José González - Veneer (2003)

Zweden
Folk
Label: Imperial

1. Slow Moves (2:52)
  2. Remain (3:46)
  3. Lovestain (2:17)
  4. Heartbeats (2:40)
  5. Crosses (2:43)
  6. Deadweight on Velveteen (3:27)
  7. All You Deliver (2:20)
  8. Stay in the Shade (2:23)
  9. Hints (3:52)
  10. Save Your Day (2:30)
  11. Broken Arrows (1:58)
  12. Storm * (2:51)
  13. Love Will Tear Us Apart * (3:07)
  14. Suggestions * (2:42)
  15. Down the Hillside * (2:22)
  16. Sensing Owls * (3:15)
  17. Hand on Your Heart * (3:51)
  18. Intr. * (6:14)
avatar van Hermy
Niet vervelend om naar te luisteren, maar ik vind de nummers nogal inwisselbaar. Van dat fingerpick gitaarspel heb ik na 5 nummers ook wel genoeg gehoord.

Vizzle schreef:
ik ken het idd door die Sony reclame......iedere keer dat ik um zag dacht ik. Shit, dat nummer moet ik hebben! Na ff gegoogled te hebben bleek ik niet de enige te zijn

Als je dat nog eens hebt: www.ster.nl, kun je alle reclames met bijbehorende liedjes vinden

Mojo Pin
Dat is eigenlijk best een strak idee Ron

Ik schaam me om het te moeten bekennen, maar ook ik ken deze artiest van de Bravia reclame (zelden zo'n ongelooflijk mooie reclame gezien, maar das een ander verhaal ) Ik heb toen het album maar aangeschaft en vooral "Crosses" springt er wat mij betreft uit... Das echt een meesterlijk nummer zeg, en "Heartbeats" natuurlijk, alhoewel die toch al wel een beetje te grijs-gedraait is.

Jammer dat er ook een paar nummers bij zijn die ik dan weer niet zo lekker vind, anders was dit album toch zeker in mijn top-10 terechtgekomen.

Een 4*

Mooi album!
Geen een nummer valt tegen en het luistert lekker weg! 3,5*

avatar van Droid
Prachtige folk. Heeft wat weg van Nick Drake, hoewel hij toch z'n eigen stijl heeft.

Het album duurt maar 31 min. (!), maar misschien is dat net genoeg om niet te irriteren?
Luistert vooral heerlijk weg in de auto.

Naast "Heartbeats" kan het begin- en eindnummer mij erg bekoren.

Electro_
Als José Gonzáles Heartbeats heeft gecoverd van The Knife, hoe kan dit album dan een jaar ouder zijn? Deep Cuts van The Knife, waar Heartbeats op staat, komt uit 2004.

avatar van Martin Visser
omdat Veneer van 2005 is

Oja...

avatar van musicfriek
Dat kan niet, want hij is in 2004 toegevoegd

Electro_
Waarschijnlijk is Heartbeats dan nog wel ouder dan 2003, maar dat het album van The Knife pas in 2004 is uitgebracht.

avatar van Martin Visser
musicfriek schreef:
Dat kan niet, want hij is in 2004 toegevoegd

je hebt gelijk. ik had even op een paar sites gekeken en daar stond 2005 als releasedatum. maar het album is blijbaar al ouder

duivvv
31 minuten zijn echt perfect voor dit album

je kan als gitarist alleen maar wegdromen bij deze plaat

Na verloop van tijd wordt het album wat minder
Daarom verlaagt naar 3*

zoals duivvv al zegt 31 minuten gewoon wegdromen bij een uiterst sfeervolle plaat, heb josé ook gezien op pukkelpop en beheerste perfect de gitaar en met zijn breekbare stem zal hij iedereen kunnen beroeren.

Inderdaad misschien wat onderling afwisselbaar, maar live was dit lichtjes genieten (op pukkelpop). Ideaal als achtergrond voor de perfect bbq of zoiets,hehe.

avatar van chansadres
Gezien op Lowlands in de Juliet. Ik kreeg echt een Efteling gevoel hierbij. Heel lichtjes wordt je er van. Puur genieten. Nog nooit zoveel mensen zo stil gezien. Geniaal album!

Live is het (mits de zaal stil blijft) magisch, maar ik vrees dat het weer wat broeieriger moet zijn, om volop van de plaat te genieten.

ook leuk wat hij met dat Kylie Minogue deuntje gedaan heeft

Mooie sfeerplaat. Goed voor gestrekt op bank/bed. Keer op repeat gehad en dan gaat de glans er wel snel vanaf. Maar blijft waarschijnlijk toch wel ergens op het stapeltje favorieten liggen, vooral ook omdat het een lekkere relaxte achtergrond is. En dat is nou meteen een beetje het nadeel: niet veel meer dan lekker achtergrond. Toch een 3,5.

_raindrops
Geweldig album, alleen vind ik het jammer dat hij zo veel herhaald binnen de nummers, zo wordt het soms gewoon iets te voorspelbaar. Zowel qua tekst als muziek. Mag van mij wel wat meer variatie in.

Helemaal mee eens

avatar van coolaid
Jose Gonzales zingt in een viertal nummers op de CD The Garden van Zero 7. Hier staat onder andere ook een andere versie van Crosses op. Ook live performen ze soms samen (pukkelpop onder andere). Klinkt erg lekker!

Roerbakmie
Mooi album nadat ik Heartbeats had gehoord meteen dit album aangeschaft en luister hem nog steeds regelmatig 4*

Heerlijk album, Crosses mag ik wel. En de rest ook!

avatar van Reint
Heel erg mooi album. 4 sterren. Heartbeats is natuurlijk prachtig.

avatar van Reint
Dit is toch geen Pop/Rock, toch gewoon Folk?

avatar van Comrade
Reint schreef:
Dit is toch geen Pop/Rock, toch gewoon Folk?

Nee hoor, Folk / Folk.

Imagine.
Klinkt Folk / Folk anders dan Folk?

avatar van Reint
Folk met Folk-invloeden! Dat is het!

tuktak
Heerlijk luisteralbum. Ik hou wel van zulke akoestische gitaaralbums, geeft een natuurlijke en 'echte' sfeer. Mij verveeld veneer geen moment, maar dat kan misschien komen omdat het zo'n kort album is natuurlijk. Daarom ben ik erg nieuwsgierig naar de opvolger van deze plaat. Nog een maandje wachten...