk.

Volgens mij zijn de 9th wonder beats nog wel met fruity gemaakt. Op een van de de tracks zegt Murs hier zelfs nog wat over. Ik vind het jammer dat een hoop beats uit de Snoop Dogg stal komen. Van die lome beats met van die jankerige refreintjes, doet me soms denken aan The Last Meal.. jammer. Murs heeft wel weer genoeg te melden en komt een stuk intelligenter over dan de gemiddelde rappert.

avatar van Timo710
Nog nooit naar Murs geluisterd, maar ik hoorde op zijn site een paar nummers, en vond het toch wel redelijk dope, het album staat nu op, moet zeggen dat ik het tot nu toe erg dope vind.

Tot nu toe schieten I'm Innocent, Everything, Break Up en Time is Now er uit, Jammer van Snoop want Murs komt wel erg hard op dat nummer.

Nottz is iid slecht bezig, dan hoor je nog een prachtige sample aan het begin van Me and This Jawn, weet hij die sample finaal te verkrachten door hem heel vaag te gaan scratchen. Die sample komt overigens wel perfect tot z'n recht op het Tupac nummer "Bury Me A G".

raffael77, ga huilen ofzo. Jij luistert de muziek niet, je kijkt naar het lable, de gastartiesten, en of de artiest naar de mtv awards geweest is.

De promotie rond dit album vind ik geweldig, ooit een rapper een presidentiële persconverentie zien doen? Ik vind zeker niet dat dit een commercieel album is, eerst luisteren, dan oordelen.

Murs wilt goede hiphop aan het grote publiek geven, ik denk zeker dat hij daar de sound voor heeft met dit album.

avatar van hiphopmaster
Vandaag ga ik maar eens beginnen aan het nieuwe album van Murs. Toch wel één van mijn favoriete rappers op dit moment. Voor mij was het dus ook even slikken toen ik Snoop en Will nog wat op de gastenlijst zag staan. Ik ga het nog niet veroordelen, want ik heb het nog niet gehoord.
Maar duidelijk is wel dat hij toenadering zoekt bij het grotere publiek met de bijbehorende dollars.
Dit blijft natuurlijk altijd een lastig iets, ga jezelf maar na.....ik zou ook dolgraag een hoop centjes op me rekening willen hebben.
Maar zodra je artiest bent schijn je niet commercieel te mogen gaan. En daar ben ik het deels echt wel mee eens, je moet immers een product leveren waar je achter staat. Ik kan me werkelijk niet waar niet voorstellen dat dat ook echt het geval is. Een mooi voorbeeld daarvan is Snoop himself. De troep waar hij hedendaags mee aan komt zetten is echt te triest voor woorden. Laatst hoorde ik een nummer van hem op de radio.!.! Wat een crap (titel onbekend en ook niet moeite genomen om dat op te zoeken).
Maar ja, hij is wel loaded en heeft regelmatig lekkere dames op zich heen. Dat is bij mij wel anders op mijn werk.......

Maar nogmaals, ik moet de nieuwe van Murs nog checken. Zolang geef ik hem het voordeel van de twijfel. Ben trouwens wel benieuwd of er nog reacties gaan komen vanuit het Definitive Jux-front?!

avatar van BoordAppel
Echt commercieel is deze plaat niet. En hoewel Will.I.Am veel goedkoop gemaakte poep uitbrengt de laatste tijd kan hij wel degelijk produceren als hij daar zin in heeft, dat bewijst hij op zijn oudere solo albums en BEP platen. Dat nummer van hem op dit album is dan ook best aardig.

avatar van Jordy
Nogal een vreemd album. Commercieel wil ik het niet noemen, maar de afgezaagde Will.I.Am / Snoop collabo's had ik bij Murs niet verwacht, en zo'n nummer als A Part Of Me vind ik meer iets voor Pink. Daarnaast dan weer een paar fantastische tracks, vooral de 9th Wonder dingen. Kortom: er gaan wat leuke dingetjes m'n playlist in, en verder zal ik dit album helaas nooit meer van voor tot achter luisteren.

avatar van Timo710
Tsja, zodra je als artiest echt op TV wilt komen of wilt zorgen dat je plaat goed scoort, kan je bijna niet om Will.I.Am heen. Maar je hoort toch wel snel het verschill tussen de commercieële willy (denk aan dat belachelijk slechte nummer met Flo-Rida) en de willy die met echte hiphop artiesten werkt.

Tsja, Het nummer Lookin' Fly. Ik had eigenlijk nog nooit zulk drumwerk met zo'n sample gehoord, geen geniaal nummer, maar m'n oren beginnen niet te bloeden ofzo...

