Fleetwood Mac - Time (1995)

Rock / Pop
Label: Warner Bros.

1. Talkin' to My Heart (4:47)
  2. Hollywood (Some Other Kind of Town) (4:29)
  3. Blow by Blow (5:41)
  4. Winds of Change (3:45)
  5. I Do (3:08)
  6. Nothing Without You (4:28)
  7. Dreamin' the Dream (4:28)
  8. Sooner Or Later (4:27)
  9. I Wonder Why (5:45)
  10. Nights in Estoril (4:56)
  11. I Got It in for You (4:10)
  12. All over Again (3:36)
  13. These Strange Times (7:07)
avatar van RuudC
Het scheelt niet veel of ik had voor de verandering boven het gemiddelde gestemd. Time is namelijk zo'n ultieme "doet niets verkeerd"plaat. Een echte oudelullen-album zoals wel meer dinosaurussen uit de jaren zestig gemaakt hebben. Time is een heel veilige rit. Zeker waar McVie zingt, zal het heel vertrouwd aanvoelen. De muzikanten die op de vorige plaat aanschoven en zijn gebleven, zijn toch behoorlijk inwisselbaar. Alles op hetzelfde tempo en met dezelfde dynamiek gespeeld. Heel veilig en erg zoet, maar daarmee oersaai. Ik snap het lage gemiddelde heel goed, maar ik vind dit niet per se minder dan wat de band deed vanaf de titelloze plaat. Tango In The Night uitgezonderd.

Tussenstand:
13. Behind The Mask 2*
14. Time 2*
15. Tusk 1,5*

avatar van lennert
Ik wilde het album flink afstraffen op basis van I Do en Hollywood (Some Other Kind of Town) waarbij McVie echt het meest belabberde songmateriaal sinds jaren produceert en Winds Of Change, maar blijf toch op de voldoende door Talkin' To My Heart, Sooner Or Later, I Wonder Why en vooral These Strange Times. Laatstgenoemde track heeft een hele vreemde structuur met de minimalistische muziek en Fleetwood's cynische voordracht en is daarmee een van de meest on-karakteristieke Fleetwood Mac songs uit het hele oeuvre, maar verdomd als het met niet bevalt. Als Bramlett als Dolly Parton klinkt vind ik het werkelijk verschrikkelijk om aan te horen, maar op andere momenten (vooral de achtergrond) is het best te doen. Er is ook weer wat meer gitaar te horen dan op de voorganger, wat toch een voordeel is. Zeker niet briljant, maar had alsnog heel veel erger gekund.

Tussenstand:
1. Rumours