Napalm Death - Inside the Torn Apart (1997)

Label: Earache

1. Breed to Breathe (3:15)
  2. Birth in Regress (3:32)
  3. Section (2:45)
  4. Reflect on Conflict (3:14)
  5. Down in the Zero (3:10)
  6. Inside the Torn Apart (3:46)
  7. If Symptoms Persist (2:41)
  8. Prelude (3:11)
  9. Indispose (3:04)
  10. Purist Realist (2:59)
  11. Lowpoint (3:15)
  12. The Lifeless Alarm (4:40)
  13. Time Will Come * (3:21)
  14. Bred Dry * (2:21)
avatar van Eddie
Een beetje vreemde eend in de 'Napalm death' bijt, waar het vroeger vooral rammen was hoor ik op deze plaat erg veel Bay area invloeden en melodie terug, niet dat ik daar iets tegen heb in tegendeel, mara het is niet 100 % Napalm Death, toch 3.5* vanwege de goede songs.

avatar van Hemdale
En sinds wanneer komt Napalm Death uit Australië?

avatar van Eddie
Sinds nooit, bij mijn weten komen ze uit Engeland, oh, nu zie ik het Sir Odolf III heeft een foutje gemaakt.

avatar van james_cameron
Inderdaad wat meer traditionele metal-invloeden, wat het direct tot mijn favoriete Napalm Death album maakt.

avatar van BB King
Hemdale schreef:
En sinds wanneer komt Napalm Death uit Australië?
the bay area ligt niet in Australie, maar bij San Francisco en Oakland....
de Bay Area sound is zoals deze door Skinlab, Machine Head en dergelijke wordt gemaakt.

Ben het met Eddie eens, dit album heeft wat weg van de Bay Area Sound, terwijl andere albums van ND meer Trash en Speed invloeden hebben.

avatar van HammerHead
Goh, blijkt de Bay Area niet in Australië te liggen zeg, ik ben ontzet. Anders moet je het bericht onder dat van Hemdale ook even lezen en kijken wie het album heeft toegevoegd, dan snap je misschien waar de opmerking op slaat.

Deze plaat heeft inderdaad meer tradionele invloeden (Bay Area idd) en is veel minder punk en grindcore georiënteerd, wat het meteen ook de zwakste van alle Napalm Death albums maakt. De ND-boodschap hoort er gewoon spijkerhard ingeragd te worden.

En dan nog iets: T H R A S H !

avatar van B.Robertson
Ik mis de snelheid op dit album. Een paar goede tracks blijven me echt bij, namelijk Breed to Breathe, Reflect on Conflict, Prelude en vooral Lowpoint.

Het eerste nummer is misschien wel het beste Napalm Death nummer ooit. Jammer dat de rest het niveau lang niet haalt. Vindt deze stijl echter wel beter dan die hele snelle shit van hun, Hoe meer richting the Gothenborg stijl, hoe leuker!