Mark Olson and Gary Louris - Ready for the Flood (2008)

Roots
Label: Hacktone

1. The Rose Society (3:12)
  2. Bicycle (3:52)
  3. Turn Your Pretty Name Around (4:51)
  4. Saturday Morning on Sunday Street (3:53)
  5. Kick the Wood (4:04)
  6. Chamberlain, SD (3:42)
  7. Black Eyes (4:25)
  8. Doves and Stones (3:22)
  9. My Gospel Song for You (3:44)
  10. When the Wind Comes Up (3:39)
  11. Bloody Hands (3:25)
  12. Life's Warm Sheets (2:47)
  13. The Trap's Been Set (3:54)
Op My Space staan 4 nummers, waarvan Saturday Morning On Sunday Street schitterend is!! Als dit de voorbode is van de rest wordt dit album een van de mooiste afsluiters van het jaar.

avatar van Bartjeking
Topplaat, ik heb hem vorige week al weten te bemachtigen. Komt zeer waarschijnlijk in mijn top 10 van 2008. Met name Bicycle bleef meteen hangen.

avatar van henrico
Het valt me helaas wat tegen. Wat gezapig.

nijme255@adsl
Ben wel een Jayhawks-fan. Komt deze in de buurt van Tomorrow of Hollywood?

Een album, dat je een jaren sixtiessfeer geeft. Grotendeels acoustisch, maar het heerlijk om weer eens muziek te horen waaraan weinig gesleuteld is.Af en toe denk ik wel even aan de groep America. Nee, dit is heerlijke muziek voor op terras onder een palmboom in San Fransisco. De samenzang van de heren Olson en Louris is erg mooi en veelbelovend, als zij besluiten meer van deze juweeltjes te gaan maken. Enkele uitschieters vind ik: Saturday Morning On Sunday Street, Black Eyes, Doves & Stones. Om er zo maar een paar te noemen, maar eigelijk allemaal juweeltjes. Heerlijk rustige cd!!!

avatar van thebestfreaks
Wat fijn om deze samenzang weer te horen. Natuurlijk ga je dit vergelijken met Jayhawks-platen, deze ligt ook voor de hand. De individuele nummers hadden zo op een Jayhawksplaat gekund, maar de verzameling van deze nummers maakt geeft toch een meer ingetogen, intiemere sfeer.
Als juweeltje wil ik iig toegevoegd hebben My Gospel Song for You , wat een fijn nummer is dat.

Dat is inderdaad ook een geweldig nummer: My Gospel Song For You.

Naar 5 opgewaardeerd, Na meer luisterbeurten ga je eigenlijk pas goed beseffen wat voor heerlijke cd dit is.

avatar van bertus99
Gisteren naar hun optreden in De Helling geweest. Ik had ze nog nooit samen gezien. Zonder band met ieder een akoustische gitaar zongen en speelden ze een aantal oudere nummers, waaronder vrij veel van Hollywood Town Hall en nieuwe songs van deze cd.
Opvallend is hoe goed hun stemmen elkaar nog steeds aanvullen: Louris die de hoge partijen neemt en soms nog echt heel hoog komt en Olson zit een stuk lager en is vaak de tweede stem. Louris zingt zeer geconcentreerd voor zijn microfoon en Olson is een en al beweging en komt wat noncahalanter over.
Hoewel ik deze nieuwe cd nog niet gehoord heb waren de songs die ze er van speelden prima. Vooral Black Eyes,Chamberlain, Turn your pretty name around en Bloody hands.
Tegelijk hoop ik dat ze weer met een band gaan spelen. Drums en vooral piano zou nog veel meer diepgang geven.

avatar van Droombolus
bertus99 schreef:
Drums en vooral piano zou nog veel meer diepgang geven.

En Louris' geweldige slide spel natuurlijk .......

avatar van vins75
Deze cd is briljant, natuurlijk missen we allemaal The Jayhawks ten tijde van Hollywood Townhall en Tomorrow the green grass. Maar ik vind de sobere stijl van dit album erg goed gelukt. Black eyes zou een liedje van Will Oldham kunnen zijn. En die 2 stemmen..... sorry maar al werden ze begeleid door het geluid van een doortrekkende wc zou ik het nog prachtig vinden.
Ik was ook in De Helling, zelden zo genoten. Veel van de nieuwe nummers kunnen de strijd met de 2 bovengenoemde klassiekers aan.

