Dido - Safe Trip Home (2008)

Label: Sony

1. Don't Believe in Love (3:55)
  2. Quiet Times (3:19)
  3. Never Want to Say It's Love (3:37)
  4. Grafton Street (6:00)
  5. It Comes It Goes (3:29)
  6. Look No Further (3:16)
  7. Us 2 Little Gods (4:51)
  8. The Day Before the Day (4:15)
  9. Let's Do the Things We Normally Do (4:12)
  10. Burnin' Love (4:13)

met Citizen Cope

11. Northern Skies (8:55)
  12. For One Day * (5:43)
  13. Summer * (3:55)
  14. Northern Skies [Rollo Version] * (5:55)
  15. The Day Before the Day [Early Mix] * (4:14)
last.fm
Een nieuw album van Dido, 5 jaar na haar tweede album.
Ik ben benieuwd, vind de albumcover in ieder geval al erg "anders" dan de voorgaande!

avatar van dix
dix
Echte naam: Florian Cloud De Bounevialle Armstrong

... wat een mond vol ...

geen wonder dart ze er Dido van gemaakt heeft, je zal dagelijks je mobiel moeten opnemen met zo'n monoloog.

avatar van Mandylion
dix schreef:
Echte naam: Florian Cloud De Bounevialle Armstrong

... wat een mond vol ...

Haha inderdaad. En Dido is trouwens, volgens wikipedia, haar eerste naam, dus ze die heeft ze niet verzonnen. Ik ben erg benieuwd naar dit album... ik ben een beetje bang dat het meer van hetzelfde gaat worden, maar die voorkant lijkt daar al tegenin te werken... we zullen het wel merken.

avatar van kaztor
Zat ik echt op te wachten...

avatar van Mandylion
kaztor schreef:
Zat ik echt op te wachten...

Op een nieuw album van Dido of op mijn commentaar?

avatar van kaztor
Eerder het laatste.

avatar van Game
last.fm schreef:
Een nieuw album van Dido, 5 jaar na haar tweede album.

5 jaar eh, dat is toch verrekte lang. Als je ziet dat andere artiesten in hetzelfde straatje elk jaar een album uitpoepen.

Ben benieuwd hoe ze het gaat doen, weet nog goed dat ze jaren geleden een erg grote fanbase had.

Sstttt
Game schreef:
Liever één keer in de 5 jaar een goed album dan elk jaar een plichtmatig, nietszeggend album. Ik heb er alle vertrouwen in dat DIDO ons weer zal weten te verrassen!

tuktak
de vorige 2 albums bestonden uit de betere popsongs van dat moment. dat ze er naast het zingen ook nog eens zeer leuk uit ziet telt natuurlijk niet mee ik ben nieuwsgierig in elk geval...

avatar van .Fee.
Ik kijk hier erg naar uit! Eindelijk weer een album. Ik ben in ieder geval een fan die de vijf jaar zonder haar altijd fan is gebleven. Haar muziek is goed voor allerlei dingen. Vooral heerlijk om te beluisteren tijdens lange reizen in de auto.

Heerlijk. Ben benieuwd.

Don't Believe in Love klinkt in ieder geval erg lekker, Look no Further is wat minder. Maar we zullen zien.

avatar van dix
dix
Ik heb 'Don't believe in Love' momenteel op de radio. Als de rest van de plaat ook zo is, dan is de titel van het album buitengewoon treffend. Wat een risicoloze tinnef.

avatar van lauradance
een nieuw album van 1 van mijn favoriete artiesten, ik ben heel erg benieuwd wat ze ervan gemaakt heeft. ik kijk niet snel uit naar een album maar hierop wacht ik met smart.

dix schreef:

nou ik vind het geen lelijk lied, maar net gehoord en valt toch een beetje tegen. bij lange na niet de topper die white flag is.
misschien word het beter na enkele luisterbeurten.

avatar van MusicFreak
Sstttt schreef:

Ik heb gelezen dat haar vader in de tussen periode is overleden en dat de release daarom is uitgesteld...

maar ik ben benieuwt wat ze ervan gemaakt heeft, de singles klinken op het eerste gehoor wel aardig

avatar van Brucas
Grafton Street en I Don't Believe In Love zijn echt supernummers!

Look No Further is weer iets minder, maar ik kijk heel erg uit naar dit album.

avatar van lauradance
Na enkele luisterbeurten is de singel toch briljant te noemen.
Mijn nieuwe lijflied. Don't Believe in Love

DonDijk
Arme schat.

Alweer?!?!?!
Zie je bent bij Dido, je vindt het wel leuk

Schrijf maar eens op hoe leuk je het vindt.

DonDijk
Heb het opgeschreven, typen komt andere keer wel.

nijme255@adsl
Wat een ongein om hier 5 sterren voor te geven. Vind het een belediging voor de echt goede albums die dit jaar zijn verschenen.
Dan denk ik aan o.a. de produkten van British Sea Power, Nosound, Cathedral, Pineapple Thief, My Morning Jacket, Death Cab For Cutie, Ron Sexsmith en John Mellencamp.

nijme255@adsl schreef:

Volgens mij hebben ze allebij de cd niet beluisterd want hij lijkt nog niet gelekt te zijn.
Maar wat een non-discussie om hier te stellen dat de artiesten die jij hier noemt meer recht hebben op 5 sterren dan dido. Dit bericht ga je zeker ook bij hip-hop en metal albums plaatsen?

avatar van lauradance
Maakt het iets uit hoeveel sterren je iets geeft? Als je het leuk en goede muziek vindt dan geef je het veel sterren en anders niet. Ik weet niet wat de artiest ermee te maken heeft.

Ik vond de single niet erg indrukwekkend (I don't believe in love), maar 'Look No Further' is wel weer goed, echt Dido.
Ben echt razend benieuwd naar dit product!

chrismusic
Heeft iemand deze cd al beluisterd? Ik verwacht namelijk geen reactie van scar13 of king D.

avatar van lauradance
CD is (wederom) uitgesteld.

avatar van blueritmo
...Maar ondertussen wel gelekt. ik ga zo luisteren, ik verwacht er niet veel van.

nijme255@adsl
chrismusic schreef:

Ha die Chris, kan wel wat met die namen uit je cd-lijstje.
Roxy Music, Lindsay Buckingham, The Smiths en Razorlight zijn artiesten die mij ook wel kunnen bekoren. Toch wel een hoger nivo als Dido?

SPAROOD
Lekker album, vind het toch wel een echt Dido album. Een 3.5 op dit moment, kan groeien.

nijme255@adsl schreef:

Ha die Chris, kan wel wat met die namen uit je cd-lijstje.

Ook dido zou in theorie een meesterwerk kunnen afleveren. Dat haar eerste twee albums voor mij, geen meesterwerk is, wil dat niet gelijk zeggen dat het in de toekomst is uitgesloten. Ik vind dat dido een zeer aangename stem heeft en daar zou ik best nog een 10tal cd's van willen horen. Wat jij doet is appels met peren vergelijken. Als Dido niet in jou straatje past dan is het niet gek dat je andere artiesten beter vind.

chrismusic
Nou, heb de cd inmiddels beluisterd maar ben niet echt onder de indruk. Vind de cd te sloom, teveel van het zelfde. Instrumentaal ook weinig verrassingen. Ik vind de twee vorige cd's tov deze cd een stuk sterker. Toch een gemiste kans want ze heeft zeker een mooie stem.