Stealers Wheel - Stuck in the Middle with You (1998)

Alternatieve titels: The Hits Collection | Late Again

Label: Spectrum

1. Stuck in the Middle with You (3:27)
  2. Everything'll Turn Out Fine (3:06)
  3. Star (2:56)
  4. Late Again (3:14)
  5. Good Businessman (4:07)
  6. You Put Something Better Inside of Me (3:45)
  7. Found My Way to You (3:24)
  8. Right Or Wrong (4:46)
  9. Wishbone (3:29)
  10. Benediction (4:44)
  11. I Get By (3:16)
  12. Waltz (You Know It Makes Sense!) (2:53)
  13. Nothin' Gonna Change My Mind (3:47)
  14. Next to Me (3:36)
  15. Johnny's Song (3:44)
  16. Gets So Lonely (2:55)
  17. Go as You Please (3:45)
  18. Blind Faith (3:24)
avatar van musician
Ga mee, met de twee stemmers die eerder ook 4,5 ster aan deze cd hebben gegeven.

Vond dat aanvankelijk wat hoog, maar de cd staat op en maakt daarbij goed reclame voor zichzelf.

Op een treurige verkiezingsavond als deze, grijp je de kans om even iets zeldzaams uit de kast te trekken en te beoordelen.

Waarom zij, Joe Egan en Gerry Rafferty, nooit meer samen zijn gegaan is eigenlijk ook een beetje een raadsel. De drie LP's die ze hebben gemaakt tussen 1972 en 1975 zijn van zeldzame kwaliteit.

Er even van uit gaande, dat de 18 nummers van deze cd een redelijke afspiegeling zijn van wat is uitgebracht. Ik heb geen reguliere studio cd's van Stealers wheel, maar vraag me nu even sombertjes af waarom eigenlijk niet.

Kwaliteitspop/rock van de bovenste plank. Redelijk duidelijk te horen dat de leden van de band érg van The Beatles hielden. Gerry Rafferty is later natuurlijk wereldberoemd geworden van zijn solo cd City to city en hij leent ook zijn stem aan verreweg de meeste nummers van Stealers wheel.

Daarom is deze cd zeer herkenbaar, nog even los van de grootste hits van Stealers wheel, die allemaal op deze cd staan. Everyone's agreed that everything will turn out fine, Star, Late again, Stuck in the middle with you. Maar de overige nummers zijn bepaald niet minder (Benediction, Waltz, Blind faith, next to me).

Zo is één van de heerlijke fenomenen in de muziek dat je tijdloos verloren gewaande muziek weer kunt herontdekken en er ook veel plezier van kunt hebben.

Wie nog hoort tot de oude generatie liefhebbers van Gerry Rafferty (en daar waren er in 1978 veel van): Stealers wheel is eigenlijk verplichte kost. Maar ook zeker interessant voor een nieuwe generatie. De muziek heeft de tand des tijds redelijk doorstaan.

Deze compilatie is ook nog eens uitgebracht onder de titel Late Again (Rotation label).

avatar van musician
Ja, niets te dol als het gaat om het uitbrengen van verzamelaars.

Inmiddels heb ik de eerste cd van Stealers wheel in mijn bezit, prima album. Uiteindelijk heeft Stealers wheel maar drie albums uitgebracht. Allemaal goede beoordelingen op musicmeter. Misschien toch maar het advies dat trio te kopen en de verzamelaars daarmee te omzeilen?

Ik ga er in ieder geval mee akkoord.

Meestal kom ik op het Spectrum / Rotation label van Universal goedkope verzamelaars tegen waarop van alles ontbreekt.
Dus een paar bekende nummers (hits) aangevuld met wat mindere album tracks.
Deze van Stealers Wheels is een grote uitzondering, want alles dat hierop staat is in orde.
De bij-titel The Hits Collection moet je maar met een korrel zout nemen. Ze hebben een rijtje hits gescoord, die hier keurig aanwezig zijn, maar het waren er in ieder geval minder dan 18.
Ze maakten 3 goede albums en dit is daarvan een prima samenvatting.
De reguliere albums werden op CD na het overlijden van Gerry Rafferty opnieuw onder de aandacht gebracht. Helaas zijn die nogal prijzig. Het eerste en tweede album passen gemakkelijk op 1 CD. Heb ik dus een keer met zo'n USB-platenspeler uitgeprobeerd. Maar waar moet je dan het derde album aan koppelen? De beste solo-nummers van Gerry Rafferty en Joe Egan?
Ik ben nog nooit outtakes van Stealers Wheel tegengekomen.

avatar van bikkel2
Weinig mis met deze verzamelaar. Het geeft een uitstekend overzicht van Stealers Wheel.
De bekende songs afgewisseld met prima albumtracks.
Ik heb deze al heel wat jaren en doet prima dienst. Een mooi overzicht van de drie albums die de groep onder leiding van Joe Egan en Gerry Rafferty maakte.
Kwaliteitspop, met een aantal onvergetelijke songs.

avatar van nlkink
Dit album heb ik een jaar of wat geleden voor een luttele € 5,-- meegenomen en daar heb ik geen spijt van gehad. De hoes is van een zeldzame lelijkheid en de liner notes zijn summier maar de muziek is dik in orde. Uiteraard is Stuck In The Middle het allerbekendste nummer maar ik ben ook bijzonder gecharmeerd van Star en Everything 'll Turn Out Fine. Pas recentelijk heb ik van dat laatste nummer de singleversie gehoord maar die schijnt op geen enkele verzamelaar te staan. Erg jammer, want die versie is ook bijzonder mooi.
Vorig jaar is The A&M Years uitgebracht, wat inhoudt dat de originele albums in een setje zijn samengevoegd aangevuld met wat livemateriaal. Het wordt nu wel erg verleidelijk om deze compilatie in te ruilen voor de drie originele albums, al moet ik erbij aantekenen dat de single versie Everything 'll Turn Out Fine wederom ontbreekt.
Tot dan is deze cheapo een prima verzamelaar.

avatar van bikkel2
Ik heb deze ook al jaren in huis. Voor weinig geld gekocht, maar een prima overzicht.
Draai 'm best vaak in de auto trouwens.

avatar van nlkink
Ik lees net op Amazon UK reviews dat de CD's van The A&M Years niet van mastertapes zijn gehaald maar rechtstreeks van vinyl albums. Een paar recensies zijn meedogenloos in hun oordeel. Ik hou me bij dit exemplaar.

avatar van Wandelaar
Stanley Koekblik schreef:
Grappig, precies hetzelfde album, zelfde tracklist, zelfde voorkant. In 2001 op CD uitgebracht.

Ik prefereer de band van Joe Egan en Gerry Rafferty boven het solowerk van Rafferty, dat vooral vocaal tekortschiet. De twee klonken samen echt goed. Uitstekende verzamelaar, en ik ga naar de 5 sterren. Waarom niet?