Nickelback - Dark Horse (2008)

Canada
Label: Roadrunner

1. Something in Your Mouth (3:38)
  2. Burn It to the Ground (3:28)
  3. Gotta Be Somebody (4:13)
  4. I'd Come for You (4:22)
  5. Next Go Round (3:43)
  6. Just to Get High (4:02)
  7. Never Gonna Be Alone (3:47)
  8. Shakin Hands (3:59)
  9. S.E.X. (3:53)
  10. If Today Was Your Last Day (3:59)
  11. This Afternoon (4:43)
  12. This Afternoon [Original Performance Series] * (4:26)
ElsenaarMetal
nog 4 dagen voor deze uitkomt?!!

Gotta be somebody vond ik leuk klinken maar nou niet geweldig.
Ik hoop dat dit de vorige plaat weet te evenaren en misschien te overbruggen!!

avatar van Jazper
Je kunt het natuurlijk best gaan vragen in de winkel over 4 dagen!

ElsenaarMetal
nou maak ik nog een afschuwelijke fout in de tijd.
Ik bedoel natuurlijk over een maand en vier dagen (A)

ach ieder mens maakt fouten toch?
toch kijk ik uit naar deze plaat,

Als ik Gotta Be Somebody zo hoor, klinkt het niet heel erg lekker. Wel goed voor de top 40 denk ik. Maar bijvoorbeeld Photograph klinkt ook weer veel meer poppy dan Animals. Dus het kan nogal verschillen.

ElsenaarMetal
Het tweede nummer klinkt alweer wat feller, Something in Your Mouth is een leuke track, maar heel bijzonder vind ik hem niet, het word een hitje dat wel want het is een Nickelback song.

Toch hoop ik dat ze nog wel wat betere (originelere) nummers mogen uitbregen.

avatar van Thunderrock
Gotta Be Somebody beloofd toch wel weer wat moois. Lekker melodieus nummer. Dat kun je wel aan Nickelback overlaten...een standaard rock nummer maken met een melodietje dat al 1000 keer is gedaan maar dan op zo'n manier dat het toch lekker blijft hangen. Knap. Hier gaan de heren wereldwijd weer lekker mee scoren.

Mij hebben ze al!!!!

Joy
Gotta Be Somebody beloofd toch wel weer wat moois. Lekker melodieus nummer. Dat kun je wel aan Nickelback overlaten...een standaard rock nummer maken met een melodietje dat al 1000 keer is gedaan en dan ook de 1001ste keer een nummer van niks is, niks speciaals niks bijzonders voegt niks toe aan al die andere 1000 nummers en je vraagt je wederom af hoe een band met dit soort bagger kan wegkomen

Joy schreef:

Hallo Joy...wat zijn we het weer eens vandaag!!!

ElsenaarMetal
het is inderdaad wel erg simpel allemaal, maar hé als het goed klinkt en dat doet het dan is er toch niks aan de hand?
Something In Your Mouth is ook zo'n nummer, erg standaard heb ik het idee, maar toch vind ik het een leuk nummer.
Ik ben benieuwd

avatar van kaztor
..Weer erg standaard en hetzelfde, maar toch leuk...

avatar van SiriusBart

Shakin' Hands 3*
Sex 4*
If today was your last day 4*
This Afternoon 3 1/2

Aan de Cijfers kun je zien dat ze opnieuw goed werk hebben geleverd, het is weer een bekende stijl en is in sommige opzichten beter dat All the Right Reasons.
1. Deze plaat kent een aantal goed geprobeerde solo's
2. muziek gaat lekker over seks drugs en Rock n roll.

Slechter.
1. Niet alle nummers zijn even goed sommige beetje eentonig.
2. All the Right Reasons, was tenminste (op Far Away na) een lekker stevige plaat, deze plaat kent een aantal rustige nummer, zo'n beetje 50-50 met ruig.
niet heel ernstig. toch had ik gehoopt op een opnieuw lekker ruige plaat.

