Nickelback - Dark Horse (2008)

Canada
Label: Roadrunner

1. Something in Your Mouth (3:38)
  2. Burn It to the Ground (3:28)
  3. Gotta Be Somebody (4:13)
  4. I'd Come for You (4:22)
  5. Next Go Round (3:43)
  6. Just to Get High (4:02)
  7. Never Gonna Be Alone (3:47)
  8. Shakin Hands (3:59)
  9. S.E.X. (3:53)
  10. If Today Was Your Last Day (3:59)
  11. This Afternoon (4:43)
  12. This Afternoon [Original Performance Series] * (4:26)
PriestMaiden
Niet zo schitterend als All The Right Reasons, maar het is zeker een goed album. Elk nummer van dit album vind ik wel goed. Ik geef de cd nu, na een paar luisterbeurten, een 4,5/5!

Wanneer je de eerste twee tracks hoort is 'Gotta Be Somebody' echt wel een afknapper. Dat is jammer want vooral 'Something In Your Mouth' rockt er lekker op los.

Wanneer je 'I'd come for you' hoort denk je dat je het al eerder gehoord hebt, klinkt beter dan G B S, dat wel.

'Next Go Round' Yeahh! Lekkere solo ook.
'Just To Get High' kan d'r mee door, ook niet meer dan dat.
'Never Gonna Be Alone' leuk veur de top 40, vind d'r geen zak aan.
'Shanking Hands' Zie 'Just To Get High'

'S.E.X.' Echt heerlijk nummer, ook die tekst'

''S is for the simple need.
E is for the ecstasy.
X is just to mark the spot, ...Sex is always the answer,
it's never a question,
'Coz the answer's yes, oh the answers''

'If Today Was Your Last Day' Don't ask my why, gewoon heel mooi nummer.
'This Afternoon' Lekker don't know, don't care nummertje.

Beetje tegenvaller vanwege de hoeveelheid popliedjes. Dat is bij ATWR precies hetzelfde.

Toch maar een *3.5

Joy
rare titel trouwens, donker paard

"A "dark horse" is a term used to describe a person or thing who emerges to prominence after being previously little known about"

Raar trouwens dat S.E.X. de meeste stemmen krijgt, vind er niet bijster veel aan (tekstueel vind ik het al helemaal niks voorstellen). This Afternoon is mijn persoonlijke favoriet hier, heeft een lekker ontspannen sfeertje.

Joy
release schreef:

leuk, maar wat doet dat hoefijzer dan op de cover?

ik schat nikkelterug niet zo hoog in dat men met de titel iets diepers bedoeld dan donker paard

ElsenaarMetal
Wat ik wel eerlijk moet bekennen is dat dit tekstueel gezien één van Nickelbacks slechtste albums is. Het lijkt ook meer gericht op de pubers dan op een groot publiek.

fastpulseboy
nooit anders geweest toch???

ElsenaarMetal
Nee klopt, maar de teksten waren minder "Ranzig" dan deze, of ik was nog te jong om de teksten te begrijpen.

Ik heb geen zin meer in Nickelback. Ooit was het een van mijn favoriete bands. Silver Side Up en The Long Road zijn helemaal grijsgedraaid hier. All the Right Reasons eigenlijk ook nog wel, maar daarna was ik er ineens klaar mee. Eigenlijk was ik gewoon klaar met die saaie, ongeinspireerde standaard rockbandjes uit Amerika. Vandaar nu dat Dark Horse niet eens een kans meer krijgt. Misschien niet eerlijk, maar ik weet gewoon zeker dat de sound van Nickelback geen halve noot veranderd is sinds het vorige werk.

avatar van tsjong
ElsenaarMetal schreef:

avatar van Evii x
Vind dit album erg verschillend van alle andere die Nickelback al heeft uitgebracht maar daarom helemaal niet slecht!
Vind dit een ietwat zachter album => niet wat we echt gewend zyn van hen vind ik...

Alsnog 4*

NICKELBACK DARK HORSE.

Leuke plaat voor de standaard Rock fan, leuke muziek erg interessante teksten die over niks gaan dan seks en drugs.
Niks op tegen, ligt alleen niet honderd procent in mijn straatje.
Ik word wel een klein beetje simpel van al die standaard Rock bandjes die met de dag uitkomen.
En Nickelback blijft daar lekker tussen zitten, maakt geen veranderingen door blijft een beetje bij het oude zitten.

Het maakt bij mij al heel wat uit of de muziek nog ergens naar klinkt, maar je standaard Rockmuziek maar klinkt het nergens na dan moet je heel snel stoppen.
Nickelback weet zijn muziek nog een goede sound mee te geven waardoor het me soms lukt om eens in de week een luisterbeurt af te maken. Maar daarna druk ik al snel een andere plaat in de speler.

