Fall Out Boy - Folie à Deux (2008)

Label: Fueled by Ramen

1. Disloyal Order of Water Buffaloes (4:17)
  2. I Don't Care (3:34)
  3. She's My Winona (3:51)
  4. America's Suitehearts (3:34)
  5. Headfirst Slide into Cooperstown on a Bad Bet (3:54)
  6. The (Shipped) Gold Standard (3:18)
  7. (Coffee's for Closers) (4:35)
  8. What a Catch, Donnie (4:50)
  9. 27 (3:12)
  10. Tiffany Blews (3:44)
  11. W.A.M.S. (4:38)
  12. 20 Dollar Nose Bleed (4:17)
  13. West Coast Smoker (2:45)
gelekt.

oh ja...?? niet dus

Ik ben alleen die 4 nummers tegengekomen (What a Catch, Beat It etc.) die al een tijdje circuleren. Ik sta ook niet echt meer te springen om deze nieuwe release dus ik wacht wel gewoon tot 16 december.

avatar van SiriusBart
Ik heb de CD al op mijn computer staan. Ik weet niet of de link hier gepost mag worden, anders zou ik het met plezier doen. Anders een PB misschien?

avatar van snarf349
kan de lek bevestigen.

0,5
ik kan ook de lek bevestigen

eens benieuwd hoe de rest van de nummers gaan klinken^^

avatar van SiriusBart
Erg goed, vind het album op eerste gehoor beter dan Infinity On High.

avatar van coldwarkids
Klinkt niet verkeerd,,, alleen ik weet niet of de songs even sterk zijn als op Infinity On High of From Under The Cork Tree,,, maar het klinkt op het eerste gehoor echt niet verkeerd.... het geeft me een beetje kriebels van in mijn buik... mooie melodies enzovoorts.... voor het begin krijgt Folie A Deux een 4 *

0,5
ik moet zeggen dat dit album mij toch verrast, de songs die op i tunes zijn uitgebracht vielen niet echt in de smaak bij mij... echter zijn de andere liedjes veel beter... zeker beter als infinity on high

een 4.5*

Dit klinkt wel weer erg als een herhalings oefening hoor. Dit is alweer de derde FOB die ik hoor, maar de veranderingen zijn minimaal. Een tikkeltje volwassener wellicht? Verder niet slecht hoor, gewoon een leuk album zoals FOB dat altijd weet af te leveren. Maar het wordt voor de zoveelste keer nergens echt spannend.

Heerlijk album! Elk nummer is gewoon een genot om naar te luisteren.. maar het klinkt af en toe hetzelfde ... maar dat is niet zo heel erg!

avatar van Selustarius
Heb net alle nummers op hun myspace geluisterd en vind dat het wel een stuk minder is dan de voorgaande albums. Het vorige album (dat een beetje last had van overproductie) had hier al een beetje last van maar het is nu nog erger geworden. Ook proberen ze alle nummers steeds groter te maken wat niet echt goed uitpakt.

Vergo
Die cover ziet er mij uit alsof het getekend is door Luke Chueh, kan iemand dit bevestigen?

raar maar waar,

ik heb hem vandaag al gekocht... de deluxe editie nog wel... deze heeft 5 extra nummers waaronder de demo's van i don't care en american suitehearts. tevens de acoustische versie van deze liedjes... en nog een extra song *is naam kwijt*

de free record shop verkocht hem al (die in Hasselt-Belgie)

Bedoel je Pavlove?

0,5

you just blow me mind... nog al iemand in het bezit van deze cd?

avatar van Luky12
Gelekt en ik heb hem al!
Hij is beter dan de vorige cd. Lekkere nummers en I don't care was nog maar een voorproefje van wat komen gaat!

Ik geef dit album dan ook een dikke verdiende 5*

avatar van Tha)Sven
Die hoes doet mij echt denken aan Pedo Bear

avatar van coldwarkids
Jammer dat hij niet in een normaal super jewel box zat,,, maar ik vind hem zo ook heel mooi, alleen ik ben niet zo van de kartonnekes

0,5
de kartonnen behuizing van deze cd is wel degelijk een nadeel... zeer onpraktisch ook om de cd eruit te halen

Weer zo'n niets aan de hand puberpoppunk plaat van fall out boy, alleen wel hun beste.
Dit moet je gewoon niet te serieus nemen, leuk voor af en toe.

Heb het album ondertussen al een paar keer gehoor:) ik vind hem sowieso beter dan Infinity On High

Leuke plaat, maar ik had er toch iets meer van verwacht. Ik moet met Dn!S akkoord gaan. Heb hem nog niet genoeg beluisterd om een cijfer te geven, maar denk dat het rond de 3,5 zal eindigen.

Zeertjuh
Ben toch wel verrast door deze plaat over een paar luister beurten een stem

avatar van Jordy_xD
Goeie plaat!

Redelijke plaat maar teveel van hetzelfde. Ze hebben deze cd wat te snel willen brengen na infinity on high waardoor je bij veel liedjes een deja vu gevoel krijgt. Ook inspiratie qua tekst is niet altijd zeer sterk. Maar voor de rest een luchtige plaat voor de zaterdagnamiddag tijdens auto wassen ofzo.

3.*

avatar van Kronos
Omdat dit album hier nu op de homepage staat ben ik er eens naar gaan luisteren terwijl ik helemaal niet wist wat te verwachten. Maar ik vind het maar flauwe muziek.

Deze cd is mijn eerste luister ervaring met deze band en vind dit een leuke cd. Doet me wel denken aan "Panic at the disco".

Mijn inziens de beste FOB tot nu toe. Zelfs de teksten zijn een beetje te verstaan dit keer