menu

Fun Lovin' Criminals - Come Find Yourself (1996)

mijn stem
3,69 (270)
270 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Hip-Hop
Label: Chrysalis

 1. The Fun Lovin' Criminal (3:10)
 2. Passive / Aggressive (3:36)
 3. The Grave and the Constant (4:45)
 4. Scooby Snacks (3:02)
 5. Smoke 'Em (4:43)
 6. Bombin' the L (3:49)
 7. I Can't Get with That (4:23)
 8. King of New York (3:45)
 9. We Have All the Time in the World (3:38)
 10. Bear Hug (3:26)
 11. Come Find Yourself (4:22)
 12. Crime and Punishment (3:15)
 13. Methadonia (4:04)
 14. I Can't Get with That [Schmoove Version] * (5:34)
 15. Coney Island Girl * (1:28)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 49:58 (57:00)
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
4,0
Dat de heren fan zijn van Quentin Tarentino moge duidelijk zijn. Ze gebruiken samples uit Reservoir dogs en Pulp fiction.
Erg "coole" muziek. Vond het een fantastisch debuut en ook de live-shows vond ik zeer goed te pruimen. Toen kwam hun 2e cd en vond ik het nog wel leuk, maar bij de 3e vond ik een herhaling van hetzelfde trucje wel best en heb nooit meer naar ze omgekeken.
Heel af en toe komt deze cd nog wel eens tevoorschijn.

avatar van dudehere
2,0
ik heb ooit Hot Rail van Calexico in geruild voor deze plaat
en tot op de dag van vandaag heb ik daar SPIJT van

op een paar leuke singles (The Fun Lovin' Criminal en Scooby Snacks) na is er niets aan

2*

avatar van levenvergeten
Ik moet bekennen dat ik het hele album niet heb gehoord, maar van wat ik heb gehoord zou ik toch als genre Rock/Hip-Hop zetten.

4,0
Fan-tas-tisch album. Ik ben er helemaal weg van. Ogenschijnlijk lijkt dit een of ander rap-album van bedenkelijk allooi, maar de prachtige sounds, beats, melodieën vloeien je oren binnen om zich daar te nestelen. Genieten!

Grappig optreden op Lowlands, helaas met weinig enthousiasme. Neigde af en toe erg naar een ‘mindere versie’ van the Bloodhound Gang, maar wist mede dankzij het ontbrekende enthousiasme wel mysterieus te blijven,
6,0 voor de live performance van dit trio.

4,0
Voor mij is dit een van de beste platen (zoniet dé beste plaat) ooit gemaakt. Tijd dus voor een overzicht, nummer voor nummer:

The Fun Lovin' Criminal:
Heerlijk gitaartje, sublieme sounds, trompetten,....
4.5*

Passive/Agressive:
Perfecte balans tussen zweverigheid (met dito gitaren) en melodieus lawaai, weer met die trompetten.
5*

The Grave and the Constant:
Het beste nummer van de plaat. Zweverige sounds verweven met piano tot een wirwar van akkoorden.
En alweer die trompetten.
5*

Scooby Snacks:
Schijnbaar oppervlakkige rock, met samples uit Reservoir Dogs en Pulp Fiction (overigens een geweldige film).
3.5*

Smoke 'Em:
Op zich niet zo heel speciaal, maar wel met een plezant slot (met de trompetten )
3.5*

Bombin' the L:
Stevige gitaren, swingend geheel.
4*

I Can't Get With That:
Heerlijk sampletje, mooi geheel.
5*

King of New York:
Vrolijke sounds, met piano, gitaar en... trompet doorspekt.
4.5*

We Have All the Time in the World:
Prachtig, rustig, ingetogen.
5*

Bear Hug:
Steviger. Maar nog steeds muzikaal (zoals de hele cd trouwens).
4.5*

Come Find Yourself:
Perfecte titelsong, easy gitaren. Chillen.
5*

Crime And Punishment:
Stevig. Goed.
4*

Methadonia:
Zeer rustig.
4*

Bonustracks zijn I Can't Get With That (lange + rustigere versie 4*) en Coney Island Girl(kort en krachtig 4.5*).

Spurten maar naar die cd-winkel en wees een prachtplaat rijker!

avatar van Apple Juice
4,0
Na het optreden op Lowlands 2006, toch de plaat maar eens gekocht. Ik moet zeggen dat dit genre mij meestal niet bekoord. (Tenzij je de Beastie Boys ook bij dit genre mag indelen.)
Maar ik moet toegeven... Fantastisch! Vooral als je gaat beseffen dat dit album al weer 10 jaar oud is!
Een van mijn favoriete nummers op dit album: Smoke 'Em !
En daar bedoel ik verder niets mee...

avatar van Lexicon Devil
2,5
Een typisch overwaai bandje die op het juiste moment de juiste plaat maakte. Anno 2008 vind ik hier geen hol meer an, Destijds was ie hipper dan Paris Hilton. Nu gedateerder dan Arie Ribbens

avatar van deric raven
4,0
Ik vind dit te vergelijken met G. Love & Special Sauce. Klinkt allemaal heerlijk zomers. In deze periode ze ook live gezien, en dat swingde de pan uit.

