Cynic - Traced in Air (2008)

Label: Season of Mist

1. Nunc Fluens (2:55)
  2. The Space for This (5:46)
  3. Evolutionary Sleeper (3:34)
  4. Integral Birth (3:52)
  5. The Unknown Guest (4:12)
  6. Adam's Murmur (3:28)
  7. King of Those Who Know (6:08)
  8. Nunc Stans (4:12)
avatar van Gajarigon
Toch een serieuze bom, deze Traced in Air. Beetje apart artwork, maar het past wel bij de muziek. Erg technische metal - laat er geen twijfel over bestaan: alle muzikanten hebben totaal meesterschap over hun instrument. De productie is helder maar af en toe wel wat te pompeus, net als de muziek. Dat doet echter weinig af aan de pret. Leuke nummers, met een hoofdrol voor de prachtige gitaarsolo's en geslaagde combo van de onder effecten bedolven cleane zang en de occasionele grunt. Het is lastig om een favoriet nummer aan te duiden, want de nummers gaan mooi in elkaar over en vormen een geheel, zonder ergens in te zakken, al is het afsluitend nummer misschien net een tikkeltje minder. Al bij al een indrukwekkende come-back met een hoge replay-value dat een ideaal instapalbum voor death metal kan zijn.