dEUS - My Sister = My Clock (1995)

Belgiƫ
Label: Bang!

1. Middlewave (1:50)
  2. Almost White (1:13)
  3. Healthinsurance (0:46)
  4. Little Ghost (1:28)
  5. How to Row a Cat (1:23)
  6. Only a Colour to Her (4:02)
  7. Sweetness (0:54)
  8. Sick Sugar (1:08)
  9. The Horror Partyjokes (4:51)
  10. Void (1:12)
  11. Sans Titre Pour Sira (1:18)
  12. Glovesong (3:41)
  13. Lore in the Forest (0:19)
avatar van Jazper
Ik heb hem vandaag nog eens beluisterd en moet zeggen dat ik het toch wel een erg leuk plaatje vind.

Vroeger vond ik het maar een vreemde eend in de bijt met al die vreemde nummertjes die allemaal achter elkaar geplakt zijn.

Nu vind ik het juist leuk dat het allemaal niet zo gepolijst is. Het grote nadeel van Pocket Revolution als je het mij vraagt.
Dit is de dEUS waarom dEUS zo leuk is/was --> grillig.

Fascinerend werkje!

Ik heb alleen altijd nogal moeite om bij te houden bij welk nummer ik ben. In heb begin gaat het nog wel maar op een gegeven moment ben ik het telkens weer kwijt.

Ben ik de enige?

Davez
Wat een oninteressante boel zeg. Maak eens gewoon nummers, hier heb je niets aan. Ik fell er gewoon van op de floor man, zo hard verschoot ik!
0 Barman en co

Feeder
Het is in het begin inderdaad een zeer verwarrende plaat maar na een tijdje ga je toch gaan inzien dat er hier enkele pareltjes van songs tussen staan. Er zal wel altijd verdeeldheid zijn omtrend zulke platen, de ene vindt het werkelijk k*t, de ander vindt het dan weer geniaal. Om de 1 of andere reden zit ik altijd bij die tweede groep. Hoe dan ook... ik raad niet iedereen aan om deze plaat aan te schaffen maar als je houdt van worst case scenario en In a bar under the sea moet je dit zeker proberen !

Davez
Die 2 platen die je opnoemt Feeder zijn net de platen die me het meest doen. Daar wordt tenminste resultaat geboekt met het geexperimenteer.

Ik heb trouwens 0.5 moeten geven want 0 was geen optie !

Feeder
Komaan Davez ! Dit kan je toch echt niet menen ? Als je ook maar een beetje van worst case scenario houdt stem je my sister=my clock niet de afgrond in... dit is echt een hele goeie plaat. Hij vergt alleen wat tijd en vooral geduld... Give it another try... hij is het echt waard.

Nou, er zitten ook een aantal probeerseltjes bij, die toch wel beter uitgewerkt hadden kunnen worden.

Feeder
Dat is zeker waar ! Sommige songs hadden met een klein beetje aanpassing niet misstaan op bijvoorbeeld wcs. Maar dat blijft ergens de magie van dit album... rien de knots aan beter uitwerken... gewoon improviseren en opnemen ! Nu ja, ik hou wel van deze aanpak en ik begrijp het maar al te goed als sommige mensen deze manier van recorden vrij onverteerbaar vinden.

Weet je waar ik van hou ? Tom barman en co die vertellen tussen de songs heen : ik zeg het je, deus in z'n puurste vorm.

Voor alle deus liefhebbers... koop zeker eens de dvd "no more video", met alle singles en heel wat bonusmateriaal. Sommige extra's doen denken aan deze plaat, lekker hectisch en zinnen die ertussen gebrabbeld worden maar toch een zekere waarde hebben. Het is gewoon een crazy sfeertje, you gotta love it.

dEUS op z'n best ? -> worst case scenario, in a bar under the sea, my sister is my clock...
Al het overige werk is meer Tom Barman op zichzelf (wat ook zeker niet slecht is)

avatar van timhardt
Minste dEUS plaat, meer dan 2* verdient hij echt niet.

Feeder
Ik blijf dit echt magnifiek vinden. Heerlijke songs, fantastische sfeer.

