José González - Veneer (2003)

Zweden
Folk
Label: Imperial

1. Slow Moves (2:52)
  2. Remain (3:46)
  3. Lovestain (2:17)
  4. Heartbeats (2:40)
  5. Crosses (2:43)
  6. Deadweight on Velveteen (3:27)
  7. All You Deliver (2:20)
  8. Stay in the Shade (2:23)
  9. Hints (3:52)
  10. Save Your Day (2:30)
  11. Broken Arrows (1:58)
  12. Storm * (2:51)
  13. Love Will Tear Us Apart * (3:07)
  14. Suggestions * (2:42)
  15. Down the Hillside * (2:22)
  16. Sensing Owls * (3:15)
  17. Hand on Your Heart * (3:51)
  18. Intr. * (6:14)
Met dank aan Yak voor de tip! Klinkt ontzettend fijn, na 1 draaibeurt was ik al om. Voorlopig een 4, maar kan nog zeker met een half puntje stijgen binnenkort.

avatar van Yak
Yak
En nu de rest van de MuMe-maatjes als de sodemieter dit prachtalbum gaan luisteren!

Hij treedt op als voorprogramma van Zita Swoon in Nederland. Ik had al kaarten voor Zita Swoon toevallig, maar ik denk dat ik nu toch stiekem voor het voorprogramma ga.

Ademt een beetje de sfeer van Kings of Convenience.
Hier wil ik toch wel meer van horen dan alleen een aantal op internet gevonden tracks.

avatar van Kos
Kos
Tegenwoordig elke dag te horen in die geweldige stuiterbal-reclame van Sony.

Kos schreef:
Tegenwoordig elke dag te horen in die geweldige stuiterbal-reclame van Sony.

Heartbeats...... inderdaad! Ik zou achter het hele album aangaan en ik moet bekennen dat ik het heb laten liggen. Ik heb het al wel eens gehoord, maar erg vluchtig. Tijd om mijn voornemen eens op te poetsen

Paar maandjes geleden hoorde ik voor het eerst wat nummers en vond het erg goed, maar heb er verder geen aandacht meer aan geschonken. Binnenkort maar eens doen aangezien ik 'm ga zien op Eurosonic. Hij staat geprogrammeerd in Images dus ben erg benieuwd hoe dat zal zijn.

Die reclame is overigens hier in extra lange versie te bekijken:

Relaxe muziek!!

Komt hij ook in de buurt van Amsterdam/Utrecht?

avatar van Ward
Ik heb me heel lang afgevraagd van wie dat prachtige nummer uit die minstens net zo mooie reclame met de stuiterballen was. Het bleek van de voor mij totaal onbekende José Gonzáles te zijn. Ik kon geen album vinden op MuMe, maar dat kwam ik denk ik doordat ik geen accent op de a had gezet. Is de rest van dit album net zo mooie als dat prachtige Heartbeats?

Na het nummer van de reclame te hebben gehoord, ben ik de rest gaan downloaden en tot nu toe klinkt het al aardig!
Beter sowieso dan Jack Johnson (daar moest ik even aan denken), waar ik een beetje een hekel aan heb.
Cijfer volgt!

avatar van tomthumb
Erg mooi! En als we toch met namen gaan smijten, het deed me een beetje denken aan Nick Drake. Waar reclame wel niet goed voor is. Alleen een beetje jammer dat zulke goede muziek in eerste instantie schijnbaar genegeerd wordt, daar het album in 2003 is uitgebracht. Of hebben de recensenten en ook ik gewoon liggen pitten?

Electro_
Jemig, een CD van 31 minuten? Ik vind het origineel van The Knife's "Heartbeats" wel leuker eerlijk gezegd.

Na een half jaar eindelijk dan eens in zijn geheel beluisterd (dank u luisterpaal)

Ligt zeker wel in mijn straatje, maar ik mis scherpe randjes zoals bij bijvoorbeeld Devendra Banhart die ik er soms enigszins in terug hoor.

Ik haalde in mijn eerdere berichtje Kings of Convenience aan en die vind ik dan ook beter. Die raken me net iets meer.

