Nikki - Naked (2008)

Label: Sony

1. Naked (3:10)
  2. What Did I Do (3:19)
  3. Bring Me Down (2:48)
  4. How to Break a Heart (4:12)
  5. Failed Again (3:32)
  6. My Addiction (3:55)
  7. You Won't See Me Cry (2:45)
  8. Easy to Love (3:57)
  9. Brief & Beautiful (3:50)
  10. Inconsolable (4:25)
tuktak
als die tracktitels autobiografisch zijn, dan vind ik nikki een tikkeltje instabiel overkomen kwa persoonlijkheid

avatar van NewYorkCityLight
Cover is lelijk, Bring Me Down is een OK nummer.

nijme255@adsl
Heb hier niets mee. Gezapigheid troef bah!

Hebben ze er zo lang over gedaan om 10 nummers op het album te zetten?
Zal hem eens gaan beluisteren binnenkort.

avatar van catdog
Als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat "Bring Me Down" mij positief verraste. Ik heb tegenwoordig helemaal niets met al die Idols producten en bij "Hello World" (die ik overigens niet in de tracklist zie staan) sprong dan ook het glazuur van mijn tanden. "Bring Me Down" kwam uit, ik hoorde het op het werk en ik dacht eigenlijk naar een nieuwe Kelly Clarkson plaat te luisteren. Positief want Kelly C. kan ik zo nu en dan wel waarderen. Het leuke aan de plaat is dat Nikki hiermee haar Idols imago van haar afgooit. Het is een leuk plaatje geworden. Als het hele album van dat niveau is denk ik dat we toch éindelijk een echte 'Idol' hebben weten te krijgen.

avatar van Fieke_28
Dat is ook precies wat ik dacht nadat ik "Bring Me Down" voor het eerst gehoord had. Eindelijk een plaat van een Idols-winnares met een fatsoenlijk niveau en internationale potentie.

Dit weekend ga ik de hele plaat voor het eerst beluisteren, ik ben erg benieuwd!

avatar van De Geu$
Deze bagger wordt ook weer enorm gepromoot en gepusht door 3fm. Bij de eerste 5 seconde van 'Bring Me Down' heb je al door dat het weer het zoveelste vlakke en overgeproduceerde nummer is....

avatar van chaotic20
Niet veel bijzonders...
Allemaal beetje cliché en een beetje wannabe Kelly Clarkson. Helaas

avatar van Luky12
Deze plaat van deze zangeres is zo mooi!
Bring Me Down is al een goede song maar de rest is ook super goed!
Een echt kippenvelalbum vind ik het!
Idols heeft eindelijk een keer een echte idol.....

Knap werk! *5

avatar van Ericos
Erg mooi album. Het album bestaat vooral uit rustige nummers. Haar stem is prachtig! Goed album neergezet Nikki. Dat was het wachten zeker waard!

avatar van dix
dix
NewYorkCityLight schreef:
Cover is lelijk .

Tijd voor een total make over ?

avatar van ForgottenSon
Hello World was een verschrikking, maar What Did I Do vind ik een topplaat! Ook prachtig in de akoestische versie. Deze cd maar eens uitproberen

avatar van rockchild
Een grote verassing, deze CD. Inderdaad, de art-work voor deze CD is foeilelijk. Hadden ze niks in Photoshop kunnen maken? Dat geldt echter niet voor de nummers op deze CD. Er staan "maar" 10 nummers op deze debuut CD, maar ik heb m nu een paar keer beluisterd en ik moet bekennen: Ze zijn allemaal goed. Althans, dat vind ik. Indien de volgende CD('s) van deze dame net zo worden dan heeft Nederland er met recht een SERIOUS talent erbij...

avatar van Madjack71
Wat een lelijke hoes zeg, zo komt ze er uit te zien als Madame Mikmak.
Let wel, ik vind dat ze een dijk van een stem heeft. Maar vooral bij nummers die goede arrangementen hebben en in je hoofd nestelen.
Die vind ik hier nauwelijks terug. What did i do is nog wel leuk, maar met Bring me down liedjes wordt je mee doodgegooid.
Internationale doorbraak, ja in de benelux. Zij heeft wel de stem, maar niet de mensen achter zich die dat kunnen waarmaken. Niet onaardig om naar te luisteren, maar om in huis te halen, nee dat niet. Daarvoor vind ik het veel te vlak en gemaakt klinken. Het onderscheid zich niet van al die andere artiesten, weer een van de velen, die vissen in dezelfde vijver. Jammer. Score geef ik niet, maar op basis van wat ik er van gehoord heb is het een onvoldoende.

