Steen - Muziek voor Je Moeder (2008)

Label: Infected

1. Dope (3:54)
  2. Blanke Rapper (3:50)
  3. De Spot (3:03)
  4. Muziek voor Je Oma (3:13)
  5. Los van de Vloer (4:04)

met Spinal en Skillseen

6. Tik (2:56)
  7. Utrecht aan Zee (3:27)

met Dj MP

12. Utrecht Jong (2:33)
  13. Nog een Keer (2:45)
  14. 1 Emmer (9:25)
gangsterr111 schreef:
ik ben et eens met relax, ik vind dat deze man echt totaal geen flow heeft. gewoon geen gevoel voor ritme op de beat, z'n teksten zijn misschien nog wel goed maar dat is dan ook het enige

lol Steen flowed zonder enige moeite tracks klaar.
Maar zoals ook in interview van Statemagazine gezegd:

Hij doet geen moeite, zoals hij rapt op Eén emmer: 'Eenvoudig, het komt er gewoon uit. Steek een vinger in de keel en de flow spuit'. Duidelijk. Zijn teksten zijn misschien niet aantrekkelijk voor iedereen, maar qua flow, voordracht en techniek is Steen beter dan menig rapper die er veel over nadenkt.

avatar van luuuk
Ik luister steen sinds een jaartje en in het begin vond ik het maar niks, maar des te meer ik er naar ging luisteren vond ik het beter worden, dit album ga ik zeker kopen want er zitten een paar vette tracks op soms een beetje veel gescheld maar ja, je kan daar ook overheen luisteren
4,5 van mij !!

Mezelf
Wat een trieste bedoening...

avatar van MJ_DA_MAN
De man zelf idd wel ja. Ook meteen de reden dat ik dit album niet heb gecheckt. Kan me ook amper voorstellen dat je deze zielige en zieke gast kan waarderen.

Mezelf
Ik doelde ook op Steen zelf. Hij noemt zich rapper, ik noem het geestesziek. Die man is rijp voor een instelling en ieder ander persoon die hier hoger dan een 0,5 voor geeft heeft totaal geen verstand van muziek.

Ik houd niet van zulke uitspraken, maar ik kan er niet omheen in dit geval...dit is geen muziek meer te noemen. Want als de mensen die hier hoger dan 0,5 voor geven zelf zo praatten en deden, waren ze allang in een plek gestopt waar de zon niet schijnt.

En dan te bedenken dat er nog mensen zijn die dit idoleren...de wereld is diep gezonken.

avatar van pascal83
Tip: neem de wereld en jezelf niet zo serieus ... en Steen al helemaal niet.

Mezelf
Oh geloof me, ik kan humor zeker waarderen. Kijk regelamtig cabaretoptredens van Bert Visscher, Najib Amhali, Youp v/h Hek enz. Ook heb ik goede beoordelingen gegeven bij albums van LeLe, Jeugd Van Tegenwoordig, Gunther enz.

Maar dit is geen humor. Deze man is een smet op de maatschappij. En dan wordt het goedgepraat onder het mom "het is allemaal een grap" en neem ik mezelf te serieus. Nee, daar teken ik niet voor.

avatar van MJ_DA_MAN
Damn, ik ben het gewoon een keer met Mezelf eens en heb ook vrij weinig toe te voegen aan zijn stukjes.
pascal83 schreef:
Tip: neem de wereld en jezelf niet zo serieus ... en Steen al helemaal niet.
Helaas Pascal (als je reactie ook gericht was naar mij); acts als Soulja Boy, Sjaak en Youssef & Kamal kan ik allen wel waarderen, maar dan moet de artiest wel iets bevatten wat ik goed en/of leuk kan vinden, en bij deze debiel zou ik niet weten wat dat moet zijn.

Mezelf schreef:

Grappig, het is net alsof ik mijn opa over de Beatles en de Stones hoor praten. Wat een tuig was dat zeg. "De wereld is diep gezonken".

MJ_DA_MAN schreef:

Muv Y&K zijn dat acts die zich toch wel een stuk serieuzer nemen dan Steen. Om zijn hele white trash / gabber / schijt-aan-alles imago kan ik wel lachen

avatar van Gyzzz
Nou, Sjaak neemt zichzelf toch ook niet bepaald serieus...

Gyzzz schreef:
Nou, Sjaak neemt zichzelf toch ook niet bepaald serieus...

Ik denk zelf dat Sjaak zichzelf nog wel ergens hip of zelfs goed vind, Steen absoluut niet.

avatar van MJ_DA_MAN
Eerder andersom; dat eerste is sowieso niet het geval.

grimy_jason
Vandaag heeft iemand me verteld dat deze rapper dope shit is, wel dan zal ik deze cd maar is moeten gaan checken.

Al een paar dingen gecheckt op youtube en is idd dope zieke shit die ik is verder moet checken.

avatar van Alastor
Vergeet de soep niet te checken, anders kookt ie over..

grimy_jason
Wat bedoel je daarnou mee?

Of is dat een line van deze cd?

avatar van Stapler
Omdat jij zoveel check(en) typte.. Duh!

En even over dit album:
Ik vind dit album best slecht af en toe grappig, Blanke Rapper en Muziek voor Je Oma xD maar meestal nogal triest.
Ik vind Dope, De Spot en Zeg eigenlijk de enige "echt" goede tracks.

avatar van Stapler
Even nogmaals helemaal beluisterd, toch wel leuker en iets beter dan eerst.

avatar van Pooiertje

avatar van Stapler
Bedoel je dat je het met hem eens bent?
Of juist niet? (zo las ik het).

avatar van Pooiertje
Juist niet, tuurlijk is het onzin dat als je dit niet zo heel slecht vind (zoals ik) dat je dan geen verstand van muziek hebt.

avatar van Stapler
Ok ja zo las ik het dus ook

avatar van MAS
MAS
Zijn teksten zijn inderdaad ziek maar naast provoceren en kanker roepen kan Steen toch best goed rappen.

avatar van VforVictor
Wel grappige shit voor 2 nummertjes maar daarna begint het te vervelen, hij kan dope rappen en heeft af en toe vette woordspelingen en punchlines maar het gaat teveel over gekanker en wat voor een stuk schijt ie niet wel is. Vette tracks; Muziek voor je Oma, De Spot & Terror, een 3.

avatar van cd-me
Best een goed album, alhoewel ik helemaal niet van rap houd.
Maar dit heeft wel wat. Vooral Utrecht jong, Nog een keer en Los van de vloer. redelijk goed album !

MJ_DA_MAN schreef:
Kan me ook amper voorstellen dat je deze en zieke gast kan waarderen.

Wat is er mis met ziek zijn?

Is trouwens een veelgebruikte term in Hip-Hop zowel in NL als in het Engels : "zieke teksten" "ill" , "sick verses" "zieke shit" etc.

"zieke gast " vind ik trouwens een compliment zelfs als het letterlijk bedoelt is dus....

Mezelf schreef:
Deze man is een smet op de maatschappij.

grimy_jason
Nou mensen, ik heb hem vandaag is een paar keer beluisterd en vind deze cd niet echt shockerend, aangezien sommigen er hier zo geschockt op reageren....
De rhymes liggen me wel in ieder geval....