avatar van LucM
4,0
Vanwege het aanstekelijke nummer "Scooby Snacks" kocht ik dit album. Ik ben geen hiphopliefhebber, maar ik vind het allemaal leuke songs die mij doen denken aan een hete zomerdag in een drukke stad, ik hoor hier ook duidelijk het spelplezier van de jongens.
De gekreunde ballade "We Have All the Time in the World" vind ik overigens ook erg leuk.

avatar van Ernie
5,0
Dit was nu echt een album waar ik niet veel van verwachte aangezien ik de FLC enkel ken van een paar radiohitjes en de in mijn puberjaren met vrienden uitgebreid besproken clip van Loco Maar plots op youtube, een tijdje geleden, kreeg ik een nostalgiegevoel en wou ik plots wat nummers uit mijn jeugd weer horen (en zien, Loco ik zei het al ) maar begon meer en meer te luisteren naar hun ouder werk met Scooby snacks en The fun lovin criminal op kop.
Daarna bij een vriend thuis zei ik dat ik een leuke groep kende en liet hem wat horen via pc. hij liep naar zijn cd-kast en haalde deze en de 2de van FLC eruit . Meegenomen naar huis en vlug geript op mediaplayer. de 2de worp van hen vind ik al veel minder maar deze.....
ja het is verschrikelijk catchy en eigelijk lult Huey er maar lekker op los over van alles en nog wat (Wiet, denkbeeldige bankovervallen, John gotti, rudi guilianni ofzo...) maar man wat een schitterende songs staan hierop! The Fun Lovin Criminal, Smoke' em, bear hug, Scooby snacks, the grave and the constant tot en met track 10 bespeur ik geen enkel zwak moment. die solo in I can't get with that is ook zo heerlijk! en de cover van Louis Armstrong (die ook een cover is dacht ik...?) is een prachtig uitgesponnen muzikaal meesterwerkje. de zang op dat nummer is fantastisch want ik vind Huey echt een aangename stem hebben en de trompetten op het einde maken het volledig af ( de trompet is trouwens ook in meerdere nummers mooi ingebracht) wil niet naar 4,5 gaan omdat die meer neigen naar top 10 materiaal en platen die ik er met spijt uitlaat maar dit debuut klinkt zo fris en vrolijk dat het illegaal zou moeten zijn dus wou ik er wel zeker een wat uitgebreider bericht bij plaatsen

Edit : heb hem nog steeds niet terugegeven ook aan die vriend zie ik nu...

avatar van Ronald5150
4,0
Fun Lovin' Criminals zijn wat mij betreft een van de muzikale hoogtepunten uit de jaren negentig. Debuutplaat "Come Find Yourself" is een onweerstaanbare cross-over tussen rock, hip-hop, rap en pop. Destijds kwam dit als geroepen en deze plaat klinkt nog steeds verfrissend en uiterst energiek. Hier wordt ik dus met recht echt vrolijk van. Heerlijke beats, die klassieke snare drum en dan aangevuld met funky basloopjes en gitaarrifjes die de ene keer hard zijn en de andere keer bijzonder catchy klinken. Zanger Huey Morgan gebruikt zijn stem de ene keer als een soort van jonge Barry White en de andere keer als een volleerde rapper. Daarnaast strooit hij schijnbaar moeiteloos met mooie solo's. De muziek heeft een ongekende flow en is stuwend en groovend. Heerlijke zomerse plaat, goed voor in de auto, maar ach eigenlijk kan ik deze altijd wel draaien.

avatar van Ernie
5,0
En voor dagen als deze (30graden in Belgïe) is dit album gemaakt

avatar van thelion
4,5
Rock, Funk, Hip-Hop, Rap, Jazz en een hele grote berg humor. Dat is Come Find Yourself.
Zeer aanstekelijk album dat lekker in het gehoorlicht en waarbij je jezelf zo op een warme zomerse dag in New York waant.
De nummers drijven allemaal op een lekkere funky bassline waarover de nodige gitaaren heen denderen neem daar bij nog de nodige samples uit de Tarantino films Reservoir dogs en Pulp Fiction en je hebt een zeer divers maar toch coherent geheel.

avatar van perrospicados
Wat een lekkere plaat is dit. Gekocht toen ie uitkwam en nooit meer gedraaid maar vanavond was er kennelijk tijd voor. Ik heb helemaal niets met hip-hop maar dit is top. (ik wacht al jaren tot iemand mij kan overtuigen van hip-hop )

avatar van Ernie
5,0
perrospicados schreef:
Wat een lekkere plaat is dit. Gekocht toen ie uitkwam en nooit meer gedraaid maar vanavond was er kennelijk tijd voor. Ik heb helemaal niets met hip-hop maar dit is top. (ik wacht al jaren tot iemand mij kan overtuigen van hip-hop )


Dit is dan ook geen pure Hip-Hop, enkel kleine invloeden uit het genre worden in de muziekstijlblender gegooid die deze 'Come Find Yourself' is

