Fun Lovin' Criminals - Come Find Yourself (1996)

Rock / Hip-Hop
Label: Chrysalis

1. The Fun Lovin' Criminal (3:10)
  2. Passive / Aggressive (3:36)
  3. The Grave and the Constant (4:45)
  4. Scooby Snacks (3:02)
  5. Smoke 'Em (4:43)
  6. Bombin' the L (3:49)
  7. I Can't Get with That (4:23)
  8. King of New York (3:45)
  9. We Have All the Time in the World (3:38)
  10. Bear Hug (3:26)
  11. Come Find Yourself (4:22)
  12. Crime and Punishment (3:15)
  13. Methadonia (4:04)
  14. I Can't Get with That [Schmoove Version] * (5:34)
  15. Coney Island Girl * (1:28)
avatar van Ernie
Dit was nu echt een album waar ik niet veel van verwachte aangezien ik de FLC enkel ken van een paar radiohitjes en de in mijn puberjaren met vrienden uitgebreid besproken clip van Loco Maar plots op youtube, een tijdje geleden, kreeg ik een nostalgiegevoel en wou ik plots wat nummers uit mijn jeugd weer horen (en zien, Loco ik zei het al ) maar begon meer en meer te luisteren naar hun ouder werk met Scooby snacks en The fun lovin criminal op kop.
Daarna bij een vriend thuis zei ik dat ik een leuke groep kende en liet hem wat horen via pc. hij liep naar zijn cd-kast en haalde deze en de 2de van FLC eruit . Meegenomen naar huis en vlug geript op mediaplayer. de 2de worp van hen vind ik al veel minder maar deze.....
ja het is verschrikelijk catchy en eigelijk lult Huey er maar lekker op los over van alles en nog wat (Wiet, denkbeeldige bankovervallen, John gotti, rudi guilianni ofzo...) maar man wat een schitterende songs staan hierop! The Fun Lovin Criminal, Smoke' em, bear hug, Scooby snacks, the grave and the constant tot en met track 10 bespeur ik geen enkel zwak moment. die solo in I can't get with that is ook zo heerlijk! en de cover van Louis Armstrong (die ook een cover is dacht ik...?) is een prachtig uitgesponnen muzikaal meesterwerkje. de zang op dat nummer is fantastisch want ik vind Huey echt een aangename stem hebben en de trompetten op het einde maken het volledig af ( de trompet is trouwens ook in meerdere nummers mooi ingebracht) wil niet naar 4,5 gaan omdat die meer neigen naar top 10 materiaal en platen die ik er met spijt uitlaat maar dit debuut klinkt zo fris en vrolijk dat het illegaal zou moeten zijn dus wou ik er wel zeker een wat uitgebreider bericht bij plaatsen

Edit : heb hem nog steeds niet terugegeven ook aan die vriend zie ik nu...

avatar van Ronald5150
Fun Lovin' Criminals zijn wat mij betreft een van de muzikale hoogtepunten uit de jaren negentig. Debuutplaat "Come Find Yourself" is een onweerstaanbare cross-over tussen rock, hip-hop, rap en pop. Destijds kwam dit als geroepen en deze plaat klinkt nog steeds verfrissend en uiterst energiek. Hier wordt ik dus met recht echt vrolijk van. Heerlijke beats, die klassieke snare drum en dan aangevuld met funky basloopjes en gitaarrifjes die de ene keer hard zijn en de andere keer bijzonder catchy klinken. Zanger Huey Morgan gebruikt zijn stem de ene keer als een soort van jonge Barry White en de andere keer als een volleerde rapper. Daarnaast strooit hij schijnbaar moeiteloos met mooie solo's. De muziek heeft een ongekende flow en is stuwend en groovend. Heerlijke zomerse plaat, goed voor in de auto, maar ach eigenlijk kan ik deze altijd wel draaien.

avatar van thelion
Rock, Funk, Hip-Hop, Rap, Jazz en een hele grote berg humor. Dat is Come Find Yourself.
Zeer aanstekelijk album dat lekker in het gehoorlicht en waarbij je jezelf zo op een warme zomerse dag in New York waant.
De nummers drijven allemaal op een lekkere funky bassline waarover de nodige gitaaren heen denderen neem daar bij nog de nodige samples uit de Tarantino films Reservoir dogs en Pulp Fiction en je hebt een zeer divers maar toch coherent geheel.