Erg lekker album van Saxon! Ik ken Saxon nog niet echt goed en heb ben met dit album begonnen om hun discografie een beetje door te spitten. Een erg goed begin, ben benieuwd wat er komen gaat
Het eerste nummer doet me erg denken aan Power Metal, waar ik persoonlijk niet echt van hou, maar het riffje van dit nummer maakt een heleboel goed. Het refrein is ook een heerlijke meezinger.
Live to rock is gewoon heerlijk! Simpel nummer, maar slaat gewoon erg goed in bij mij. Doet me wel heel erg aan AC/DC denken, maar het heeft net wat meer power dan bijvoorbeeld 'Rock 'n Roll Train' en is daardoor vaker te beluisteren dan dat nummer.
Dan weer een gruwelijk riffje! Demon Sweeney Tod is een snel metalnummer dat dus echt een lekker riffje heeft. Gewoon een goed snel nummer, niet veel meer over te zeggen.
Letter is een kort liedje die Age of Kings inleid. Dit Age of Kings klinkt ook weer een beetje als Power Metal, maar dat is hier ook erg oke. Het lekkere meezing refreintje en weer het lekkere gitaarwerk, maar ook de drummer doet weer lekker mee, dat maakt dit liedje ook een genot om naar te luisteren.
Slow Lane Blues vond ik eerst maar niks, klonk ook weer best als AC/DC. Maar na iets van 4 luisterbeurten begin ik het nummer nu toch wel te waarderen. Ik begin het bluesgevoel een beetje te voelen het hele nummer door. En ik kan je vertellen, dat is toch wel heel lekker! Ook weer een goed nummer dus.
Tot nu toe nog geen slecht nummer
Crime of Passion is geen verandering, ook weer een goed nummer. Het nummer blijft wat minder hangen, maar ik heb het dan ook nog niet zo vaak geluisterd als de eerst 4 nummers, welke toch echt van heel hoog niveau zijn. Crime of Passion heeft wederom weer een lekkere gitaarriff, Biff zing ook weer heerlijk. Geslaagd nummer!
Premonition in D Minor is een instrumental, In het begin vond ik het maar niks, Ik luisterde de laatste tijd vooral Black Metal en Opeth achtige bands, en tja daarin zijn de muzikale stukken soms gewoon heel erg sfeergevend. In het geval van de Opeth achtige, zijn ze meestal ook nog eens er complex. Dat is hier minder het geval, maar na een paar luisterbeurten voelde ik het nummer toch wel, ik vind het nu dan ook een erg goed nummer.
Voice is ook weer een erg fijn nummer, iets slomer dan de nummers hiervoor, maar het nummern neemt hierdoor niet in kracht af. Integendeel. De coupletten hebben een heerlijk gitaarmelodietje welk de sfeer van het liedje ook best wel donker maakt. Ook de gitaar in het refrein zorgt voor een dreigende sfeer, welke erg aanslaat bij de tekst van het nummer. Weer een geslaagd nummer dus.
Oke de volgende nummers heb ik nog niet vaak geluisterd, daarom even kort wat ik er tot nu toe van vind.
Protect Yourself: Alweer een lekkere gitaarriff(ik moet er zelf om lachen hoe vaak ik dat nu al gezegd heb...) lekker zangstem, lekkere drum, lekkere bass. Het sfeertje staat me ook erg aan.
Hellcat: Meesterlijk begin(gitaarrif zit in dit liedje dus weer goed hoor)! Lekker refrein (HELLCAT HELLCAT!). Goed nummer.
Come Rock of Ages begint ook goed. Het hele nummer zit iegelijk weer een beetje in de stijl van de voorgaande nummers, het nummer is weer erg gebaseerd op één gitaarriff. Maar aangezien er weer eigenlijk niks mis is met dit riffje, is het nummer toch erg fijn om naar te luisteren.
Dan als laatste Coming Home [Bottleneck Version], de akoestische versie van Coming Home van Killing Ground. Niet dat ik het nummer ken van dat album, maar het is tenminste dus een al bestaan nummer dat ze nog eens akoestisch hebben gespeeld. Het klinkt erg lekker, De gitaren en Biff zijn weer eens goed op dreef. Een erg goede en vooral verrassende afsluiter.
Een fijn album dus, mijn eerste kennismaking met Saxon. Zoals je wel kon lezen heb ik tot nu toe niet echt iets nadeligs te melden. Je zou als nadeel kunnen geven dat de nummers soms nogal op elkaar lijken, tenminste ze zijn op een soort zelfde manier opgebouwd. Op dit moment zie ik dat nog niet als groot nadeel, misschien dat dit op den duur gaat vervelen. Op dit moment is mij dit album dan ook een dikke 4* waard. Blijft dit album mij boeien, dan kan dit zo door gaan naar de 4,5*, als het me niet blijft boeien, zakt mijn stem uiteraard.