Dark Horse is een leuke maar geen overtreffende opvolger van ATRR.
Ik begin met een ruime voldoende, maar het kan nog alle kanten op.

* * *

Waarom dan een 5?

ElsenaarMetal
Maar goed dat ik een puber ben. Maar waar haal je dat uit. Alleen uit S.E.X.? Ik moet toegeven dat het album seksueel is, maar dat is met veel rock/metall bandjes het geval.[/quote]

Niet alleen uit S.E.X maar ook uit Something in Your Mouth, Next go Round, en Shakin' hands.
Maar wat ik bedoel is dat ze op hun vorige albums nog een beetje goede teksten hadden, hier ook wel, if today was your last day en Gotta be sombody zijn voorbeelden, maar minder dan op vorige platen, en daarom vind ik deze plaat meer op pubers gericht dan hun vorige platen.

ElsenaarMetal schreef:
Waarom dan een 5?

Vroeg ik me ook af.
Zo van 'ik weet nog niet wat m'n eindoordeel gaat worden, maar ik geef het een 5 omdat het Nickelback is'.

En Dus?

ElsenaarMetal
Nou dus, dat je stem niet helemaal logisch is, als je fan bent van Nickelback moet je dat neerzetten en niet een of andere vage beschrijving en dan een cijfer die daar totaal niet bij aansluit.

ze rullen!

avatar van gemaster

Maken ze spaghetti?

avatar van Chainsaw
Nickelback heeft in de loop der jaren best wat geestige pretentieloze rocknummers afgeleverd. Vooral op de twee vorige albums staan aardig wat simpele, maar lekker vlotte nummers, waar de heren wat tekeer gaan op de gitaren en simpele lyrics uitkramen. Werkt op zich prima, je moet enkel geen vernieuwende dingen verwachten.

Toch valt Dark Horse tegen. Want waar een nummer als Just to get High valt onder het betere Nickelback werk, de rustige ballads slaan de plank echt totaal mis. Zodra de muziek naar de achtergrond wordt geschoven en Chad Kroeger zijn 'zangtalenten' in de strijd gooit, wordt het allemaal tenenkrommend slecht. Dark Horse kent een aantal van dit prul, met name I'd Come For You is niet om aan te horen. Nee, dan toch liever dat ongegeneerde ramwerk zonder diepgang.

3 kleine sterren voor een paar aardige tracks.

gemaster schreef:

Maken ze spaghetti?

avatar van Lexicon Devil
1,0
Nickelback is, als ik hun muziek zo beluister, duidelijk de uitvinder van een nieuw genre........Boringrock!

Oftewel: gelikte 3-stemmige eenheidsworstenrock. Echt Hema!

Zal me niks verbazen als de zanger elke maandagavond met een komkommermaskertje op in een schuimbad ligt als ik die gefotoshopte kop van hem zie in die hapklare brokken videoclipjes van hun op TMF.

De vorige albums van Nickelback kon ik wel waarderen, lekkere, goed in het gehoor liggende recht-toe-recht-aan rock. Heb deze nieuwe plaat nu 1x beluisterd maar de nummers pakken me niet. Beetje veel van hetzelfde en nergens echt een uitblinker. Maar misschien moet ik hem nog een paar keer beluisteren. Voor alsnog 2 sterren.

avatar van kaztor
Dead Horse was een betere titel geweest.

oke, de teksten zijn misschien op "pubers" gericht. maar ik vind de cd wel goed hoor. vooral het ritme dan. de zanger heeft zo'n zalige kraak-stem! this afternoon vind ik een I-Feel-Good liedje, en daarom niet echt bij de plaat passen. De andere zijn veel dramatiser, niet? nuja, het kan ook aan mij liggen...

avatar van mnrk
Lekker cd'tje voor in de auto....

This afternoon is een goed nummer en ook Burn it to the ground.

Voor de rest gewoon lekker aanzetten en luisteren....

avatar van kaztor
Ik snap het eigenlijk niet. Elk nummer dat ik van ze ken klinkt precies, maar dan ook helemaal precies, hetzelfde. Wat maakt een bepaald nummer dan beter dan een andere?

avatar van Thunderrock
Vandaag nog weer ff gedraaid.
Something in Your Mouth is echt een heerlijk nummer verstand op nul en gaan!

avatar van Gommans
Gewoon lekker VET, niets meer en niets minder.
Veel energie en lekkere nummers. Soms bijna iets te gelikt / amerikaans....

avatar van Kill_illuminati
Joy schreef:

leuk, maar wat doet dat hoefijzer dan op de cover?

Misschien een metafoor voor de titel.