avatar van Twinpeaks
Ik lees bij een aantal reviews van albums dat 2008 een jaar was wat niet veel heeft gebracht op muzikaal gebied.Ik ben het daar niet mee eens.Na prima releases van Bob Dylan,Neil Young,CSN&Y,Elbow,Lindsey Buckingham en Tracy Chapman kan ik alleen maar concluderen dat 2008 een verdomd goed jaar is geweest.En dan is het toetje voor het laatst bewaard en mijn god wat een heerlijk toetje is het.Wat een parel van een plaat en wat baal ik ervan dat ik niet heb opgemerkt dat de heren begin december on tour waren in ons kikkerlandje.Deze plaat is magistraal en de samenzang verwarmt mij door en door.Puike composities en heerlijke invulling door de instrumenten.Dit gaat een klassieker worden.Geen klassieker zoals albums van grotere artiesten zijn geworden ,maar een klassieker in mijn collectie.My Gospel Song for You is in mijn ogen het mooiste liedje hier ,maar geen enkel ander nummer doet er voor onder.Louris en Olson vullen elkaar perfect aan en aan de ene kant hoop je als fan dan ook op een soort reunietour als The Jayhawks,aan de andere kant werkt het ook prima op deze manier ,dus mag het ook zo blijven.Ik neig heel erg om te zeggen:plaat van 2008 ,maar aangezien we nog een paar weekjes hebben,waag ik mij nog niet volmondig aan die uitspraak.Daarom zeg ik wel met zekerheid:plaat in de top 3 van 2008 .Althans mijn top 3 dan

Twinpeaks schreef:
Ik lees bij een aantal reviews van albums dat 2008 een jaar was wat niet veel heeft gebracht op muzikaal gebied.Ik ben het daar niet mee eens.Na prima releases van Bob Dylan,Neil Young,CSN&Y,Elbow,Lindsey Buckingham en Tracy Chapman kan ik alleen maar concluderen dat 2008 een verdomd goed jaar is geweest.:P

Wel allemaal oudjes, wat zegt dat over 2008?

avatar van Twinpeaks
Dat er in 2008 toch allemaal redelijk goede platen zijn uitgebracht ?
Je kan ook zeggen dat de reeds "gevestigde" artiesten op hun "oude"dag nog steeds prima albums afleveren.Het is maar vanuit welke invalshoek je het bekijkt natuurlijk.

Het was inderdaad een héél goed muziekjaar. Ik heb heb het flink in de portemonnee gevoeld. Ik denk dat we qua trend weer terug gaan naar de 60 en 70er jaren, Mooie variaties daarop. In die jaren was de techniek nog niet zo ver en met wat aanpassingen+ verbeterde techniek gaan we terug naar de tijd dat de melodie meer centraal staat, in tegenstelling tot de tekst (rap e.d.)

Twinpeaks schreef:
Dat er in 2008 toch allemaal redelijk goede platen zijn uitgebracht ?

Ik bedoel: niets mis met die ouwe artiesten, ik luister ook naar ze. Maar er zijn ook prachtige albums uitgekomen van James Morrisson, Madrugada en Amy mc Donald. Bob Dylan daarentegen bracht een cd met oud werk uit en Neil Young in feite ook.

avatar van Twinpeaks
Het blijft natuurlijk altijd een kwestie van smaak ,Bertus. James Morrisson doet mij persoonlijk niets. Amy mcDonald vind ik nogal overgewaardeerd en Madrugada is ook niet echt mijn ding.Misschien ben ik wel een "oude"ziel in een wat jonger lichaam ? Ik bedoelde het in ieder geval niet al te negatief tov de jongere generatie artiesten.

chrismusic
Deze plaat doet me denken aan simon & garfunkel. Zeer aangename plaat om naar te luisteren

Twinpeaks schreef:
Misschien ben ik wel een "oude"ziel in een wat jonger lichaam ? .

Dan zal ik wel een jonge ziel in een oud lichaam van 55 zijn.

Bertus99, zullen we een 50+ met jonge zielen-club op gaan richten!

chrismusic
Ad Brouwers schreef:
Bertus99, zullen we een 50+ met jonge zielen-club op gaan richten!

Is dat een vraag of mededeling?

Een geintje!

nijme255@adsl
Plaat wordt per draaibeurt mooier.
Het lijkt wel of de verborgen schatten er met de beurt langzaam uitkomen. Verwacht geen swingend Jayhawks-geheel maar laat je meevoeren door de weemoedige, troostrijke sfeer die de plaat uitademt. Fraai!

avatar van henrico
Saturday Morning on Sunday Street is wel erg mooi. Hier komen hun stemmen zeer fraai samen.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Erg mooi album, nu pas 2 x gehoord, dus ik kom nog met een oordeel, maar die wordt positief zeker weten!!
Prijsnummer is wat mij betreft track 9 My Gospel Song For You.

Is idd erg goed T.S. Hij staat ook 7 in mijn 2008 lijstje!!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Dit album had eigenlijk geen extra luisterbeurten nodig, gewoon een prachtalbum, schitterende harmony vocalen en ingetogen gitaarwerk van Louris & Olson.
Prijsnummers: Bicycle,Gospel Song en de afsluiter, maar er zit geen slecht nummer tussen.
Van deze plaat ga ik nog veel plezier beleven.
Ik heb het altijd als een aderlating beschouwd toen Mark Olson uit The Jayhawks stapte , het vertrouwde geluid werd daardoor toch wat minder.
Met dit album maken de heren bij mij veel goed.

Hopelijk gaat het nog een vervolg krijgen. Heerlijke muziek!!

avatar van Outlaw104
Album binnen gekregen, maar die van mij heeft een andere front cover dan degene, die hier staat afgebeeld.
Deze laten staan?

avatar van nelis
Prachtig album, dit is genieten geblazen.