Deze meneer is er eentje van velen. Zeker niet de minste, maar dat kleine extraatje om het uit mijn bekende straatje omhoog te tillen heeft het niet en daardoor zal het af en toe de pas in moeten houden omdat mijn straatje al aardig een drukke kalverstraat op zaterdag is gaan worden

Toine Rorije
Gisteren via diezelfde luiterpaal ook maar 'ns beluisterd en mijn mening komt wel dicht in de buurt van die van Aero.
Sowieso is het tekenend dat je beste nummer een cover is. Tís nergens slecht, maar ook nooit bijzonder. Al vond ik Remain ook nog best goed

@aero: en dan toch een 4?

Toine Rorije schreef:

@aero: en dan toch een 4?

Bij nader inzien zak ik naar 3,5

Electro_ schreef:
Ik vind het origineel van The Knife's "Heartbeats" wel leuker eerlijk gezegd.

Ook. Maar het doet me wel deugd dat dit nu een flinke hit aan het worden is. Toch wel een erg mooi liedje.

avatar van Martin Visser
Alleen het laatste nummer is echt heel mooi. De rest heeft een zweem van melancholie, maar komt op mij niet echt en oprecht over. Dan luister is liever naar de grote meester van de melancholie: Nick Drake.

Huh!
Ik ben een beetje geschokt, waarom heb ik niet eerder gezien dat heart beats van the knife, en heartbeats van José hetzelfde zijn!
Allebei heel erg leuk..

Op dit album laat José González een schaamteloze kopie achter van wat zijn voorganger Nick Drake ons liet horen. De nummers zijn goed ( sterk fingerpickin' werk) en het luisterd allemaal makkelijk weg. Voor het grote publiek zal dit ook eerder toegankelijk zijn dan Nick Drake, maar de intensiteit en breekbaarheid wat z`n voorganger voortreffelijk bracht mist Veneer. Zijn stem klinkt alsof er door de computer iets aan gedaan is en dat is jammer, dat is kut. Daardoor mist Veneer net de boot. Hopelijk haalt hij het de volgende keer en weet hij met zijn vinger de gevoelige snaar te raken.

Nou, 3,5 ster voor een "schaamteloze kopie" vind ik nog aardig hoog Jason! Dat is toch een dikke 7.

Ik heb zelf de neiging om in slaap te sukkelen bij zijn muziek. Het is allemaal erg mooi, maar niet bijzonder. Voor een cd van 30 minuten vind ik 'm nog aardig langdradig. Toch staan er een paar nummers op die zeker de moeite waard zijn.

bubbachups schreef:

In het vorige stuk zei ik ook dat ik de nummers erg goed vond + sterk fingerpicking werk dus vandaar die 3,5*
ps. "Save your day" is erg mooi op dit album.

na het horen van heartbeats heb ik direct de cd gekocht enne heartbeats vindik een van de minst mooie (ook n beetje te veel gehoord op tv ,radio) in vergelijking met de rest van het album. eerste liedje is echt mooi. Alleen jammer: het is maar een halfuurtje genot.

Erg mooi, maar het is al eens gedaan door Nick Drake en consorten. Ik vond ´m live eigenlijk veel meer impact hebben dan op cd.

Ik heb deze cd nu pas en het klinkt echt heel erg goed... Binnenkort de beoordeling...

avatar van Vizzle
ik ken het idd door die Sony reclame......iedere keer dat ik um zag dacht ik. Shit, dat nummer moet ik hebben! Na ff gegoogled te hebben bleek ik niet de enige te zijn

Niet echt mijn muziek verder, maar vind hem wel goed hoor. Maar Heartbeats, dat nummer is zo vet!

Mooie liedjes!

2003, ergens anders lees ik dat dit album van '05 is(site botanique waar hij in mei optreedt). Kan iemand me dit helpen verklaren?

avatar van musicfriek
Ik denk dat het door de reclame weer in de belangstelling is gekomen. Het nummer Heartbeats is eind vorig jaar uitgekomen, dus zal men er wel van uitgegaan zijn dat het album ook uit dat jaar komt. Officieel uit in 2003.

kabbelkabbelkabbel