Sugababes - Catfights & Spotlights (2008)

Label: Island

1. Girls (3:11)
  2. You on a Good Day (3:27)
  3. No Can Do (3:11)
  4. Hanging on a Star (3:22)
  5. Side Chick (3:39)
  6. Unbreakable Heart (3:52)
  7. Sunday Rain (4:02)
  8. Every Heart Broken (4:09)
  9. Beware (2:56)
  10. Nothing's as Good as You (3:03)
  11. Sound of Goodbye (4:24)
  12. Can We Call a Truce (4:33)
  13. About You Now [New Acoustic] * (2:46)
  14. She's Like a Star * (2:43)
avatar van Waste Management
De eerste single ''Girls'' is wel een lekker nummer, ben benieuwd naar de rest van het album

avatar van NewYorkCityLight
Geweldig. Wilde hem ook nog toevoegen, kon alleen geen goede album cover vinden.
De eerste single, ik krijg het maar niet voor elkaar om die helemaal te luisteren, elke keer heb ik het na de helft alweer gehad. Desalniettemin wordt dit album de hemel ingeprezen door PopJustice en wordt ons verteld dat de rest niet als Girls klinkt... Ik wacht vol spanning af.

Na het ongelofelijk geweldige ''Change'' ben ik beniewd wat dit wordt. Stel me niet teleur!

avatar van Nickstbo
Change was teleurstellend....
Maar deze staan altijd bekend voor de betere pop.
Wel snel een nieuwe cd, een vol jaar maar.

Wel een mooie foto maar de photoshopt blinkt ervanaf.
Keishe heeft geen nek maar enkel borsten en een kop

avatar van NewYorkCityLight
Alsof de Sugababes ooit tijd namen voor hun CD's. Three kwam ook een jaar na Angel With Dirty Faces. En Change ook een jaar na the Greatest Hits. (Greatest Hits ook een jaar na Taller In More Ways, maar een Greatest Hitis niet zo moeilijk in elkaar te flansen). Ik ben er juist blij om dat ze het zo snel doen!

En ik vond Change juist wel goed. Op de andere albums stonden altijd (op de singles na) maar matige nummers. Change was gewoon helemaal geweldig.

2e single wordt trouwens (zo wordt vermeld) Every Heart Broken

NewYorkCityLight schreef:

Bijna met je eens, op de andere albums zaten tog wat betere nummers op dan op de album ''Change'' (Ik wil niet zeggen dat Change slecht is, integendeel) Op Change staan een paar goede nummers tussen die mij nog steeds boeien

avatar van Waste Management
Heb net op Sugababesfanclub een live versie Every Heart Broken gehoord, wat een prachtig nummer, zal wel 1 van mijn favorieten worden

avatar van Brucas
Dit is het beste album van de babes!

chrismusic
dit is als het goed is de laaste cd die ze uitbrengen want sinds kort melde ze dat ze uit elkaar zouden gaan.

avatar van NewYorkCityLight
Op Youtube staat dat ze al begonnen zijn aan hun 7e studio album, Keisha zou dat bevestigt hebben. En ze willen graag werken met Leona Lewis en Timbaland.
Het is natuurlijk al heel vaak gezegd dat ze uit elkaar gaan.

Album klinkt veel belovend!

chrismusic
NewYorkCityLight schreef:
Het is natuurlijk al heel vaak gezegd dat ze uit elkaar gaan.

Album klinkt veel belovend!

dacht dat het dit keer wel officiel was, maar op wiki heb ik ook niks officiels kunnen vinden dus het zal inderdaad een gerucht zijn.

Dit album zit vol met leuke nummers, zoals Hanging On A Star, Sunday Rain, Girls, No Can Do, You On A Good Day.. maar ook een aantal saaie nummers die niet echt boeien waaronder Beware en Side Chick. Ik ben nog niet helemaal klaar met mn oordeel maar ik hou het nu nog op 4 sterrren

Nickstbo schreef:

Wel snel een nieuwe cd, een vol jaar maar.

Vind ik wel prijzenswaardig.
Meer nog dan een Rhianna die hetzelfde album tig keer uitbrengt in een jaar of 3 tijd.

Mijn favorieten zijn:
01. Sunday Rain
02. Every Heart Broken
03. Beware
04. Sound of Goodbye
05. Can We Call a Truce

SPAROOD
Veel minder dan hun vorige albums.

avatar van NewYorkCityLight
Klinkt een beetje teleurstellend. Teveel ballads staan erop! Ik ga nog vaker luisteren voordat ik een stem geef.