Dat hij zonodig weer als feature er op moest (zoals altijd) vind ik wel irritant, want zijn herrie aan het eind van het nummer is totaal onnodig.

avatar van MJ_DA_MAN
Will.I.Am hoor je inderdaad amper op de plaat, alleen de laatste 20 seconden moet hj nog even verplicht verschijnen. Nummer is inderdaad niet eens zo onaardig.

Maar het album, ik wist eigenlijk niet echt wat ik ervan moest verwachten. Met een mindere plaat hield ik al rekening, gezien je dat wel móet doen als een rapper zich waagt aan de commercie (kan verkeerd aflopen). Maar Murs heeft het erg leuk aangepakt; de originele promitie-filmpjes met een leuk onderwerp lieten zien dat de man nog wel degelijk muziek wil maken en het toch nog enigsinds bij zijn stijl wil houden. Dat is ook terug te zien op de plaat, die me erg meegevallen is toch uiteindelijk. Over het algemeen goed geproduceerd, op een maar mindere nummers na (Nottz, ga andere mensen lastigvallen), en Murs is nog steeds een leuke en goede MC die ondanks zijn stap naar de commercieele(re) hiphopwereld toch grotendeels zijn stijl heeft behouden met leuke lyrics, sterke wordplay en typische Murs-onderwerpen. 9th Wonder overtuigde ook eindelijk weer eens, alleen Breakthrough vond ik wat minder. Schommelt tussen de 3,5 en 4*, maar ik rond het toch maar naar boven af. Ik gun het Murs ook wel, ondanks dat het niet kan tippen aan The End of the Beginning en de eerste twee platen met 9th Wonder heeft ie het toch goed gedaan. Hij stelt nu meerdere mensen tevreden dan voorheen, maar gelukkig niet op de verkeerde manier.

Relax
Ik vind er eerlijk gezegt geen reet aan...

#3 heeft zelfs een lichtelijk Dirty South gehalte.. de stem van Murs iriteert me heel erg en die teksten klinken te geforceerd dat hij iets wilt bereiken.

raffael77 schreef:
Blijkt Murs nu eindelijk ook een bitch te zijn in hiphop land.

Blijkbaar als je geld verdient ben je een bitch.

Pure jaloezie mijn vriend.

avatar van Timo710
Om er wel eventjes op terug te komen, Nottz kan wel degelijk produceren : http://nl.youtube.com/watch?v=Gx80w-hbMbc alleen op dit album hoor je dat niet terug...

avatar van GarnalenPeller
Murs is een beetje een zeikertje geworden.
Waarom zoveel focus leggen op "underground" of "mainstream"? Dit deet hij al veel op End of the Beginning. En dan de rebel uit hangen door bij Warner te signen, kom the fuck op. Heb je niks anders om het over te rappen?
"hiphop is dead", "there aint no good rap on major labels", yadda yadda, het intereseert me allemaal niet.

avatar van Timo710
GarnalenPeller, waar maak jij je druk over? Ga gewoon het album luisteren, dan merk je meteen dat hij niet fout bezig is.

RedLightCityBoy
Ik vindt dit wel een redelijk goed album van Murs.
Het commerciële gedeelte valt me niet op, het is niet te horen.
Alleen op Lookin Fly misschien, dat nummer vindt ik dan ook gelijk het minste van dit album.Everything vindt ik echt ver uit het lekkerste nummer hier.
Ik hoorde hier een mooie sample en toen de beat er uitging kam ik er pas achter dat het gesampeld was van Maroon 5.
Toch vernieuwend om dat te doen.

3.0*

Gekkenhuis
Het klinkt niet echt als een Murs plaat. Tekstueel is het interessant, maar ik mis het gevoel dat Murs meestal in zijn teksten stopt.
Verder zijn de producties matig te noemen. Dat geeft 9th Wonder echter wel de mogelijkheid om zich te onderscheiden aangezien zijn beats wel boven de rest van het stel uitsteken, maar ook niet van wereldniveau zijn.

avatar van discipline
is dit album waard om naar te luisteren ik ben namelijk wel fan van zijn vorige werk maar heb gehoord dat deze moet tegenvallen

Moet je zeker proberen.
Het is iets anders dan zijn vorige platen maar zeker niet slecht.

ManMonster
Paar missers, paar hitters, de nummers die goed zijn blijf ik echter wel luisteren. Al bij al geen slecht album, maar kon beter voor Murs.

RedLightCityBoy
Clip van Can It Be toegevoegd.
Ziet er goed uit, lekker nummer.

avatar van Seedorf
Een van de betere tracks idd.