En om je te overtuigen Hip-Hop een kans te geven en omdat het een waar feest is om alle samples en verwijzigen eruit te halen tip ik je deze

Beastie Boys - Paul's Boutique (1989)

avatar van Droombolus
3,5
perrospicados schreef:
Wat een lekkere plaat is dit. Gekocht toen ie uitkwam en nooit meer gedraaid maar vanavond was er kennelijk tijd voor. Ik heb helemaal niets met hip-hop maar dit is top. (ik wacht al jaren tot iemand mij kan overtuigen van hip-hop )


Ik hattum vannut wiekent ook weer eens op. Komt toch wel vrij regelmatig uit de kast in verhouding tot z'n tijdsgenoten. En dit is voor mij geen hip-hop maar een een interessante mengvorm met een hop-hip element waar ik wel voor in ben. Beetje zelfde soort mix als G.Love & The Special Souce gebruikten en die kannik ook goed hebben ......

avatar van Ernie
5,0
Gelukkige 20ste verjaardag klassieker!

Ik ga binnenkort ook kijken hoe ze dit album integraal spelen

avatar van bikkel2
4,0
Afgelopen zomer voor een euro of 5 gekocht.
Ik draaide 'm regelmatig in mijn tijd als platenboer.
Goed overeind gebleven na 20 jaar.
Fijne no-nonses hip-hop met rockinvloeden.
Gewoon met authentieke instrumenten ingespeeld en de vibe is heerlijk.
Lekker broeierig, macho, maar wel op de goede manier.
Het is nergens echt over de top en songmatig vrij coherent.
Het maakt mij benieuwd naar de andere albums die volgden, maar ik meen dat die minder verrassend zijn dat dit fijne debuut.

avatar van zaaf
4,0
Echt een heel fijne plaat. Bijzondere mix van rock, rap en de laid back Barry Adamson. Toffe versie van James Bond's We Have All The Time trouwens.

avatar van lennon
4,0
In oktober staan de heren in Tivoli te Urecht alwaar ze dit hele album zullen spelen!

Ik sta er al klaar voor

avatar van Ernie
5,0
lennon schreef:
In oktober staan de heren in Tivoli te Urecht alwaar ze dit hele album zullen spelen!

Ik sta er al klaar voor


Ik heb ze gezien in Gent waar ze dit album integraal speelden. Heel goed optreden

avatar van aERodynamIC
4,0
Gezien in 1996 toen het album net uit was: ongetwijfeld dat ze dit album ook zo'n beetje integraal hebben gespeeld

avatar van Funky Bookie
4,0
Klein klassiekertje dit album. Heerlijke laid back grooves en dankzij het Latin tintje voelt het heel goed. Ik heb ze ooit live gezien op Bospop en dat was een heerlijke show. Ik verheug me dan ook op Tivoli.
Hebben ze ook niet een korte film gemaakt rond dit album.
Scooby Snacks en The Fun Lovin' Criminal zijn oprecht briljant.

avatar van lennon
4,0
Dat was lekker om dit album integraal live te mogen horen.

Gewoon 3 vrienden die muziek maken combineren met lol maken en niet al te serieus zijn. Na 20 jaar staat dit album nog rechtovereind en live klinkt waar mogelijk nog lekkerder.

Een feest dat is het.

avatar van ZAP!
Stick 'em up, punk, it's the fon lovin' crimmanol!

Werkt nog wonderbaarlijk goed na al die jaren...

avatar van caravelle
Kwam ik gisterenavond ook weer achter. Methadonia is trouwens een 10 met een griffel.

avatar van trebremmit
3,0
Ik had deze lang niet gehoord, maar ken eigenlijk elk nummer nog terwijl ik deze nooit op cd heb gehad.
Dat komt vooral omdat deze toen bijna op elk feestje wel werd gedraaid, ze waren toen erg populair.
Blijft heel aardig dit, alleen het is af en toe wel een beetje simpel, lekkere achtergrondmuziek dus.

avatar van Boermetkiespijn
4,0
Dit brengt toch wel wat jeugdherinneringen naar boven, heerlijke plaat. Mijns inziens de beste van FLC.

avatar van Rainmachine
4,0
Super cool relaxed album en ook wel het beste wat de band uitgebracht heeft. Heeft niets ingeboet aan coolness na al die jaren en draai dit album nog steeds met heel veel plezier. De band was live ook top! Ian McCulloch van EATB vond deze band het coolste wat de jaren 90 had voortgebracht, op EAB na dan natuurlijk.

Smoke 'Em (Live on 2 Meter Sessions) - YouTube

avatar van Venceremos
2,5
Hopeloos gedateerd en een hele matige flow bovendien.

avatar van ToolRules
4,5
Gisteravond gezien in Gebouw T - Bergen op Zoom. Heerlijk optreden! CD staat nu op en klinkt weer oh zo lekker en gaat vandaag zeker nog op repeat!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:54 uur

geplaatst: vandaag om 14:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.