Sietse schreef:
dit is toch stiekum wel mijn favoriete dEUS plaat. Niks mis mee als je het mij vraagt. Hierna hielt ik het voorgezien met dEUS. In a bar under the sea kon mij, en kan mij nog steeds niet echt boeien en de rest, tja ik geloof het wel...pocket revolution deed me echt niks. Dus van mij hadden ze na dit album mogen stoppen.

zot?

Sietse
nee hoor, 100% gezond van verstand.

fastpulseboy
ah, kan me hierbij precies bij sietse aansluiten

avatar van Ploppesteksel
Ik heb deze CD net gaan huren in de bibliotheek & ik wou hem afspelen op de PC, het blijkt maar een nummer te zijn. Wel 25 minuten en 42 seconden..
Is dit normaal?

avatar van Jazper
Ja, dat hoort.

avatar van Ploppesteksel
A masterpiece dat niet voor iedereen is weggelegd. Ook niet voor mij, ik hou het liever bij The Ideal Crash, maar toch is dit album geniaal, misschien wel het creatiefste dat ik ooit al ben tegengekomen. Allemaal in 1 nummer gegoten, een waar meesterwerk, ik kan het waarderen maar ik vind het niet echt iets voor mij. Toch nog een 3.

fastpulseboy
beetje tegenstrijdig...beetje maar hoor

Dat dacht ik dus ook

Als je z'n bericht leest zou je gaan denken dat hij minstens een 4.5* zou geven.

Hoewel soms wel erg vaag staan er toch voor mij drie wereldnummers op. Little Ghost, ooit in een prachtige live uitvoering gezien op Werchter, ontroerd me. Door dit nummer heb ik de stem van Stef ontdekt. Glovesong eindigt met fraaie samenzang van Barman, Carlens en Trouve evenals The horror Partyjokes. jammer alleen dat die nummers niet afzonderlijk af te spelen zijn.

EVANSHEWSON
Heb nooit geweten wat te denken van dit aparte werkje.
Iets té alternatief of experimenteel voor mij, sorry.
Het doet me denken aan Civilization phase III van Zappa, dàt was ook mijn ding absoluut niet.
2 sterren ? **

avatar van meyer
aah, wat een irritante rommel, rap een ander plaatje opsmijten

Ik ben wel benieuwd of de 5*-stemmers dit echt *zo* geweldig vinden. Ik vind dit zelf een leuke plaat en draai hem nog regelmatig, maar kom toch niet verder dan 4*... Bij een 0,5* stem kan ik me meer voorstellen.

Sietse
Zoiets bedoel je?

neh
geplaatst: 28 september 2005, stem was: 1,5

Juist ja

avatar van thafox
Ik vind het toch zeker een zeer geslaagde plaat. Ik kan begrijpen dat sommige mensen het niets vinden, maar voor mij is het zeker wat. Topplaat.

EVANSHEWSON
EVANSHEWSON schreef:
Heb nooit geweten wat te denken van dit aparte werkje.
Iets té alternatief of experimenteel voor mij, sorry.
2 sterren ? **

Ik ben nog te gul geweest, toen.

Verlaag score naar 1 ster, dit is absoluut niet om aan te horen.

En nu ga ik dringend The Ideal Crash herbeluisteren, een topper!

1 *

[Roel]
ik heb hem 2 jaar rotslecht gevonden, maar ik stak hem laatst nog eens in, en ik begin hem steeds meer te apprecieren

Zeeer rommelig allemaal!
Maar ik hou wel enorm van Healthinsurance.. Moest dat nummer nu eens deftig uitgewerkt worden...

avatar van vin13
Jazper schreef:

Dit is de dEUS waarom dEUS zo leuk is/was --> grillig.

Klopt absoluut en Pocket Revolution viel mij ook tegen. Je moet de plaat zien als een Ep of als een lang experimenteel nummer. The ideal crash single b-kantjes sluiten hier ook wel bij aan.

wcs
Ik weet echt wat ik hier van moet vinden, vroeger heb ik deze een paar keer geprobeerd maar zonder resultaat.
Geef mij dan toch maar in a bar under the sea of wcs, ook chaotisch maar wel geniaal.
Toch ga ik er niet op stemmen of hem de grond in boren, daarvoor is mijn respect voor deze groep veel te groot want dEUS = God.

Echt of echt niet ?