Nikki - Naked (2008)

Label: Sony

1. Naked (3:10)
  2. What Did I Do (3:19)
  3. Bring Me Down (2:48)
  4. How to Break a Heart (4:12)
  5. Failed Again (3:32)
  6. My Addiction (3:55)
  7. You Won't See Me Cry (2:45)
  8. Easy to Love (3:57)
  9. Brief & Beautiful (3:50)
  10. Inconsolable (4:25)
avatar van Angelo
Talentenjachten tekenen je voor het leven. Nochtans moet ik toegeven dat ik Nikki samen met Lisa Lois de grootste ontdekkingen tot op heden vind, van de Nederlandse talentenjachten. Deze Nikki heeft een mooie klankkleur die zich voldoende weet te onderscheiden van andere pop/rock zangeressen. Met ‘Naked’ gaat ze richting het Kelly Clarkson oeuvre, en ik vind “onze” Nikki eigenlijk beter dan die winnares van American Idol. Misschien komt dat omdat de nummers op dit album wat minder stukgeproduceerd zijn, al blijft het natuurlijk een commercieel album.
Er staan prima nummers op, waaronder de titeltrack. De twee grootste singles van dit album zijn echter de beste nummers die hierop te vinden zijn. Dan heb ik het over het aanstekelijke ‘What did I do’ en ‘Bring me down’. De geflopte single ‘How to break a heart’, een ballad vind ik iets tegenvallen op tekstueel alsmede instrumentaal gebied. ’t Liedje kabbelt gewoon teveel voort. Gelukkig is het nummer dat volgt alweer een stuk mooier. ‘Failed again’ is vooral erg mooi in z’n refrein, al vind ik de coupletten niet vervelend ofzo. De andere vijf nummers die volgen liggen (ook) prettig in het gehoor.
Al met al vind ik het een prima album. Er staan geen slechte nummers op, maar soms is het album iets te gewoontjes. Toch werd dit album een succes (platina status) en dat is naar mijn idee terecht. Het album heeft weinig internationale kwaliteiten, de zangeres zelf daarentegen heeft dat genoeg. Ik vind het dan ook erg jammer dat haar tweede album een grote flop is geworden. De twee singles die van dat album werden geplukt (‘Perfect day’ en ‘Can’t stop thinking about you’) hadden denk ik wel potentie om potten te breken in het buitenland. Onderschatte zangeres, deze Nikki Kerkhof.