deadmau5 - Random Album Title (2008)

Canada
Dance
Label: Ultra

1. Sometimes Things Get, Whatever (7:15)
  2. Complications (5:31)
  3. Slip (6:44)
  4. Some Kind of Blue (6:19)
  5. Brazil [2nd Edit] (5:33)
  6. Alone with You (7:30)
  7. deadmau5 + Kaskade - I Remember (9:07)
  8. Faxing Berlin [Piano Acoustic Version] (1:39)
  9. Faxing Berlin (2:36)
  10. Not Exactly (8:00)
  11. Arguru (5:30)
  12. So There I Was (6:49)
Ferre
Geweldig album. De nummers lopen mooi in elkaar over en alle toppers van Deadmau5 zijn aanwezig. Wat me wel opviel is dat een aantal tracks ook in dezelfde staat kunt beluisteren in de Essential Mix van Deadmau5 op BBC's Radio 1. Maar dat maakt niet uit, want ook die mix is legendarisch!

avatar van Leonard91
Juist. Vele malen beter dan zijn debuut.

Supergoed album! Een van de betere van 2008!

avatar van gekkehenkie
Faxing Berlin is echt heeeeerlijk!

Deze moet ik zeker nog een x beluisteren. Ik vond zijn Essential Mix echt fijn en ook verfrissend. In ieder geval al hulde voor de albumtitel

avatar van De Daniël
Dit is hoe ''Dance" hoort te zijn.

En hoe is dat dan? Faxing Berlin is wel leuk, maar daar hoef ik echt geen heel album van achter elkaar te horen.

avatar van De Daniël
Hoe dat is? Bij mij moet elektronische muziek niet gewoon een aantal leuke deuntjes achter elkaar zijn, het moet een gevoel bij me teweeg brengen. Een gevoel waarbij ik me heel goed voel en ik het gevoel heb de hele wereld aan te kunnen. Het is een onbeschrijfelijk gevoel, maar nummers als Brazil, Slip, Alone With You, Not Exactly doen dat echt precies goed. Faxing Berlin is dan net het iets mindere nummer die je noemt, maar ook nog erg strak.

Ik vind dit gewoon een soort ''stijlvolle'' elektronische tak van muziek, die een uitermate goed gevoel over mij brengt. Geloof me, er zijn nog zo veel andere soorten genres die dit ook bij mij teweeg kunnen brengen. Dit is niet alleen het geval bij elektronische muziek, maar het is wel een aparter gevoel op een of andere manier. Al met al, ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb kunnen maken. Ik zou zeggen: probeer deze plaat gewoon, op een hoog volume met een mooi zonnetje erbij het liefste!

Ik heb geen flauw idee waarom ik dit prachtig vind, maar het is het wel

avatar van janwillem10
super geil album

avatar van Manuel
Behalve wat ik op de radio hoor (wat wellicht niet te vergelijken valt) zit ik totaal niet in het genre maar kon hier gisteravond heel erg goed naar luisteren, zeer relaxte muziek.

Wat een verandering (blijkbaar) na zijn eerste album?

avatar van De Daniël
Klopt, hij zag denk ik opeens het licht. En laat je niet beïnvloeden (lees misleiden) door wat je op de radio van hem hoort. Oke, het is niet slecht, maar hij heeft veel beter werk.

Wat hoor je dan van hem op de radio ? Ik heb nog niks gehoord van hem op de radio.

Er is 1 nummer van hem met zang dat op 3fm/tmf etc. gedraaid wordt. Ben even kwijt hoe het heet, maar het is wel lekker.

Freekje schreef:

Ghosts 'N Stuff hoor ik met regelmaat. Vind ik dus echt heel matig nummer van hem. Verder hoor je vaak Move For Me, dat nummer samen met Kaskade. Vind ik ook niet erg representatief voor zijn andere werk. En ik dacht ook eens die mix van Calvin Harris' I'm Not Alone te horen, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Wat ik wel met zekerheid durf te zeggen is dat deze man heel veel moois heeft gemaakt en dat je dat niet op de radio hoort.

tuktak
belachelijk hoge rating voor een geinig popplaatje. enige track die mij wel boeien kan is arguru. het meeste ontstijgt de middelmaat toch echt niet.

avatar van De Daniël
Vreemd want Arguru vind ik juist een van de mindere nummers van dit album. Slip, Brazil (2nd edit), Alone With You, I Remember, Faxing Berlin en Not Exactly vind ik toch echt veel meer dan 'geinige popplaatjes'. Het zijn stuk voor stuk knap geproduceerde nummers die ijzersterk in elkaar steken. Maar dat is mijn mening

Misschien een tip: probeer het album op een goede muziekset te luisteren, op een hoog volume en met een goede bas. Misschien zie je dan het licht?

tuktak
en wat precies is hier zo knap geproduceerd aan vind je?

avatar van De Daniël
De opbouw in de nummers is magnifiek gedaan. Het neemt je bij de hand om je op het hoogtepunt los te laten. Veel producers trachten dat ook te doen, maar falen daar vaak hard in. Dat komt vaak doordat de opbouw niet subtiel genoeg is. Het is snel, hup naar de climax en beuken. Dat doet deze meneer dus niet. Verder zijn de kleine veranderingen die komen tijdens de nummers ook subtiel aangebracht, maar doen ze wel effectief hun werk.

En ja, ik kan verder lullen over de kleine subtiele dingen, maar het is toch ook gewoon de algehele sound. Het ligt heerlijk in het gehoor en ik kan er bijvoorbeeld in de auto erg goed naar luisteren, terwijl alles aan je voorbij schiet.
Het brengt een apart gevoel in me naar boven (heb ik al eerder uitgelegd hier geloof ik), wat weinig andere dance/house producers bij mij teweeg kunnen brengen.

avatar van T.O.
herman schreef:

I Remember bedoel je denk ik. Vind ik ook wel lekker Heb clip even toegevoegd.

De Daniël schreef:

Bedoelde meer te zeggen, wat ik op de radio van het genre hoor.

avatar van pureshores
Sometimes and Slip zijn mijn favorieten.
Ben overgestapt op de Caspa remix van I remember-geeft een 360 graden draai aan dit -overigens-wel prima nummer

Tja, Deadmau5... ik hoorde Faxing Berlin en I Remember al eerder en dat was zeer goed bevallen. Maar dan valt het album toch tegen. Ik vind het allemaal wat mak en vlak, het komt eigenlijk weinig in de buurt van de twee eerder genoemde tracks, maar goed, ik zal het album nog wel wat tijd gunnen. Nu nog een drie, maar later wordt dat wellicht wel wat hoger.

avatar van De Daniël
Slip, Brazil, Alone With You, Not Exactly, allemaal weinig in de buurt van Faxing Berlin en I Remember?!?! Man, ze gaan er driedubbel dwars overheen!

avatar van Manuel
Hoe kan dit nou zo onbekend zijn hier?

avatar van De Daniël
Zo onbekend is het nu toch ook weer niet? En ik denk ook dat de gemiddelde MM-user niet warmloopt voor Deadmau5.

avatar van Manuel
Nog geen 40 stemmen vind ik toch best onbekend..

avatar van De Daniël
Wat ik al zei, dat betreft hier op Musicmeter. Op de radiozenders, muziekzenders, in clubs etc. behoort hij wel tot de populairste dj's.

Is het überhaupt boeiend of iets bekend of onbekend is? Het gaat toch gewoon om de muziek...

avatar van Lennart_M
Lekkere muziek voor bij het hardlopen of gewoon op de dansvloer. Als ik er echt voor ga zitten weet me niet echt te boeien.