Een Boards Of Canada EP die me wel bevalt. Nog steeds is het niet helemaal mijn ding, maar het irriteert me gewoon veel minder dan de full albums die ik totnutoe geluisterd heb. More is less bij BoC misschien ?
"Kids For Today" begint degelijk. Niet de meest geweldige track, iets te sloom, maar ook niet echt depri of zeurderig. Kabbelt gewoon zeer rustig voort, spaarse ritmische elementen en gewoon mooie waves. Wel passend op zo'n luie, regenachtige zondagmiddag. Maar zo'n "Amo Bishop Roden" doet me dan veel meer. Klinkt ook een pak opgewekter, zeker dat melodietje. Zeer lief trackje, heb ik nog niet vaak gezegd bij BoC denk ik. Beetje naief en dromerig ook.
Kant B ziet er ongeveer net hetzelfde uit. Er wordt geopend met de titletrack, qua sfeer zeer gelijkend aan "Kids For Today". Gezapig, loom maar niet al te depri trackje. Die domme voice sampletjes hadden er wel uitgemogen, geen idee wat die in een track als deze komen doen. Laat dit soort onzin aan een Daft Punk of zo. "Zoetrope" sluit weer wat vrolijker af. Weer een cute melodietje, zeer lieflijk, ditmaal zonder de zachte ritmes.
Een dikke 3.5* kan ik er zeker van maken. Twee zeer fijne trackjes, twee aardige tracks. Beste wat ik totnogtoe van deze heren/heer(?) gehoord heb.