Steen - Muziek voor Je Moeder (2008)

Label: Infected

1. Dope (3:54)
  2. Blanke Rapper (3:50)
  3. De Spot (3:03)
  4. Muziek voor Je Oma (3:13)
  5. Los van de Vloer (4:04)

met Spinal en Skillseen

6. Tik (2:56)
  7. Utrecht aan Zee (3:27)

met Dj MP

13. Nog een Keer (2:45)
  14. 1 Emmer (9:25)
avatar van MJ_DA_MAN
grimy_jason schreef:

Wat is er mis met ziek zijn?
In eerste instantie niks, maar ik bedoel hier met ''ziek'' ook echt ''ziek'' en niet in de zin van goed zijn als rapper. Gewoon een volstrekte, zielige idioot dit.

avatar van Boris91
Charisma is het grote woord bij Steen. En dan niet zoals Big L of Slick Rick charisma hebben, maar echt (hoewel die twee ook totaal verschillend zijn) zijn eigen charisma heeft. Erg leuke cd op bezopen of stonede momenten met vrienden, en heel af en toe ook erg leuk op cd of de mp3 maar voor de rest niet zo speciaal. De beat van Fock Steen vind ik wel erg vet.

avatar van Boris91
Sorry Fock Steen staat hier niet op, maar zijn mixtape heb ik samen met dit album op 1 cd gebrand.

avatar van dilladawg
0,5
Ik kan dit egt niet waarderen, ik vind steen echt een enorme mongool, ja anders kan ik hem niet noemen.

avatar van dilladawg
humor heeft hij trouwens wel

Ik vind dit echt stukken vetter dan die kadaverrap shit

avatar van pascal83
dilladawg schreef:
humor heeft hij trouwens wel

Dus zo'n 'enorme mongool' vindt je hem niet?

avatar van Rosco
Het is ziek, maar toch heb ik er wel om kunnen lachen. Steen kan gewoon goed rappen, ook al houd ik totaal niet van zijn stijl. Op zich wel redelijk album dus, maar totaal niet voor mij weggelegd, beats irriteren me en zijn attitude mag ik ook niet. 2.5*

avatar van Shelter
ik vind er niet veel aan...shockeren kan hij wel, rappen is niet heel slecht maar zeker niet goed. Heb hem ooit een battle zien winnen in Utrecht, waarbij het hele publiek behalve zijn eigen aanhang zich afvroeg hoe dat in Godsnaam kon... want freestylend/battlend was het ook erg mager.
Op zich heeft hij wel humor en neemt zichzelf minder serieus dan dat zijn fans dat doen. Maar kwa rap talent is het heel mager.

Joy
de spot ff beluistert

een lelijke kuttekop en irri stem, maar het klinkt toch wel lekker, en dat uit mijn smoelwerk

grime schreef:
Ik vind dit echt stukken vetter dan die kadaverrap shit

kadaverrap is écht te ziek voor woorden. ik hoor hier veel mensen zeggen dat ze het ziek vinden, maar dat past goed bij steen vind ik. voor de rest vind ik de raps goed passen bij de beats, geen overproductie.

avatar van Them
Als je de hoes alleen al bekijkt, weet je gewoon dat je naar een hoop onzin gaat luisteren, prachtig. Witte sokken in slippers zijn echt geniaal xD

avatar van Stapler
Ja idd . White Trash to the max haha.

0,5
Nederland heeft weer iets om trots op te zijn hoor.
Ik dacht dat de Nederlandse hip hop zijn dieptepunt al had bereikt met de tmf idooltjes Ali B en die andere kneus.
Maar die zullen dan nog wel een beetje talent hebben, deze vent heeft dat totaal niet en probeert dan maar door te breken door simpelweg te shockereren met zijn scheldwoordjes.

Ik kan best begrijpen dat veel mensen hier door heen kunnen kijken en er de "grap" van inzien. Maar goed ik denk dat de meeste mensen die hier naar luisteren een niet zo'n dusdanig hoog iq hebben dat ze dit als een grap kunnen beschouwen.

Misselijk en ziek mannetje dit!
Draagt goed bij aan de maatschappij
Zijn ouders zullen vast heel trots op hem zijn

AirMaxJohnny
Dit is het beste Nederhop album dat ik al heb gehoord , vooral die Hardcore elementen die erin zitten vind ik origineel en vet....

Het is die Blanke Rapper , helemaal naar de kanker

ex-gabber doorgeflipte , pilletjes slikkende Nederlandse etter spittende frikandel , helemaal naar de kanker

Vretend in de regen op de camping met me vriendinnetje zonder reet en geen hersens

Met me blanke sletjes Kim Holland , porno Tatjana Simic poster Chantal Janzen bekkie

fastpulseboy
AirMaxJohnny schreef:

Blanke Rapper is gewoon het anthem voor white trash zoals ik !!!!

je zelfinzicht pleit nog een beetje voor je

AirMaxJohnny
Deze plaat is zo goed dat ik hem in me top10 heb gezet!

avatar van Penrue
Ik vind z'n spits wel dope hoor, vooral de beats zijn gewoon hard.

avatar van MAS
MAS
Ik vind Steen wel een vermakelijke rapper. Om nummers zoals Blanke Rapper, De Spot en Fok Steen kan ik wel lachen. Helaas wordt dat niveau niet op het hele album gehaald.

avatar van MJ_DA_MAN
Ondanks dat ik Steen nog steeds een aanfluiting vind voor de mensheid vind ik de hoes van dit album wel erg goed, te goed voor Steen zelfs.

1,0
AirMaxJohnny schreef:
Het is die Blanke Rapper , helemaal naar de kanker

Blanke Rapper is gewoon het anthem voor white trash zoals ik !!!!

en dit is voor mij nou een voorbeeld waarom ik deze kerel zo slecht vind.

avatar van Dirruk
Die hidden track in 1 Emmer ( Steenpuist) is echt gestoord man, echt hilarisch.

Hend stichter, rap spitter, 6pack drinker, geen bert vinder
Uit de bekstinker, de hele dag in bed liggen, alles wegdrinken
Zie me op de openbare weg liggen, schreeuwend hou je bek flikker

avatar van Gloeilamp
Ik vind het erg bijzonder dat iemand die alleen maar kanker zegt op een beat, hier een ruime 3 sterren scoort. Ik houd zelf best van rap maar dit is denk ik helemaal niets voor mij.

avatar van MAS
MAS
Hij zegt niet alleen maar kanker. Wel vaak dat wel.

avatar van Gloeilamp
Oke sorry, maar je begrijpt wat ik bedoel

LoveStoned
pascal83 schreef:

Dus zo'n 'enorme mongool' vindt je hem niet?

Wel jou. Vind is met een d.

avatar van timWTF
Verassend vet vond ik dit album. Ondanks dat Steen een reputatie heeft van junkmongool vond ik dit erg dope. Vette beats bij bijvoorbeeld "Dope" en "De Spot". Gruwelijkste beat gaat naar "Utrecht aan Zee". Echt de shit die. Petje af, Steen. Boven verwachting.

avatar van Rudi S
MJ_DA_MAN schreef:

Steengoed?

Soledad
Tsja wat is erger: jongetjes die het stoer vinden en zich met Steen identificeren of alle mensen die hier aanstoot aan nemen. Als ik een cd opneem en een uur lang kanker schreeuw zal het ongetwijfeld ook reacties opleveren die gaan over fatsoen en of ik wel spoor e.d. Aandacht krijgen is zo moeilijk niet, zeker niet in de muziekwereld.