dEUS - My Sister = My Clock (1995)

Belgiƫ
Label: Bang!

1. Middlewave (1:50)
  2. Almost White (1:13)
  3. Healthinsurance (0:46)
  4. Little Ghost (1:28)
  5. How to Row a Cat (1:23)
  6. Only a Colour to Her (4:02)
  7. Sweetness (0:54)
  8. Sick Sugar (1:08)
  9. The Horror Partyjokes (4:51)
  10. Void (1:12)
  11. Sans Titre Pour Sira (1:18)
  12. Glovesong (3:41)
  13. Lore in the Forest (0:19)
De meningen over deze plaat zijn ernstig verdeeld, als ik zo naar de stemmen kijk.

Er staan dan ook zeer mooie dingen op, maar voornamelijk een hoop gefreak.

Yak
Maar wel heel goed gefreak.

Deze zag ik bij de Plato liggen voor 9,99 euro. Is het de moeite waard om deze te kopen? Is deze evenwaardig als Worst Case Scenario?

avatar van starbright boy
Nee. Dit is een experimentele cd met vooral nummers waarin de losse dEUS-leden allerlei weirde dingen kwijtkonden. Oorspronkelijk bedoeld als lange B-kant (als een lang nummer) uiteindelijk uitgebacht als tussendoortje. Bij vlagen mooi, maar ook dingen waarvan ik zoiets had van Tsja...

Je kan beter proberen de special edition te vinden.

Yak
Ik heb een versie waar ook allerlei losse kunstwerkjes van de dEUS-leden zitten. Best leuk.

Die heb ik ook. Ooit te leen gehad van een vriendin en vervolgens zelf een tijdje naar op zoek geweest, totdat ik hem uiteindelijk tegen kwam op een platenbeurs (lang geleden overigens dat ik een beurs bezocht heb ).

herman schreef:

Je kan beter proberen de special edition te vinden.

Wat is er extra aan de special edition?

Het is een kartonnen hoes met daarin kartonnen cd-singlehoesjes waarin kunstwerkjes zitten en de eigenlijke CD. Zo te horen de uitvoering die Yak ook heeft.

Aha. Maar deze is wss nergens meer te verkrijgen. Dan ga ik best voor de versie die nu te koop ligt bij de Plato.

Yak
Op platenbeurzen zou je 'm nog kunnen aantreffen, maar het is eigenlijk niet meer dan een leuk hebbedingetje. Ik zou die cd van de Plato niet laten liggen. En heeeeel hard meezingen met 'The Horror Partyjokes', één van dEUS allermooiste nummers.

starbright boy schreef:

De cd loopt dus gewoon 60 min. aan een stuk door??

Nee, 26 minuten ofzo.

Wat een raar verzameltje songs is dit. Het nummer met die viool en shake that hip zijn mijn favorieten.

avatar van mathias

shake your hip? das een nr van worst case scenario hoor

Hier en daar een nummer dat goed klinkt, maar het grootste deel is een hoopje gezever. Ik denk dat ze gewoon eens hun ding wilden doen.

mathias schreef:

shake your hip? das een nr van worst case scenario hoor

Jaja, maar hier is het anders. Luister nog maar eens goed. het nummer met de viool begint rond de vijf minuten. En shake your hip gaat er in over...

Bloompje schreef:

Barman spreekt zeker (ergens) de woorden Shake that hip uit, ongetwijfeld.

Het nummer met de viool begint exactly op 5:45. En ik vermoed dat het volgende nummer, wat begint op 7:20 dan Only a colour to her heet...maar bevat zeker de tekstlijn shake that hip.

JJ_D schreef:

Barman spreekt zeker (ergens) de woorden Shake that hip uit, ongetwijfeld.

En ook vooral wat Spaanse woorden.
Ik begreep ook laatst dat deze EP na Worst Case Scenario gemaakt is. Dan moet ik dus nog Zea vinden die van voor WCS is.

Op den duur begint die Oekraïner ook wel tegen te steken. Zijn 'Impossible' is wel grappig.

JJ_D schreef:

Hoezeer is dit een Oekrainer?

Bloompje schreef:

Hoezeer is dit een Oekrainer?

Dat staat toch in het boekje?? Of vergis ik me?

Yak
De inleiding voor 'The horror partyjokes' is gedaan door een Oekrainer volgens het boekje, maar of die tussendoorgesprekjes ook Oekrains is weet ik niet.

Ah, maar ik heb geen boekske...Ik dacht dat het om een Spanjaard ging die ze Engels leerden spreken...

Yak
Wacht, ik zoek het gelijk even op. Nu wil ik het weten ook.

Edit: "The horror partyjokes is played by the moonband on the back of a pick up truck driving through a Ukrainian landscape. The truck has got little bells hanging underneath it. Sergey is walking next to the truck and tells a Ukrainian tale. When the convoy reaches the city Tommy joins them."

Kijk, toen was dEUS tenminste nog experimenteel.

Verder staat er niks over de tussendoorgesprekjes.

aha, ik ben benieuwd...

Yak
Berichten verplaatst naar dEUS - Zea (1993)

Sietse
dit is toch stiekum wel mijn favoriete dEUS plaat. Niks mis mee als je het mij vraagt. Hierna hielt ik het voorgezien met dEUS. In a bar under the sea kon mij, en kan mij nog steeds niet echt boeien en de rest, tja ik geloof het wel...pocket revolution deed me echt niks. Dus van mij hadden ze na dit album mogen stoppen.