Voorlopige favoriete zijn Side Chick (heerlijk!) en Sunday Rain

Father McKenzie
Kindsterretjes met kindermuzak. Je hebt beperkt houdbare producten, maar dit hier is al bedorven bij uitgave.
Muziek voor kids en losers!
Met echte muziek heeft dit bandje echt niets van doen!

avatar van LucM
De eerste nummers van Sugababes vond ik nog leuk, maar nu is de inspiratie en bezieling weg. Al schat ik Sugababes hoger in dan hun collega's van Pussycat Dolls.

avatar van NewYorkCityLight
Vind 't toch wel een goede CD. Wel jammer dat er op mijn versie een bonus track staat (About You Now : Acoustic Version). Ik had liever gewoon de 12 originele tracks gekregen.

Favorieten: (Voorlopig)
Side Chick
Sunday Rain
Sound Of Goodbye

Vind het trouwens ook jammer van die 2 ballads op het laatst. Het zijn allebei goede tracks (Sound of Goodbye nog veel beter dan Can We Call A Truce?) maar het zijn allebei afsluittracks.. Sound of Goodbye klinkt als laaste nummer van het album maar dan komt er nog een ballad achteraan, en dat maakt Can We Call A Truce? eigenlijk overbodig.

Ik vind ''Can We Call a Truce'' wel een mooie album afsluiter

avatar van NewYorkCityLight
Tsja, ik vind het ook wel een mooie afsluiter, maar omdat Sound of Goodbye ook een afsluiter is vind ik 'm overbodig. Ze hadden Sound of Goodbye op een andere plek op het album moeten neerzetten, en een andere uptempo track moeten neerzetten als nummer 11.

01. Girls (3,0)
De eerste Single van C&S een heerlijke nummer en zeker als album opener, maar op de CD staat helaas de Radio Edit op.

02. You on a Good Day (4,5)
De intro van het nummer is wel leuk, maar het nummer pakt het niet zo bij mij maar wel leuk gedaan.

03. No Can Do (3,5)
Niet mijn Favoriet maar het nummer heeft wel wat en een goede keuze als 2de Single.

04. Hanging on a Star (4,5)
Amelle klinkt geweldig in het nummer, heeft wel een lekker disco beat, alleen is het refrein iets te saai

05. Side Chick (2,0)
Eerlijk gezeg vind ik Side Chick 1 van de minste nummers van het album, verder heb ik er geen woorden voor.

06. Unbreakable Heart (4,5)
1 van de mooiere nummers van het album, een heerlijk nummer, alleen jammer dat heidi als een smurf klinkt.

07. Sunday Rain (5,0)
1 van mijn favorieten. Een prachtige ballade, mijn moeder en ik vinden het samen de mooiste Sugababes ballade ooit, mooi gedaan.

08. Every Heart Broken (5,0)
Ook 1 van mijn favorieten, Heidi begint heel mooi, Amelle ook, alleen klinkt Keisha iets te hard alsof ze live zingt. Verder een mooi nummer.

09. Beware (4,5)
De knaller van het album, het nummer word geopend door de rauwe stem van Amelle en klinkt heerlijk goed in de oren, ook heidi zingt goed.

10. Nothing's as Good as You (3,5)
Er is iets met het nummer, het pakt me totaal niet net zoals Side Chick.

11. Sound of Goodbye (5,0)
Weer 1 van mijn favorieten, het nummer opend heel mooi en de stemmen van de babes klinken prachtig in het nummer, mooi gedaan.

12. Can We Call a Truce (5,0)
De afsluiter van het album. En alweer 1 van mijn favorieten. het nummer is emotioneel en teerbaar en de stemmen van de babes zijn geweldig, toch wel een mooie klassieker.

Ik geef het album een 4,5

De Sugababes laten duidelijk merken dat ze tog hele mooie ballads kunnen maken.

Waste Management schreef:

05. Side Chick (2,0)

Ik vind Side Chick juist het beste nummer van het hele album!

Ik geef hierbij ook maar mijn review.

01. Girls 9/10
Heerlijk nummer. In het begin viel hij me wat tegen maar die trompet erdoor heen maakt bijna alles weer goed. Keisha d'r couplet is ook heel mooi gezongen.

02. You On A Good Day 9/10
Lekker chill nummer. De coupletten zijn leuk (ook qua tekst) en het refrein is pakkend, jammer dat het refrein redelijk vaak herhaalt wordt.