avatar van NewYorkCityLight
What Can I Do? vind ik ook wel een leuk nummer.. al weet ik al dat dit me totaal niet gaat interesseren.

avatar van NewYorkCityLight
En ook de derde single How To Break A Heart vind ik luisterbaar... Had dit echt niet verwacht van Nikki. Ze zijn alle3 niet van hoogstaand niveau, ze liggen gewoon goed in het gehoor. Als er nu nog een goed nummer uitgebracht wordt moet ik misschien eens het album gaan beluisteren.

Snap niet dat ze idols heeft gewonnen, ik vind haar stem niet veel bijzonders en niet zuiver.

avatar van citizen
Het is moeilijk om serieus genomen te worden wanneer je aan Idols meegedaan hebt. Toch is het goed om elke plaat, welke dan ook, te bekijken als een afzonderlijk werk, ongeacht de voorgeschiedenis van de uitvoerende artiest. Ook Nikki verdient een eerlijke kans. En dan is dit debuut opeens een niet onaangename popplaat. Laten we eerlijk zijn, het luistert lekker weg en ze heeft een leuke stem. Veel leuker dan bijvoorbeeld Anouk of Alanis. Ik krijg hiervan in ieder geval respectievelijk geen buikkrampen of koppijn.

avatar van Angelo
Talentenjachten tekenen je voor het leven. Nochtans moet ik toegeven dat ik Nikki samen met Lisa Lois de grootste ontdekkingen tot op heden vind, van de Nederlandse talentenjachten. Deze Nikki heeft een mooie klankkleur die zich voldoende weet te onderscheiden van andere pop/rock zangeressen. Met ‘Naked’ gaat ze richting het Kelly Clarkson oeuvre, en ik vind “onze” Nikki eigenlijk beter dan die winnares van American Idol. Misschien komt dat omdat de nummers op dit album wat minder stukgeproduceerd zijn, al blijft het natuurlijk een commercieel album.
Er staan prima nummers op, waaronder de titeltrack. De twee grootste singles van dit album zijn echter de beste nummers die hierop te vinden zijn. Dan heb ik het over het aanstekelijke ‘What did I do’ en ‘Bring me down’. De geflopte single ‘How to break a heart’, een ballad vind ik iets tegenvallen op tekstueel alsmede instrumentaal gebied. ’t Liedje kabbelt gewoon teveel voort. Gelukkig is het nummer dat volgt alweer een stuk mooier. ‘Failed again’ is vooral erg mooi in z’n refrein, al vind ik de coupletten niet vervelend ofzo. De andere vijf nummers die volgen liggen (ook) prettig in het gehoor.
Al met al vind ik het een prima album. Er staan geen slechte nummers op, maar soms is het album iets te gewoontjes. Toch werd dit album een succes (platina status) en dat is naar mijn idee terecht. Het album heeft weinig internationale kwaliteiten, de zangeres zelf daarentegen heeft dat genoeg. Ik vind het dan ook erg jammer dat haar tweede album een grote flop is geworden. De twee singles die van dat album werden geplukt (‘Perfect day’ en ‘Can’t stop thinking about you’) hadden denk ik wel potentie om potten te breken in het buitenland. Onderschatte zangeres, deze Nikki Kerkhof.

avatar van pureshores
dit is zo'n cd die ik ergens voor 2.50 in de aanbieding wil vinden, de 2 hits zijn gewoon leuk zonder poespas en in tegenstelling tot mijn voorganger vind ik het nummer Bring me down wel iets internationaal (Pink-achtigs) hebben, sowieso veel meer kans op internationale interesse dan Anouk.

Het is jammer dat ondanks dit album deze mensen zo beperkt worden door dat hele Idols gebeuren, daarom raad ik Nikki aan om een keer de vocalen te (mogen) doen op iets van Armin van Buuren ofzo en van die royalties lekker dr eigen gang te gaan en een eigen weg te gaan zonder aan de RTL4massa smaak te voldoen want haar stem is krachtig genoeg

avatar van Sjaan
Ja juist idd....

avatar van pureshores
lijkt toch vergeten en verdwenen nu