Nu moet ik niet zeuren want ATRR was een geweldige plaat (hoewel niet iedereen het daar over eens is).
Ik geeft Nickelback - Dark Horse een wel verdiende : 3.77
Afgerond : 4

En ik denk dat dit cijfer niet snel zal veranderen.

Joy schreef:

perfecte beschrijving. 2*

avatar van Thunderrock
Zal wel aan mij liggen maar ik vind dit echt een heel mooi album.
De singel is niet echt representatief naar mijn oordeel.
Afwisselende plaat lekker stevig met goede melodieen Daar hou ik van. Zal wel weer helemaal de grond in geboord worden hier. Big deal.

Ik geniet!!!

Eerlijk is eerlijk...

Just to get High is een wreed goed nummer, ik ben er nu al helemaal verslaafd aan =D

als er een single versie uitkwam van dat nummer had ik het zeker een 4.5 / 5.0 gegeven

The Boogieman
Ik heb net dit album voor het eerst beluisterd. Ik had er niet al te hoge verwachtingen van, maar dit album luistert best lekker weg. Het ligt in het verlengde van The Long Road en All The Right Reasons die ik best lekker vind. Helaas is Nickelback een band voor mij die ik nooit veel luistert en dat zal waarschijnlijk ook met dit album zijn. Toch vind ik dit album wel 3,5* waard.

Grandioos album! Ik zeg: Metallica meets Prong! Zit ik er dan erg naast?

Joy
denk het wel want je doet imo beide namen ontzettend weinig eer aan

avatar van Julie
ik vind 'm GEWELDIG
even goed als 'all the right reasons'

super!!! ik hou van deze groep!!!

avatar van grayfoxz
Meer van hetzelfde zoals gewoonlijk, maar dat is geen slecht iets.
Kan hier weken naar blijven luisteren.

avatar van Devoo
Leuke meezingrock, niet speciaal. Af en toe melodieus, toffe stevige nummers, met soms eens ballad. Toffe CD, maar ik zal hem niet zoveel opleggen. Ik vind dat zijn stem trouwens wel snel verveelt.

Het eerste nummer vind ik meteen ook het tofste.

avatar van Ni3lz
Vandaag binnen gekregen. Echt een heerlijk album, elk nummer klinkt wel lekker. Vind em denk ik net iets beter dan 'All the Right Reasons'

avatar van Pretbek
Het klinkt goed en het zoals eerder genoemd een stevig album. Helaas is er niet veel afwisseling, toch is het album verslavend. Hopelijk wordt het album iets afwisselender.

khonnor
een kleine tip van mijnentwege:

leg deze cd eens met de zilveren zijde naar boven op de platenspeler en spelen maar

klinkt directamente een heel stuk interessanter. plezier gegarandeerd!

khonnor schreef:
een kleine tip van mijnentwege:
!

een kleine tip van mijnentwege: Get a life!!

avatar van james_cameron
Meer van hetzelfde uiteraard, maar de band weet nog steeds pakkende songs te schrijven. Verrassend dit keer is de rauwe zang in Just To Get High, wat mij betreft het beste nummer, en de sporadische metalriffs in een paar songs. Verder de gebruikelijke mix van uptempo stampers met quasi ranzige teksten en voorspelbare aansteker-in-de-lucht meezingers. Degelijk, maar de band staat qua ontwikkeling al jaren stil. De AC/DC van de radiorock?

avatar van kaztor
Met dat verschil dat AC/DC uiteraard wel om aan te horen is.

Met uitzondering van Fly On the Wall?

avatar van kaztor
Vind ik nog steeds beter.

kaztor schreef:
..Weer erg standaard en hetzelfde, maar toch leuk...

ideaal als je niet kunt slapen, effe nickleback opslaten en je wordt zo in slaap gewiegd xd wat een saaie boel :s