03. No Can Do 8/10
Erg catchy nummer. Ik kan er niet te vaak naar luisteren, het refrein heeft zo'n saai beat, en het refrein past eigenlijk niet bij het nummer (hoewel het niet zo erg is als bij Every Heart Broken).

04. Hanging On A Star 6/10
Beetje een saai nummer, nog net een voldoende, vanwege de Tell Me Baby, baby's en het feit dat het wel draaibaar is.

05. Side Chick 9/10
Mijn favoriete nummer van het album! DE Open The Door van dit album (Open the Door was mijn favoriet van Change en lijkt hier wel wat op). Mensen zeggen dat dit de Back Down van dit album is, helemaal niet mee eens, het lijkt er niet eens op, Back Down was maar saai.
Heerlijke zang, geweldig refrein. Net geen 10.

06. Unbreakable Heart 8/10
Goed nummer, jammer dat het refrein op het eind zo vaak wordt herhaald.

07. Sunday Rain 9/10
Prachtig refrein, mooie coupletten. Geen 10 vanwege het feit dat ik het gevoel heb dat het refrein nog wel wat meer uitgewerkt kon worden (qua stem).

08. Every Heart Broken 6/10
Leuke coupletten, met goede lyrics, maar dan komt het refrein, dat is dus een no-no. Saai refrein waarbij ik het gevoel heb dat ik het al 50x heb gehoord. Refrein gaat ook totaal niet samen met de coupletten.

09. Beware 8/10
Lekker donker/duister nummer, Amelle die hier de meeste vocals heeft, en het bevalt me.

10. Nothing's As Good As You 8/10
Amelle heeft hier weer een mooie stem in het refrein, voor de rest is dit een heel goed aanhoorbaar nummer.

11. Sound Of Goodbye 9/10
Erg mooie ballad, mooie tekst. Bevalt me heel erg goed.

12. Can We Call A Truce? 8/10
Mooie vocals van alle vrouwen, vooral Heidi heeft een prachtige stem in dit nummer. Goede afsluiter van een ruim voldoende album.

Stem : 3.5 ster

Beware : 4
Nothing's As Good As You : 4.5
Sound Of Goodbye : 5
Can We Call A Truce : 3

Ik vind dit een geweldig album trouwens! Pakken beter als Change en kan moeilijk kiezen welke m'n favorieten zijn. Al weet ik zeker dat Side Chick & Can We Call A Truce m'n twee zwakke tracks zijn. Beide gewoon té herhalend.

Vele male beter als Change!

avatar van NewYorkCityLight
Nieuwe videoclip No Can Do is erg ..... ''pikant''. Had mijn twijfels over deze 2e single, maar misschien dat de video het verkopen helpt.

Wat een gave clip van No Can Do
Heel creatief met al die mannen

avatar van NewYorkCityLight
AMG (All Music Guide) geeft dit album maar liefst 4.5/5 sterren!

allmusic ((( Catfights and Spotlights > Overview )))

De babes zijn lastig omdat de platenfirma niet meer gepromoot heeft en dat daardoor de verkoopcijfers tegenvielen, maar als ik de singles zo hoor denk ik niet dat dat de enige reden is.

Tegenvallend na Change.

avatar van Waste Management
Sunday Rain, Sound of Goodbye en Can We Call a Truce zijn prachtige ballads.

avatar van Waste Management
Mijn favorieten nummers van C&S zijn:

01. Sunday Rain
Een ballad die bij mij nooit verveeld. Mijn moeder is er ook nog steeds helemaal weg van.

02. Sound of Goodbye
Deze ballad verveeld zowiezo ook niet. vind het nummer toch iets beter dan Can We Call a Truce.

03. Beware
Hoe vaak ik er ook naar luister, het nummer blijft een knaller.

04. Can We Call a Truce
Alhoewel ik Sound of Goodbye beter vind, vind ik Can We Call a Truce toch wel de mooiste afsluiter die ze hebben.

05. Every Heart Broken
Hoe vaak ik er ook naar luister, hoe minder leuk ik het nummer gaat vinden (misschien dat er een andere nummer voor in de plaats komt, wie weet).

avatar van HungUp
Prachtig album. Veruit de beste van de babes tot nu toe.

Leuk detail; ze zijn al bezig met een nieuwe idd en de meiden hebben bevestigd te werken met ; Red One (Lady GaGa), Stargate (Ne-Yo, Beyoncé, Rihanna) & The-Dream (Rihanna, Beyoncé)

Spannend!